Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μία λευκή σελίδα ιστορίας μας περιμένει όλους...

Αυτή η σελίδα θα είναι η τελευταία αυτού του βιβλίου. Γιατί μετά αρχινάει άλλο πράγμα. Που δεν ξέρω αν είναι βιβλίο ή άγραφα γραμμένα που τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός.
 Την τελευταία λευκή σελίδα αυτού του βιβλίου που λέγεται Ιστορία της Ανθρωπότητας καλούμαστε να γράψουμε όλοι μας. Αρχοντες & απλοί πολίτες, Βασιλιάδες & υπήκοοι, υπάκουοι & ανυπάκουοι, μικροί & μεγάλοι, πλούσιοι & φτωχοί, ελεύθεροι & δούλοι. Τα στάχυα μαζί με τα ζιζάνια, οι Λύκοι μαζί με τα Αρνιά, οι σκατόψυχοι μαζί με τους αέρινους, οι βρωμεροί μαζί με τους μυροβλήτες.
Ολοι είμαστε επιλεγμάνοι γι αυτή την Γραφή αυτής της τελευταίας Λευκής Σελίδας. 
Μαζί μας, θα γράψει & ο Διάβολος τις δικές του γραφές. Σε αυτήν την σελίδα, του έχει παραχωρηθεί χώρος, από τον Τελικό Υπαγράφοντα. 
"Κι αν έχουμε μέσα μας Θεό, με την Παναγία κι όλους τους Αγίους στο πλευρό μας, θα κάμωμε τον σταυρό μας και θα ριχτούμε σαν τρελοί στη νέα μεγάλη μάχη του ανθρώπου ενάντια του κακού…
Ήρθε ο χρόνος που το σκοτάδι θα γίνει πηχτό, γιατί πάντα έτσι γίνεται πριν να χαραξει...
Ας αδράξουμε, λοιπόν, την ευκαιρία που μας δίνεται, να τιμήσουμε και να τιμηθούμε..."

Μετά,... το πέλαγος, η απεραντωσύνη, το άγνωστο ταξίδι. Για όλους. Εισιτήριο, τα γραμμένα του καθενός σε αυτήν την Λευκή Σελίδα. Σε αυτήν την Σελίδα, που Τελευταίος θα υπογράψει ο Εκδότης του Βιβλίου. Εκείνος που θα αποφασίσει για την προαγωγή των μαθητών του, ανάλογα με αυτά που έγραψαν σε αυτήν την Σελίδα, ή την απόρριψή τους μαζί με τον τελευταίο μαθητή. Αλοίμονο γιατί τα ζητήματα είναι εύκολα.
Ιάκωβος Τίγκας
http://attikanea.blogspot.gr/2014/10/blog-post_519.html 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου