Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Μητροπολίτης Κασσανδρείας: "Δεν μας χρειάζονται αποδείξεις για την Ανάσταση του Χριστού...???"

Τάδε έφη ο Αγιος Κασσανδρείας στο Αναστάσιμο μήνυμά του.
 Με έκπληξη άκουσα το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, όπου μεταξύ των άλλων, υποστήριξε, ότι "για εμάς τους Χριστιανούς, δεν χρειάζονται αποδείξεις για την Ανάσταση του Χριστού, επειδή αυτό είναι πίστη. Και όπως είπε & ο Απόστολος Παύλος, εάν η Ανάσταση δεν υπήρξε, τότε το κήρυγμά μας, θα ήταν κενό περιεχομένου..."
Δηλαδή ο Σεβασμιώτατος, πήρε την Απολογητική του Χριστού η οποία εκθέτει χειρουργικές αποδείξεις, προσεγμένες, που άφησε πίσω του ο ίδιος ο Χριστός, & της έδωσε μιά μεγαλόπρεπη κλωτσιά, πετώντας την στα σκουπίδια.
Ο εις τόπον & τύπον Χριστού Σεβασμιώτατος, την γνωρίζει την Απολογητική, καθώς είναι το κομμάτι εκείνο της Θεολογίας, που άφησε ο ίδιος ο Χριστός, καθώς εκθέτει αδιάσιστες αποδείξεις, πολύ προσεγμένες & χειρουργικές, που εξάγονται από τις αφηγήσεις των Ευαγγελίων, από ανθρώπους, που δεν είχαν τις επιστημονικές γνώσεις που έχουμε σήμερα, για να φτιάξουν το "τέλειο παραμύθι της Ανάστασης", με αποτέλεσμα αν θα γινόταν ένα σύγχρονο Δικαστήριο για να ερευνήσει τα γεγονότα όπως ιστορούνται, θα κατέληγε με στοιχεία αποδείξεις ότι η Ανάσταση, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, αν & κρύφτηκε από τον Χριστό από όλους. Ούτε οι Ρωμαίοι την είδαν, που φρουρούσαν τον Τάφο, ούτε κανείς άλλος. Το μόνο που είδαν είναι η πέτρα που είχε μετακινηθεί & ο κενός Τάφος.
Και βέβαια τον ίδιον τον Ιησού, ο οποίος έφαγε & ήπιε μαζί τους.
Γνωρίζει ο Σεβασμιώτατος:

  • Οτι το νερωμένο αίμα που βγήκε από την πλευρά του Ιησού, ήταν πλάσμα με τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε καθίζηση, βεβαιωτικό του θανάτου. Αρα πέθανε στον Σταυρό & δεν λιποθύμισε.
  • Οτι τα πόδια δεν του τα έσπασαν επάνω στον Σταυρό, ακριβώς επειδή διαπίσωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός, ενώ τα έσπασαν στους άλλους δύο για να επιταχύνουν τον θάνατο με ασφυξία, αφού σήμερα είναι γνωστό, ότι οι σταυρωμένοι πέθαιναν από ασφυξία, όταν εξαντλούνταν & κρέμονταν ανήμποροι.
  • Η φρουρά που τοποθετήθηκε στον Τάφο, κατ΄απαίτηση των Εβραίων, ήταν "κουστοδία" & όχι μιά απλή φρουρά, αποτελούμενη από 12 οπλισμένους Ρωμαίους & εχρησιμοποιείτο για την φύλαξη υψηλής αξίας αντικειμένων. Χώριζαν το 24ωρο στα 4 & φυλούσαν σκοπιά ανά τρεις, ώστε να είναι αδύνατον να κοιμηθούν & οι 12. Το προς φύλαξη αντικείμενο, ήταν αδύνατον να απωλεσθεί.
  • Οι φοβισμένοι μαθητές του, κρύβονταν γιατί τους κηνυγούσαν & εξ αιτίας του, είχαν χάσει τα υπάρχοντά τους, είχαν γίνει αποσυνάγωγοι. Εάν δεν Αναστήθηκε, δεν είχαν κανέναν λόγο να πάνε να κλέψουν το Σώμα για να πλάσουν το παραμύθι της Ανάστασης, θα έπρεπε να τον μισούν γιατί τους κορόϊδεψε & όχι να τον αγαπούν. Επί πλέον με τι θάρρος προσπέλασαν 12 οπλισμένους Ρωμαίους.
  • Το σάβανο βρέθηκε διπλωμένο & τακτοποιημένο. Κανείς τυμβορύγχος, δεν τακτοποιεί το σάβανο του νεκρού.
  • Αυτοί ο κρυμένοι & φοβισμένοι αμόρφωτοι ψαράδες, που βρήκαν το θάρρος, την δύναμη & την γνώση, & βγήκαν φόρα παρτίδα μπροστά στους διώκτες τους & δίδασκαν; Που στηρίχθηκαν; σε έναν απατεώνα νεκρό; Και βρήκαν στο τέλος όλοι τον μπελά τους. Γιατί; Ποιός ο λόγος;
  • Ο Παύλος, ήταν προνομιούχος Φαρισαίος με το επί πλέον προνόμιο του Ρωμαίου πολίτη. Είχε δύναμη, χρήμα & δόξα. Ηταν το φόβητρο των Χριστιανών τους οποίους ξετρύπωνε & σκότωνε, εκτελώντας όπως νόμιζε θεάρεστο έργο, κατ΄εντολήν των Εβραίων. Ποιά δύναμη ήταν εκείνη, που τον έκανε να μεταστραφεί & να καταντήσει όπως ο ίδιος γράφει για τον εαυτό του περικάθαρμα της Κοινωνίας. Ποιός του φώναξε εκείνο το: "Σαούλ, Σαούλ τι με διώκεις;" & τον τύφλωσε στον δρόμο για την Δαμασκό, που πήγαινε να ξεπαστρέψει Χριστιανούς, εάν δεν υπήρξε Ανάσταση;
Και πολλά ακόμη άλλα τα οποία τα γνωρίζει ο Σεβασμιώτατος.
Η βιωματική αντίληψη του Θεού, είναι ένα δώρο, το οποίο δεν δίνεται σε όλους. Σε αυτούς που δίνεται, αποκτούν αντίληψη, είτε σε όνειρα, είτε σε οράμματα, είτε σε πλήρη εγρήγορση, είτε με παρατήρηση & σύνδεση γεγονότων, είτε σε προσωπική συνομιλία. Τα περισσότερα βιώματα είναι προσωπικά & δεν μπορούν να κοινοποιηθούν.
Η Απολογητική όμως είναι για όλους. Γράφτηκε & ερμηνεύτηκε από φωτισμένους νόες, μετά από έρευνα των Γραφών κατά το "Ερευνάτε τις Γραφές γιατί σε αυτές υπάρχει η Αλήθεια & η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" & κατά τον Ψαλμό "Χαίρεις ερευνώμενος Κύριε..."
Επομένως, μας χρειάζονται οι αποδείξεις για την Ανάσταση & υπάρχουν. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου ο κάθε πλάνος λέει τα παραμύθια του & οι άνθρωποι ζουν μπερδεμένοι & απορημένοι, οι αποδείξεις χρειάζονται Σεβασμιώτατε Κασσανδρείας.
Ο Χριστός Ανέστη & αποδεικνύεται λοιπόν.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου