Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στις Σκουριές είναι η λύση για την Ελλάδα

Βγάλτε το χρυσάφι με Εθνικό Οργανισμό Χρυσού.
 Το χρυσάφι της Χαλκιδικής δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα μεταλλεία Στρατωνίου, είναι γνωστά από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου & παλαιότερα καθώς γινόταν εκμετάλευση από τότε.
Οταν γνώρισα εγώ για πρώτη φορά τα μεταλλεία το 1986, ως γραμματέας της επιτροπής λυμμάτων & αποβλήτων, επίσημα λειτουργούσαν ως μεταλλεία σιδηροπυρίτη. Τα άχρηστα όπως τα έλεγαν ρινίσματα, τα έστελναν στο εξωτερικό για κατεργασία & εξαγωγή ψυγμάτων χρυσού όπως έλεγαν. Αυτά αναφέρει ο Καββαδίας ότι φόρτωναν στο Στρατώνι.
Επίσημα μίλησαν για μεταλλεία χρυσού πολύ αργότερα με την εταιρεία ΤVX Hellas. Τότε ακόμη η εξόρυξη γινόταν με την γνωστή μέθοδο των στοών. Με γαλαρίες.
Το πρόβλημα αναδείχθηκε όταν η εταιρεία, εντόπισε φλέβα κάτω από το χωριό Στρατονίκη, δίπλα στα Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη, & αποφάσισε να την χτυπήσει. Το χρυσάφι είναι πολύ. Υπερβολικά πολύ. Η παραδοσιακή εξόρυξη στις γαλαρίες δεν τους έφτανε. Τυφλώθηκαν από την ποσότητα. Ετσι άρχισαν να βάζουν υπόγεια φουρνέλα κάτω από το χωριό Στρατονίκη, δημιουργώντας σεισμούς με ζημιές στα σπίτια των κατοίκων οι οποίοι ξεσηκώθηκαν.
Με τα πολλά η εταιρεία TYX Hellas, Καναδικών συμφερόντων, ανέστειλε τις εργασίες της & αποχώρησαν, όπως είπαν.
Με το ξέσπασμα της δήθεν οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια & όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, αναδείχθηκε το πρόβλημα που λέγεται Eldorado Gold, η οποία πήρε άδεια "ανοιχτής εξόρυξης", που σημαίνει αποχέρσωση εκατοντάδων στρεμμάτων δάσους & επιφανειακή προσέγγιση του χρυσού με βίαιη μετατροπή του βουνού σε κρανίου τόπο. Το χρυσάφι είναι πολύ. Απίστευτα πολύ. Εάν αυτή η ποσότητα χρυσού εξαχθεί & ριχθεί στην αγορά, θα πέσει η τιμή του χρυσού παγκόσμια.
Αυτό θέλουν να κάνουν οι άπληστοι, χωρίς καμιά ωφέλεια για την Ελλάδα, καταστρέφοντας ολόκληρη την Χαλκιδική, όχι μόνον την Βόρεια & όχι μόνον τις Σκουριές. Ο Πολύγυρος σε ευθεία γραμμή από τις επιχειρήσεις, είναι λιγότερο από 30 χιλιόμετρα.
Αυτό το ανοσιούργημα ονομάζουν επένδυση οι αλήτες.
Αλλά δεν είναι μόνον ο χρυσός. Υπάρχει & Ουράνιο.
Κι όμως. Τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, θα μπορούσαν να σώσουν ανθρωπίνως την Ελλάδα. Θα μπορούσε να εξαχθεί το χρυσάφι με λελογισμένη εξόρυξη, από έναν Εθνικό Οργανισμό Χρυσού, με το 100% της κυριότητας & εκμετάλευσης για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Να πληρωθούν αυτά που ζητάνε οι διεθνείς τοκογλύφοι & τα αναγνωρίζει κακώς κάκιστα η Ελληνική Κυβέρνηση, να τους στείλουμε στον διάολο & να ευημερήσουμε με τον πλούτο της λελογισμένης εξόρυξης χρυσού, & αξιοποίηση του ουρανίου, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον με βίαιες ξεχερσώσεις & βιασμό της φύσης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, απλή & σταράτη. Ακόμη & στο μικρό κτηματάκι ενός εκάστου, το υπέδαφος δεν του ανήκει. Ούτε γεώτρηση για νερό δεν μπορεί να χτυπήσει. Και εμείς εδώ καθόμαστε & μιλάμε για Eldorado & άδειες, περιβαλλοντικούς όρους & κουραφέξαλα, για την εξόρυξη χρυσού από εταιρεία συμφερόντων Ρότσιλντ.
Αυτά όμως για να γίνουν, χρειάζονται Πατριώτες & στον Λαό & στην Κυβέρνηση.
Διώξτε λοιπόν τους "επενδυτές" της Eldorado Gold & στείλτε τους από εκεί που ήρθαν, συστείστε Εθνικό Οργανισμό Χρυσού, μισθώστε τις κατάλληλες εταιρείες-συνεργεία & κάντε λελογισμένη εξόρυξη χρυσού. Αχρηστοι, ανίκανοι. Αλλωστε είμαστε εδώ & τρεις μήνες ελεύθεροι.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου