Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!!!!

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
 Σύμφωνα με τον έγκριτο Συνταγματολόγο Γεώργιο Κασιμάτη, σε χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, το άρθρο 120 του Συντάγματος έχει ενεργοποιηθεί. Δηλαδή:
«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να….
αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Είναι σαφές ότι αποκατάσταση νόμιμης εξουσίας μπορεί να συμβεί μόνον εάν πάψει να εφαρμόζεται ο βόρβορος που απορρέει από την παράνομη δανειακή σύμβαση, & που λέγεται "μνημόνια". Σε καμιά περίπτωση δεν νοείται αποκατάσταση νόμιμης εξουσίας με τους όρους "επαναδιαπραγμάτευση", & τα συνώνυμά της.
Στην πράξη άνθρωποι αντιστέκονται καθημερινά είτε με πολιτική ανυπακοή, είτε με προσφυγές στην Δικαιοσύνη, είτε με άρθρα & έκφραση λόγου, είτε με κινητοποιήσεις. Ομως στην πράξη επίσης οι συνέπειες από την αντίσταση αυτήν αλλά & από τον σφετερισμό του Συντάγματος υπάρχει. Ανθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, την υγεία τους, την αξιοπρέπειά τους, εξαθλιώνονται & εξευτελίζονται.
Η ψυχική βία που απορρέει από την κατάσταση αυτήν, η οποία προκαλεί είτε θάνατο, είτε κίνδυνο θανάτου, είναι ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Κατά συνέπεια έχουμε αυτεπάγγελτη αναφορά στον θεσμό της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα έχουμε αναφορά στον θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων έχει ζητηθεί με μηνύσεις το Εθνόσημο & τα όπλα από τον Ελληνικό Λαό, στην διαθεσιμότητα του  οποίου οφείλουν να θέσουν εαυτούς, καλυπτόμενοι από το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Εάν & οι παραπάνω θεσμοί, αντί ν΄ασκούν εξουσία που απορρέει από τον Λαό & ασκείται υπέρ αυτού, ασκούν εξουσία σφετερισμού του Συντάγματος, τότε μιλάμε για Ενοπλο Αγώνα κατ΄ομάδας ή κατά μόνας. Τότε μιλάμε για αυτοδικία, & για υποκειμενική αντίληψη Δικαιοσύνης. Κάτι τέτοιο θα ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον Λαό μας.
Ομως εκτός από την διορισμένη Τριτοβάθμια βαθμίδα της Δικαιοσύνης & αυτό όχι γενικά, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης ασκεί εξουσία σφετερισμού του Συντάγματος.
Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι Δικαστές σφετερίζονται το Σύνταγμα & τους σύμφωνους με αυτό νόμους, στα πλαίσια του άρθρου 120 του Συντάγματος, ας μας ξεκαθαρίσει ο κ. Κασιμάτης ποιά μορφή πρέπει να έχει η ενεργοποίησή του.
Οταν πρόκειται για τις πρωτοβάθμιες & δευτεροβάθμιες βαθμίδες της Δικαιοσύνης υπάρχει η αναφορά στην τριτοβάθμια βαθμίδα. Οταν όμως πρόκειται για την τριτοβάθμια βαθμίδα τότε;
Διερωτώμαι, ο κ. Κασιμάτης έχει κάνει καμιά μήνυση για όλα αυτά;

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου