Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Νοητική άμυνα ενάντια σε νοητικές επιρροές

Ψυχολογικός Πόλεμος Ψ.Π.

Επειδή συμβαίνουν διάφορα & σύντομα ίσως θα δούμε διάφορα σημεία & τέρατα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων, που θα οφείλονται & βέβαια να μην πιστεύουμε ότι θα δούμε & ότι θ΄ακούσουμε. Ισως & ότι θα πιάσουμε.
Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων και ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ, μόνοι σας, νόμιμα και αποτελεσματικά και χωρίς καμία βοήθεια ! Τα κόλπα & τα όπλα του Ψυχολογικού Πολέμου, όσοι έχουμε πάει στον Στρατό τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
Πρόκειται για ένα  στρατιωτικό εγχειρίδιο ψυχολογικού πολέμου το οποίο διδάσκεται ή διδάσκονταν στη σχολή μονίμων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, αλλά & στις Σχολές Εφέδρων και για δυο βιβλία επιστημονικής φαντασίας, του Έρικ Φρανκ Ράσσελλ, «Σφήκα» και «ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.»

Στην ερώτηση “Σε τι θα μπορούσε να ωφελήσει έναν σύγχρονο Έλληνα η ανάγνωση των όσων περιγράφει ο Ράσσελλ μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης;” απάντησε η ίδια η εκδότρια Χριστίνα Σαββανή η οποία φρόντισε να κυκλοφορήσουν τα βιβλία αυτά και στα ελληνικά (www.locus7.gr) :
“ Οι τεχνικές στρατηγικής και ψυχολογικού πολέμου που περιγράφονται τόσο στη «Σφήκα» όσο και στα «Ζωντόβολα» είναι αξεπέραστες, μα πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμες διαχρονικά. “ 
Πέρα από την καθαρή ψυχαγωγία, η ανάγνωση τους θα του έδινε αρκετά «όπλα» για να πολεμήσει πολλά από τα κακώς κείμενα, και μάλιστα πιο εύκολα και πιο ακίνδυνα απ’ όσο φαντάζεται.
Συζητάμε διαρκώς για τη δύναμη των οργανωμένων προσπαθειών, και συχνά ξεχνάμε ότι αυτές εκφυλίζονται τόσο εύκολα όσο δύσκολα οργανώνονται, λόγω της φύσης τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος, ως αυτόνομη μονάδα, είναι αδύναμος. Το αντίθετο! Ένας αποφασισμένος άνθρωπος, έστω και μόνος του, μπορεί ενίοτε να επιφέρει πολύ πιο δραστικά αποτελέσματα από μια ομάδα πολιτών η οποία, συνήθως, αποτυγχάνει από το να οργανωθεί και να δράσει αποτελεσματικά.
Ιδίως σε περιπτώσεις, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, ο Ράσσελλ έχει να προτείνει το πιο καίριο πλαίσιο ατομικής δράσης. Αν κατανοήσει κανείς τις μεθόδους που περιγράφει και τον τρόπο σκέψης που τις διέπει, αρκεί για να μεταβληθεί ο μέσος άνθρωπος σε σχεδόν ανίκητο αντίπαλο του οποιουδήποτε εχθρού. Το μήνυμά του, πέρα από την προσαρμοστικότητα και την οξύνοια που διακρίνεται στα έργα του είναι, «ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του ενός»! Μέσα από τα βιβλία αυτά μπορούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε και να εντοπίσουμε με πόσα όπλα είμαστε εφοδιασμένοι, ώστε να επιφέρουμε ουσιαστικές αλλαγές και χωρίς καν βία ή παρανομία.
Ας αναγνωρίσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της ανεξάρτητης και μεμονωμένης δράσης, ιδίως όταν οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει. Οι ήρωες του Ράσσελλ είναι αυτόνομοι σαν τον αρχετυπικό μοναχικό πολεμιστή, δαιμόνιοι σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα, μα, πάνω απ’ όλα, εφικτά αποτελεσματικοί. Και αλλοίμονο σε όποιον κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει Ή, μάλλον, ακριβώς αυτό!
——-
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Όπως ο ίδιος ο Ράσσελλ είπε, “ Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.”
“O μόνος τρόπος για να αντισταθεί το θύμα στον ψυχολογικό πόλεμο, είναι να αντιληφθεί ότι είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων. “ Μετά αν θέλει, μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα.
Ένας ενάντια στους πάντες! Μια τρελή περιπέτεια στις εσχατιές του Γαλαξία, από την εξωφρενικά κεφάτη πένα του Έρικ Φρανκ Ράσσελλ – αλλά και μερικές απολύτως εφαρμόσιμες τεχνικές δύναμης και ψυχολογικού πολέμου.
Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι ζούμε σ’ έναν τρελό κόσμο, τα όρια του οποίου κανένα ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να οριοθετήσει στ’ αλήθεια. Και σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία. Τα “Ζωντόβολα του Διαστήματος” μιλούν ακριβώς γι’ αυτό: Για το πώς ένα σχετικά εύστροφο άτομο, που ξέρει έστω κι εμπειρικά την ανθρώπινη ψυχολογία και μπορεί να σκέφτεται για λογαριασμό του, μπορεί να τα βάλει με το σύμπαν ολόκληρο και να νικήσει.
Ψάξτε τα. Και βέβαια η προσευχή για όσους είναι επιδεκτικοί.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου