Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Κάθαρση

Δεν πρόκειται περί αστείου
 Το ΟΧΙ πρέπει να ειπωθεί ακόμη μία φορά.
 Τώρα που όλα τελείωσαν με το δημοψήφισμα, & την αήθη προπαγάνδα κατά του ΟΧΙ το οποίο ορθά επέλεξαν οι Ελληνες, μπορούμε να πούμε δυό πραγματάκια χωρίς να κινδυνέψουμε να χαρακτηριστούμε προπαγανδιστές.
Capital Controls λοιπόν από την πρώτη στιγμή. Ηταν επόμενο καθώς είναι σαφές ότι με ξένο νόμισμα & με ξένη οικονομία & ξένες τράπεζες, δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τα του εχθρού. Αυτό λοιπόν το Capital Control θα συνεχιστεί. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία & καμία επιστροφή στα πρότερα γενόμενα.
Εκείνο που συγκρούεται, είναι η Πολιτεία των οικονομικών συμφερόντων, με τα ανθρώπινα δικαιώματα & την αξιοπρέπεια.
Η Ενωμένη Ευρώπη θέσπισε & τα δύο ακριβώς για να τα φέρει σε σύγκρουση με θέατρο την Ελλάδα & όχι μόνον.
Ποτέ δεν βρίσκονταν σε αρμονία τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα οικονομικά συμφέροντα.
Τι έκανε λοιπόν ο Ελληνικός Λαός με το δημοψήφισμα & δεν το ξέρει. Στην ουσία είπε, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, τα θέλω & τα διεκδικώ πάνω από τα οικονομικά μου συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που τα ατομικά οικονομικά συμφέροντα Ελλήνων, παραβίαζαν & παραβιάζουν μέχρι θανάτου, τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων Ελλήνων.
Ετσι λοιπόν μας είπε ο Βαρουφάκης, ότι εκείνο που μας χρειάζεται είναι η αυτάρκεια & ο λιτός βίος ο οποίος έχει διαφορά από την λιτότητα.
Ετσι λοιπόν πορευτήκαμε στο "Ηρωικό" όχι, που την ίδια στιγμή, που "άνθρωποι" το έριχναν στην κάλπη, βαρύνονταν & βαρύνονται με βαριές κατηγορίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνανθρώπων τους.
Τώρα λοιπόν, με αυτό το βροντερό όντως ΟΧΙ των Ελλήνων, πηγαίνουμε να διαπραγματευτούμε λέει, συμφωνία, με τα ίδια πρόσωπα, τους ίδιους κανόνες, το ίδιο σαθρό &  άνομο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας οικονομίας, & τους λέμε τι; Να εμείς οι Ελληνες διδάξαμε & διδάσκουμε Δημοκρατία & ξέρετε κάτι; Πρέπει να την σεβαστείτε. Είναι δηλαδή σαν να πηγαίνουμε σε έναν μεγιστάνα του πλούτου, ο οποίος πλούτισε με ανομίες να του λέμε κοίταξε από εδώ & εμπρός θα είσαι τίμιος.
Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς, ότι αυτός ο μεγιστάνας, θα πάρει χαμπάρι, ή θα υπολογίσει με δημοκρατικές διαδικασίες,  τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς ότι αυτό το Capital Control, θα λήξει. Ηρθε για να μείνει & αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι εκείνο που διακυβεύεται είναι η κάθαρση προσώπων & θεσμών.
Η Πολιτεία του Βαρουφάκη περί λιτού βίου & η ρεαλιστικότητα του Τσίπρα, που θα αδυνατεί ο Ιστορικός  του μέλλοντος να κατανοήσει γιατί δεν έγινε αποδεκτή, είναι ξένα προς τα υπάρχοντα πρόσωπα & θεσμούς. Γιατί αυτά τα πρόσωπα & αυτοί οι ευτελισμένοι θεσμοί, είναι ξένοι προς τα ανθρώπινα δικαιώματα & τις διακυρήξεις τους, τόσον της Ευρώπης, όσον & του ΟΗΕ.
Ηδη μία καινούργια φρασεολογία εισήχθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πλέον δεν είναι διαπραγματεύσεις αλλά από κοινού αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα η οποία ως μεταδοτική με άριστο ξενιστή τα χρηματιστήρια θα μεταδοθεί & έχει ήδη αρχίσει, σε όλον τον κόσμο.
Το αξίωμα ότι το Παγκόσμιο χρέος ξεπερνάει σε τριψήφιο ποσοστό το ΑΕΠ του Πλανήτη, είναι γνωστό από παλιά.
Η παιδική ερώτηση σε ποιόν χρωστάει ο Πλανήτης, είναι αδύνατον να απαντηθεί από τον οποιονδήποτε Νομπελίστα οικονομολόγο.
Μονόδρομο λοιπόν αποτελεί η διαγραφή αυτού του Παγκόσμιου χρέους κατά την Ελληνική έννοια του Σόλωνα που λέγεται Σεισάχθεια, προκειμένου να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός του πλούτου, ώστε να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτό όμως μόνον με κάθαρση προσώπων & θεσμών μπορεί να γίνει & όχι με ολική επαναφορά αυτών που υφίστανται.
Και εδώ αρχίζουν όλα. Εδώ αρχίζουν οι κλαυθμοί & οι οδυρμοί των Βασιλέων της Γης. Εδώ καλούνται οι Λαοί να καταφάγουν σάρκες Βασιλέων & Χιλιάρχων, εδώ εκδηλώνεται το μίσος  των Βασιλέων χωρίς Βασίλειο, των Τραπεζιτών, για την μεγάλη Πόρνη, την Παγκόσμια οικονομία, εδώ αρχίζει ο θρήνος των ναυτικών που βλέπουν την καταστροφή από μακρυά, εδώ ξεριζώνεται η ανομία της πόρνης για την εγκαθίδρυση της "Νομιμότητας" του Ανόμου, που χάριν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα παραβιάσει το Μέγιστο Ανθρώπινο Δικαίωμα, την ελευθερία της βούλησης των ανθρώπων, για ένα πιάτο φαί κακής ποιότητας, & βρώμικο νερό.
Η Ιστορία ξεκίνησε με τους Εβραίους & τους Ελληνες & τελειώνει με τους Ελληνες & τους Εβραίους.
Τότε οι άνθρωποι πρέπει να ξαναπούν για άλλη μιά φορά το ΟΧΙ.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου