Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δικαστές: Η Ανώτατη Εξουσία επί της Γης

Στον Ψαλμό 8,6 λέγει ο Θεός για τους δικαστές: Εγώ είπα Θεοί εστέ!
 Ο ίδιος ο Θεός ονομάζει τους Δικαστές Θεούς επί της Γης λοιπόν. Ας αναρωτηθούμε γιατί.
Στην Διδασκαλία του Χριστού διαβάζουμε την διδαχή της Αγάπης & της άφεσης για τους εχθρούς. Μας ζητάει δηλαδή να συγχωρήσουμε αμαρτίες εχθρών δικών μας. Δεν έχουμε όμως κανένα δικαίωμα, να αφήσουμε αμαρτίες ανθρώπων προς άλλους ανθρώπους. Αντίθετα έχουμε υποχρέωση όταν βλέπουμε την αδικία προς τον συνάνθρωπο, να την στυλιτεύουμε & να τον προστατεύουμε στα μέτρα των δυνάμεων που διαθέτει ένας έκαστος εξ΄ημών. Την δυνατότητα άφεσης αλλά & καταδίκης, την έχει μόνον ο Θεός & την παραχώρησε ΜΟΝΟΝ στους Δικαστές επί της Γης, σε πραγματικά γεγονότα.
Επί πλέον η Δικαιοσύνη είναι έννοια διαχρονική με επέκταση σε εντός & εκτός χρόνου διαστάσεις. Αδιάψευστη μαρτυρία γι αυτό η άδικη καταδίκη τόσων & τόσων επώνυμων προσώπων που έχει καταγράψει η Ιστορία, Κολοκοτρώνης, Σωκράτης & πολλοί άλλοι, τους οποίους θυμόμαστε & διδασκόμαστε.
Αλλού πάλι ο ίδιος ο Χριστός λέει μάθετε Δικαιοσύνη οι ενοικούντες επί της Γης. Αναγορεύοντας την Δικαιοσύνη σε υπέρτατο αγαθό.
Η έννοια της Δικαιοσύνης υπάρχει ακόμη & στις φυλακές όπου ο άγραφος νόμος των κρατουμένων δεν κάνει αποδεκτά, ορισμένα αδικήματα όπως του ρουφιάνου & του παιδόφιλου.
Θεοί λοιπόν οι Δικαστές με Θεϊκή εξουσία επί της Γης. Πάνω από τα κεφάλια τους στην Ελλάδα, έχουν την εικόνα Εκείνου που τους όρισε.
Στο βήμα, διατηρούν την Καινή Διαθήκη το μεγαλύτερο best seler όλων των εποχών, επί του οποίου καλούν τους μάρτυρες να ορκιστούν.
Επί της ουσίας όμως πόσοι το συνειδητοποιούν; Απότι φαίνεται λίγοι. Εάν το είχαν συνειδητοποιήσει, η Ελλάδα θα ήταν ελεύθερη. Γιατί όλα τα νομοθετήματα που απορρέουν από το μνημόνιο, παραβιάζουν βασικές Αρχές του Δικαίου.
Η αθέτηση του Δικαίου από Δικαστή, με το γνωστό τερτύπι της εναντίωσης της Νομικής Δικαιοσύνης προς την ουσιαστική & πραγματική Δικαιοσύνη, ή με την όποια σκοπιμότητα, αποτελεί ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ & ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ.Γι αυτό λοιπόν κύριοι & κυρίες Δικαστές, όσοι μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς λέω & επειδή δεν έχετε πολύ καιρό, σπεύστε, πριν ευρεθείτε ενώπιον της των Εφετών  Ακρότητας. Γιατί οι συνέπειες θα είναι οδυνηρότατες. 

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου