Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η Αρχόμενη κοινωνία & οι μηχανισμοί της

Αναρχία ή Ανταρσία;
 Οι Αρχόμενες κοινωνίες έχουν ιστορική καταγραφή ύπαρξης από την εποχή ύπαρξης των ανθρώπων. Ακόμη & στα ζώα η ανάγκη αρχηγού είναι λειτουργία ενστίκτου, όπως & στους προτόγονους ανθρώπους & το βασικό κριτήριο ανάδειξης του, των ηγετών ήταν η φυσική δύναμη αλλά & η νοητική επιροή στους άλλους.
Δεν γνωρίζω τουλάχιστον εγώ, κοινωνίες άναρχες, με πραγματική ύπαρξη κατά την έννοια του Μπακούνιν, εκτός από τα χαρτιά.
Η Αρχόμενη κοινωνία έχει εφαρμογές & σε επί μέρους κοινωνίες οι οποίες λειτουργούν σε τεχνικό υπόβαθρο, όπως τα πλοία, ο Στρατός, τα αεροπλάνα κλπ.
Ο μηχανισμός της Αρχόμενης κοινωνίας είναι κοινός είτε στα Εθνη Κράτη, είτε στις επί μέρους κοινωνίες εντός αυτών & συνίσταται σε μιά σειρά από διαδικασίες ιεραρχίας & υπακοής, οι οποίες οριοθετούνται από νόμους, γραπτούς ή άγραφους. Ο Νόμος Πλαίσιο βάσει των οποίων θεσπίζονται οι νόμοι στις σημερινές λεγόμενες κατ΄ευφημισμόν "Δημοκρατικές" κοινωνίες, είναι το Σύνταγμα το οποίο αποτελεί τον μπούσουλα την γενική πυξίδα, & οι νόμοι θεσπίζουν τα επί μέρους θέματα που παρουσιάζονται στις διαδικασίες ιεραρχίας & υπακοής.
Οσο πιό διεστραμμένη & φαύλη είναι η διαδικασία της ιεραρχίας & υπακοής, τόσο & περισσότεροι νόμοι χρειάζονται για την ρύθμιση επί μέρους θεμάτων, που συνεχώς δημιουργούνται & αυξάνονται.

Ετσι λοιπόν οι κοινωνίες μας έχουν γεμίσει με βιβλιοθήκες απέραντες με νομικά βιβλία, σε μιά προσπάθεια των ανθρώπων να κρατήσουν την Αρχόμενη κοινωνία ζωντανή.
Οι άνθρωποι κατά καιρούς & σήμερα δοκίμασαν διάφορα συστήματα Αρχόμενης κοινωνίας, μοναρχίες, δημοκρατίες, προλεταριάτα, φέουδα, κλπ. Ο μηχανισμός Ιεραρχίας & υπακοής παντού ο ίδιος στηριζόμενος στην φιλοσοφία της Πυραμίδας, όπου στην κορυφή βρίσκονται οι, ο Αρχων & στην βάση οι Αρχόμενοι. Από την κορυφή μέχρι την βάση της Πυραμίδας, υπάρχουν οι διαδικασίες Ιεραρχίας & υπακοής, οι νόμοι, οι εξουσίες. Τα σχοινιά της υπακοής & της εξ΄αυτής λειτουργίας της Αρχόμενης κοινωνίας. Μέσω αυτών των σχοινιών, η κορυφή εντέλλει διατάζει, & η εντολές διαταγές εφαρμόζονται στην βάση επί της οποίας έχουν ισχύ.
Στο κατ΄ευφημισμόν Δημοκρατικό μοντέλλο της Ελληνικής Αρχόμενης κοινωνίας, εφηύραν την δήθεν "Λαϊκή Κυριαρχία" η οποία υπάρχει μόνο στα χαρτιά & στο Σύνταγμα, αλλά απέχει παρασάγκες από την πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει επειδή η κορυφή της πυραμίδας, ενεργεί συνθλιπτικά για την βάση της την οποία θεωρεί δεδομένη.
Ενα πλοίο για να πλεύσει με ασφάλεια χρειάζεται τον Καπετάνιο, τους Αξιωματικούς του & το πλήρωμα. Οταν το πλοίο κινδυνεύει ο Καπετάνιος με τους Αξιωματικούς ενεργούν ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο. Οταν ο Καπετάνιος είναι είτε άσχετος είτε σκληρός, είτε διεφθαρμένος, άρρωστος ψυχικά, & ασεβής, τότε το πλοίο κινδυνεύει εξ αιτίας του Καπετάνιου. Τότε & όταν δεν πάει άλλο & το πλήρωμα βλέπει ότι ο Καπετάνιος του καταποντίζει το πλοίο, επαναστατεί & κάνει Ανταρσία προκειμένου να πάρει το πλοίο στα χέρια του. Μέσα από την ανταρσία, συνήθως αναδεικνύεται & ο επί κεφαλής ναύτης ή Αξιωματικός, ο οποίος εμπνέει σεβασμό στους άλλους & αναλαμβάνει την διακυβέρνηση.
Κόβονται δηλαδή τα σχοινιά της ιεραχίας της Πυραμίδας της υπακοής. Εάν αυτό γίνει κατόπιν σχεδίου, συνήθως είναι αναίμακτο, ή με ελάχιστες απώλειες. Εάν γίνει αυθόρμητα & ασυντόνιστα, τότε έχουμε απώλειες & αίμα.
Στην Πατρίδα μας δυστυχώς οι Αρχοντες τόσον της Κυβέρνησης όσον & της αντιπολίτευσης, δεν εμπνέουν τίποτε το καλό. Με τον Καποδίστρια στην αρχή & με τον Καλλικράτη στην συνέχεια με οργανωμένο σχέδιο της δήθεν αυτοδιοίκησης, η κορυφή της πυραμίδας, σιγούρεψε τα σχοινιά της Ιεραρχίας & υπακοής πλατιά στην βάση της πυραμίδας, αποτρέποντας ή ελαχιστοποιώντας την δυνατότητα επικείμενης ανταρσίας, αφού η πληθώρα των αυτοδιοικητικών αιρετών, είναι άρρηκτα συνεργαζόμενοι μαζί τους.
Τί απομένει λοιπόν; Εμείς όλοι εμείς, οι άνθρωποι της βάσης. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ανταρσία κόβοντας τα σχοινιά της ιεραρχίας-υπακοής από τους αιρετούς αυτοδιοικητικούς, μηνύοντας κάθε παρανομία τους & έχουν πολλές, & αφαιρώντας τους την εξουσία του λεγόμενου "Μικρού Πρωθυπουργού", καθ΄όσον η Διοίκηση δεν είναι ιδιωτική τους επιχείρηση & οφείλουν να συμμορφώνονται με την Συνταγματική νομιμότητα της Διοίκησης & όχι με την αντισυνταγματική ιεραρχία της Πυραμίδας.
Στην Ελλάδα αυτήν την ώρα υπάρχουν  κινήσεις & δράσεις συντονισμένες οι οποίες εκφράζονται προς τα έξω με διάφορες φωνές, που είναι εύκολο να τις αναγνωρίσουμε & προσπαθούν να κόψουν τους χοντρούς κάβους μεταξύ της κορυφής της πυραμίδας & των αυτοδιοικητικών αιρετών. Χρειάζονται όμως & την δική μας συνδρομή σε καθημερινή βάση στην εργασία, στην καθημερινότητά μας. Εάν πάνε όλα καλά, δεν θα έχουμε σοβαρές απώλειες. Εάν όχι, τότε οι απώλειες θα είναι σοβαρές. Ενα είναι βέβαιο & χωρίς επιστροφή. ΑΝΤΑΡΣΙΑ & όχι αναρχία. Καλή Λευτεριά.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου