Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο Ων

Η Οντότητα του Θεού.


Ο Θεός είναι το Υπέρτατο ΟΝ, ο ιθύνων Νους, η αιτία των Πάντων, ο Λόγος (Εν αρχή ην ο Λόγος) γι αυτό όλα έχουν ΛΟΓΟΝ υπάρξεως. Ο Θεός δεν έχει σχέση με αυτό που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι μέσω των διαφόρων θρησκειών τους. Η πλησιέστερη θεώρηση του Θεού γίνεται μέσα στην Ορθοδοξία διότι βιωματικά εκεί ζει κανείς την Αγάπη και την γλυκύτητα των πνευματικών χαρισμάτων. Οι άθεοι είναι άθεοι διότι έχουν εισπράξει διαστρεβλωμένες θεωρήσεις περί Θεού, βαρβαρικές, ατελείς και καταπιεστικές. Ο Θεός είναι Δύναμις ενωτική και εξυψωτική, όχι πιεστική και τιμωρητική. Με τον Θεό γίνεσαι φίλος, όχι δούλος, και Εκείνος σε υιοθετεί, δεν σε υποτάσσει. Σε ελευθερώνει μέσα από την Αλήθεια
Επί πλέον μέσα από τα γεγονότα γύρω από το πρόσωπο του Χριστού, αναδύονται υψηλά νοήματα, αλήθειες-αποδείξεις περί της Ανάστασης & του θανάτου του, & αποκαλύπτεται κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, η Οντότητα του Θεού, ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτόν των Εβραίων. Απλά οι Εβραίοι έγιναν & παραμένουν μέχρι σήμερα, συνειδητοί Θεομάχοι.
Ομως μετά τα εγκλήματα & τις καταστροφές της Δημιουργίας που γίνονται & που θα γίνουν ακόμη, ήρθε πλέον ο καιρός & είναι ήδη εδώ, για να τον ξαναδούμε σύντομα πάλι μπροστά μας, προκειμένου να μπουν τα πράγματα οριστικά στην θέση τους, με τις όποιες πλέον συνέπειες. Δυστυχώς όμως πρώτα πρέπει να δούμε τον άλλον τον "επί τω ονόματι τω ιδίω ερχόμενον". 
Ερρωσθε.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου