Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Δεν έχουν τέλος οι αποδείξεις για την αθλιότητα της Εθνικής προδοσίας της Χώρας μας, από τους δοσίλογους της συμφοράς. 
Και οι αβανταδόροι της Αντιπολίτευσης, συνεχίζουν στο δήθεν...κοινοβουλευτικό τους έργο, στην δήθεν Δημοκρατία.
Σύμφωνα   με τον Γερμανό συγγραφέα & σχολιαστή Χένρικ Μ. Μπρόντερ, η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί σκηνοθεσία για την διάσωση των τραπεζών. Η Γερμανία έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ψάχτε την λίστα Λαγκάρντ παιδιά, μήπως βρείτε ευθύνες.
Δείτε τι είπε ο Χένρικ Μπρόντερ, αναδημοσίευση από το Αγειορίτικο Βήμα.

Δήλωση- «βόμβα»  με την οποία  όμως αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος των δανείων που δίνονται στην Ελλάδα.
Ο διάσημος Γερμανός σχολιαστής και συγγραφέας Χένρικ Μ. Μπρόντερ,σε άρθρο του στη  σημερινή Die Welt υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας είναι σκηνοθετημένη», προσθέτοντας πως η χώρα του είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων.

Ο Γερμανός συγγραφέας επισημαίνει ότι ο στόχος είναι η αποτροπή της κατάρρευσης, όχι της Ελλάδας αλλά των τραπεζών και δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Γερμανία ότι πουλάει εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους, όπως αναδημοσιεύει το ελληνικό τμήμα της DW.

Την κατηγορεί επίσης για τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μετακινούνται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών». Ο συγγραφέας υπενθυμίζει τα δεινά του ελληνικού λαού, δίνοντας έμφαση στην απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Το χειρότερο όμως είναι ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενεάς. Νέοι Έλληνες που δεν έχουν προοπτική εύρεσης εργασίας στην χώρα τους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή εγκαταλείπουν τις προσπάθειες», τονίζει ο Μπρόντερ.

«Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι ‘'εμείς'’ βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους… Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι», διαπιστώνει ο Μπρόντερ.

Μάλιστα χρησιμοποιεί  το παράδειγμα του Χότζα που άφηνε νηστικό το γάιδαρό του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό».

Ιάκωβος Τίγκας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου