Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μήνυση κατά του Α/ΓΕΕΘΑ από τον Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη

Κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου μήνυση του Αντισυνταγματάρχη Τσουκαράκη.
Αυτό είναι από τα σοβαρά. Ενδεικτικό του πρωτόγνωρου κλίματος διάλυσης των πάντων. Και βέβαια επιβεβαιωτικό της άποψής που λέει ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Χώρας, θα πρέπει να αφήσουν πλέον τα χαρτιά & να πιάσουν τα σιδερικά. Υπάλληλοι μηνύουν αιρετούς, τώρα έχουμε & Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να μηνύουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Δεν μπορεί να έχουμε αξιόμαχες Ενοπλες Δυνάμεις όταν ο Αντισυνταγματάρχης αναγκάζεται να μηνύσει τον Α/ΓΕΕΘΑ & καλά του έκανε. Αυτά & για τους "χορευτές" πιλότους, εκτός των άλλων.

 Σε νέα δικαστική περιπέτεια φαίνεται ότι θα εμπλακεί η Ιεραρχία του ΓΕΕΘΑ μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών (υπό μετάθεση ο ίδιος στην εν λόγω Εισαγγελία), Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, για το θέμα της 10ήμερης πειθαρχικής φυλάκισης που του επέβαλε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος την 4-2-2013.
Μετά την υπ΄ αριθμ. 10/28-5-2014 διάταξη του Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία «φωτογραφίζονται» πρόσωπα και πράξεις που διεπράχθησαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ κατέθεσε έγκληση – μήνυση σε βάρος όλων των υπηρεσιακών οργάνων του ΓΕΕΘΑ, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς καταμήνυσης, της υπόθαλψης εγκληματία, της παρασιώπησης εγκληματία, της παράβασης καθήκοντος και της παρότρυνσης υφισταμένων και ανοχής, επαναφέροντας στη δικαστική κρίση τα πραγματικά περιστατικά που φέρεται να μην αξιολογήθηκαν ορθά και πλήρως σε όλες τις διαστάσεις τους.

Με τη μήνυσή του ζητά από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών την ποινική δίωξη όλων των προσώπων που προκύπτουν από την έγκληση – μήνυσή του αυτή και από τα συνημμένα σ’ αυτήν έγγραφα, τα οποία θα πρέπει, κατά τις αρχές και τις επιταγές του ΚΠΔ, να συγκεκριμενοποιηθούν από τον Εισαγγελέα με την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και όποιου άλλου προσώπου τυχόν προσδιοριστεί από την έρευνα που θα γίνει, για όλα τα αδικήματα που αναφέρονται σε αυτή — και για όσα άλλα ήθελε προσδιοριστούν από τον Εισαγγελέα —, κατά το μέτρο της δράσεως ενός εκάστου προσώπου, όπως θα προσδιοριστεί από την έρευνα, τόσο για το εύρος, το χρόνο και τις περιστάσεις των εγκλημάτων που θα προσδιοριστούν, όσο και για τις μορφές εμφανίσεως αυτών. Τα αδικήματα αυτά είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα, ο δε κ. Εισαγγελέας θα πρέπει να ασκήσει και επί της υποθέσεως αυτής τα καθήκοντά του σύμφωνα με τους κανόνες και τις Αρχές των άρθρων 27 και επομένων του ΚΠΔ, ως η μόνη καταφυγή του πολίτη στις περιπτώσεις που η Διοίκηση αυθαιρετεί προκλητικά και συγχρόνως παραβιάζει κατάφωρα διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές διατάξεις.

Ιάκωβος Τίγκας 
http://www.onalert.gr/stories/nea-mynisi-tsoukaraki-kata-geetha-poioi-zitaei-na-dioxthoun/38143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου