Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο μικρός συμπολίτης Τσίπρας

Μετάθεση της "ελπίδας" στο διηνεκές
 Τόσο καλά το ξεκίνησε, εχθές το βράδυ, που & εγώ είπα "με αυτά που λέει θα γίνει της πτνς το κάγκελο". Αλλά το κατέληξε "χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ &,...πίκι πίκι ράμ".
Απλός προσιτός, στους συμπολίτες τους οποίους προσφωνούσε με τα μικρά τους ονόματα, έριχνε την ελπίδα στο τραπέζι, αλλά, ένα όμως, ένα αλλά, ένα πρέπει να το δούμε, ένα θέλει χρόνο, πάντα, μετέθετε την ελπίδα στο διηνεκές.
Ετσι είπε & έλεγε πολλά, & τίποτα δεν έλεγε για την ταμπακιέρα. Είπε όμως καλή θεωρία, αλλά επί του πρακτέου, γενικολογίες, & παραγωγικές ασάφειες, οι οποίες παράγουν την ελπίδα, εκείνη που δεν έρχεται αλλά θα έρθει, την προσμονή, την βασανιστική συμπαράσταση, ως ανάγκη στον μικρό συμπολίτη Αλέξη, που κινδυνεύει ακόμη & την ζωή του, για όλους μας.
Αλλά ο μικρός Αλέξης, εχθές, μας έδωσε & την "ελπίδα", αυτήν μέσα σε εισαγωγικά, αφού αποκάλυψε στους νυσταγμένους συμπολίτες του, πόσο σημαντικό θεωρεί τις επενδύσεις, που σκαλώνουν στην Δημόσια Διοίκηση με τα προτεραιόσημα, & πως αυτό θα αντιμετωπιστεί με αναμόρφωση της Διοίκησης με θεσμοθέτηση μηχανισμών που θα παρακάμπτουν την Διοίκηση, προκειμένου να προωθούνται οι επενδύσεις!!!...
Αυθόρμητα μου ήρθε στο μυαλό αυτό που είχε πει παλαιότερα ένας φίλος, σχετικά με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες ότι θα δωθούν αρμοδιότητες σε ιδιώτες. Πόσα ξέρουν & ήξεραν οι ντόπιοι πριν τις εκλογές ακόμη. Απλά, τα ήξεραν γιατί είναι σπουδαγμένοι στα ίδια κρυφά σχολιά, αυτά που πάντα φτιάχνονται όταν οι καιροί είναι ζοφεροί. Αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα από την εποχή της Τουρκοκρατίας & μας ήρθαν από την Ζάκυνθο.
Αρτια λοιπόν σπουδαγμένος ο μικρός συμπολίτης Αλέξης, ενέπνευσε & προβλημάτισε τους πάντες. Και καλά τους υπνωτισμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους τελείωσε, αφού κατάφερε να επιβάλει την μούγκα ακόμη & στους αντιπάλους του.
Χωρίς να αποκλείει την ρήξη, την αποκήρυξε μετά βδελυγμίας, εν μέσω ενός ανεπανόρθωτου θανατικού, που πλήτει την Ελλάδα, μιας άθλιας κοινωνίας που αυτοκαταστρέφεται με τις επιλογές της, & με 13 μεγάλα καντόνια & τους καντονάρχες-Περιφερειάρχες αρωγούς (που θα αναμορφώσει λέει), η Ελλάς, δεν έχει να ελπίζει πλέον τίποτε ανθρωπίνως.
Γι αυτό λοιπόν, άστα μικρέ συμπολίτη Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να είσαι καλά σπουδαγμένος, αλλά όταν εσύ πήγαινες εγώ γύριζα. Πέστα λοιπόν σε αυτούς που πηγαίνουν ακόμα.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου