Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ-BLOG.

Πιστεύω ότι υπάρχει καιρός του σιωπάν & καιρός του λαλείν.
Καλό είναι ο άνθρωπος να σιωπά όταν δεν πρέπει να μιλάει & να μιλάει όταν χρειάζεται & όταν έχει κάτι να πει.
Εκτιμώ ότι οι καιροί που ζούμε είναι καιροί του λαλείν γι αυτό αποφάσισα να φτιάξω το ιστολόγιο αυτό, όπου θα έχει ο καθένας είτε επώνυμα είτε ανώνυμα την δυνατότητα να εκφράζει την άποψή του επί παντός επιστητού, μια & στην εποχή μας εξελίσεται μια πρωτοφανής χειραγώγηση των ανθρώπων παγκόσμια, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων από τα πνευματικά κέντρα εξουσίας που από χρόνια έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Η οικονομική κρίση που όλοι ζούμε είναι κατασκευασμένη & χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την απόλυτη χειραγώγηση των ανθρώπων, μέσω των βιολογικών τους αναγκών, οι οποίες τείθενται σε ένδοια με επαπειλούμενη αδυναμία διαβίωσης των ανυπάκουων.
Ο φόβος, η άσκηση ψυχολογικής βίας,η διαμόρφωση γνώμης & η καθημερινή πλύση εγκεφάλου, είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούνται, τα οποία καθηλώνουν κάθε μορφή αντίδρασης, ώστε ανενόχλητο το παγκόσμιο αδελφάτο να υλοποιήσει τον στόχο του. Η δημιουργία οργανωμένων φορέων αντίδρασης τις περισσότερες φορές αποτελούν χώρους χειραγώγησης των αντιδρούντων, οι οποίοι εν αγνοία τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα ενάντια στα οποία μάχονται.
Αυτό το ιστολόγιο, θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή χειραγώγησης με στόχο την ουσιαστική αντίδραση & αντίσταση.
Πιστεύω ότι η αντίσταση στην χειραγώγηση της Νέας Τάξης πραγμάτων αποτελεί κυριολεκτικά ζήτημα ζωής & μάλιστα όχι εφήμερης αλλά αιώνιας, καθ΄ όσον αυτήν την ζωή θέλουν να χειραγωγήσουν.
Με τα φτερά επί παντός επιστητού λοιπόν, καλό ξεκίνημα & καλόν αγώνα.
                                   ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΙΓΚΑΣ 

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Ιάκωβε, συμφωνώ απόλυτα με το σκοπό που θέτεις για την ανάπτυξη του ιστιολογίου σου και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου, άσχετα με το τι αποτελέσματα θα έχει. Αντίσταση στη χειραγώηση λοιπόν και όχι ραγιαδισμός. Ελληνες αντισταθείτε και μην αυτοκτονείτε. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Πως θα αντισταθούμε, και πως θ' αποφύγουμε την χειραγώγηση; Πολλοί λένε, δεν υπάρχει ηγέτης, δεν υπάρχει κανείς να μας κατευθύνει και να μας οργανώσει. Τι να κάνουμε; Που είναι ο εχθρός να τον κυνηγήσουμε; Δεν είναι ορατός για να κάνουμε αντάρτικο στα βουνά. Μας τυλίξανε στο χαρτομάνι, μας βγάλανε ότι χρωστάμε στην πλασματική οικονομία κι έτσι στείλανε περίπατο την πραγματική, και μας φτάσανε στην επαιτεία. "Ανθρωποι νοικοκυραίοι και γίναμε διακοναρέοι" που λέει κι ο Μακρυγιάννης.
    Εδώ όμως φίλε Ιάκωβε, και φίλοι του ιστιολογίου σου, σ' αυτήν την εποχή την πονηρή κι' απάνθρωπη, δυστυχώς ή ευτυχώς, η αντίσταση μπορεί να είναι μόνο προσωπική. Επειδή το πρόσωπο δεν χειραγωγείται. Ο Ανθρωπος που θέλει να κρατήσει την ανθρώπινη υπόστασή του, παραμένει πρόσωπο και δεν γίνεται ούτε όχλος ούτε μάζα. Κρατάει τις μοναδικές αναφαίρετες και υψηλές ιδιότητες που του έχουν χαριστεί για να διαφέρει από τα ζώα. Κρίση, δικαιοσύνη, αγάπη, έλεος, συμπόνοια, σεβασμός, ελευθερία, φρόνημα, σοφία, με μια λέξη "ψυχή". Αυτή δεν μπορούνε να μας την πάρουνε αν δεν τους την παραδώσουμε. Θα μους πης, μας εκβιάζουνε. Συμφωνώ. Είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι. Ο Κιουταχής τον έχει στήσει καλά τον φράχτη του, αλλά το Μεσολόγγι δεν παραδόθηκε. Εμείς σήμερα τι θα κάνουμε; Ούτε επικοινωνία υπάρχει, ούτε τίποτα. Ο καθένας είναι ένα "Μεσολόγγι" κι από μόνος του. Γι' αυτό και η απόφαση είναι προσωπική και η έξοδος πρσωπική. Μακάρι σ'αυτή την έξοδο να βρεθούμε και να κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου σαν άνθρωποι που θα διασώσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο στην αιωνιότητα, για να το παραδώσουμε σ'Εκείνον που μας το χάρισε. Το εύχομαι ολόψυχα!
    Καλή συνέχεια λοιπόν φίλοι μου,
    Αλμπατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή