Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012














ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ

Οπως τον μεγάλο φιλόσοφο Σωκράτη έτσι & εμένα δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των πολλών & αδαών αλλά η γνώμη των ολίγων & ειδικών. Γι αυτό & είμαι κατά των πλειοψηφικών λεγόμενων Δημοκρατικών συστημάτων, δεδομένου ότι οι πλειοψηφίες ως κατευθυνόμενες μάζες κατά κανόνα κάνουν λάθος, αφού επιλέγουν αυτά που τους υποβάλονται. Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν σημαίνει ότι τάσσομαι σε καμιά περίπτωση υπέρ των ολκληρωτικών καθεστώτων, όμως υπάρχει η μορφή της Δημοκρατίας όχι διά των εκλογών αλλά δια της κληρώσεως, με Σύγλητο Εκκλησία του Δήμου & βεβαίως χωρίς κόμματα,...αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
Ψάχνοντας λοιπόν τους ολίγους & ειδικούς σήμερα άκουσα έναν ωραίο προβληματισμό από τον Παπαθεμελή. "Η φύση & το ανθρώπινο μυαλό συνεχίζουν να παράγουν το ίδιο. Πως λοιπόν υπάρχει οικονομική κρίση αφού δεν έγινε καμία πανδημία καμία καταστροφή". Μετά χάθηκε στον λαβύρινθο των συλλογισμών του. Πράγματι η φύση συνεχίζει να παράγει το ίδιο το ανθρώπινο μυαλό όμως δεν ασχολείται μόνον με την παραγωγή αγαθών αλλά & με την παραγωγή μεθόδων χειραγώγησης. Αυτό δεν έλαβε υπόψη του ο Παπαθεμελής. Ετσι λοιπόν ως εργαλείο χειραγώγησης στην παρούσα φάση το ανθρώπινο μυαλό χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση την οποία κατασκεύασε εξ΄ ολοκλήρου προκειμένου ο ίδιος κατασκευαστής, αφού φέρει τους άλλους σε απόγνωση, στην συνέχεια να τους προσφέρει την λύση η οποία δεν είναι άλλη από την καθιέρωση των ηλεκτρονοκών συναλλαγών, οι οποίες με απόλυτο έλεγχο, θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ασφάλεια την ευημερία, σ΄έναν κόσμο απόλυτης παγκόσμιας δικτατορίας.
Είναι είπε ο Παπαθεμελής λάθος η διάγνωση & λάθος η συνταγή. Κατά συνέπεια ο ασθενής με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγηθεί στον θάνατο.
Δεν είναι λάθος η συνταγή από άγνοια αλλά σκόπιμα, ώστε λίγο πριν το οριστικό ξεψύχισμα να δωθεί το ελιξήριο της ζωής. Παλιά η μέθοδος & σχεδόν πάντα πιάνει. Ετσι φαίνεται ότι θα πιάσει & τώρα όμως αυτό θα είναι παροδικό όπως όλες οι τυρανίες όσο μεγάλες & αν ήταν. Αυτό έχει δείξει η Ιστορία, η διαφορά είναι ότι αυτή η τυρανία που διανύουμε & πρόκειται να διανύσουμε εντονότερη στο άμεσο μέλλον, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ανθρωπότητας & η τελευταία. Γιατί μετά...θα κλίνει παν γόνυ οριστικά & αμετάκλυτα. Καλό είναι λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, ν΄αρχίσουμε το ξεφόρτωμα της ψυχής όσο ο καθένας μπορεί.
Ιάκωβος Τιγκας.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου