Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Το Μεγάλο Σχίσμα του 1054 & η επικείμενη Ενωση του 2014

Τέλη Νοεμβρίου, αίρεται το Σχίσμα!!!
 Στις 11/4/2014 δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα προσκείμενη φιλικά στο Φανάρι άρθρο του Μητροπολίτη Ιταλίας Γενναδίου, στο οποίο αναγγέλεται η επικείμενη συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Στο άρθρο δεν προσδιορίζεται η χρονική στιγμή που θα συμβεί το γεγονός, ενώ αναγγέλεται με σαφήνεια η Ενωση των Εκκλησιών Δυτικής & Ανατολικής, μεταξύ των άλλων: "Ἡ ἐπιστροφή, λοιπόν, εἰς τούς χρόνους μας, τῆς πρώτης -ἀρχικῆς- θεϊκῆς ἀγάπης, ἡ ὁποία χαριτώνει τήν ἀνθρωπίνην καί ἐκκλησιαστικήν πορείαν τῆς ζωῆς καί τῆς διακονίας τῶν Ἁγιωτάτων Μορφῶν τοῦ Πάπα καί τοῦ Πατριάρχου, ἡ πορεία αὐτή τῶν δύο σεπτῶν ἀνθρώπων, τούς ὁποίους βλέπομεν καί ἀκούομεν, εἶναι ἡ μοναδική πορεία, ἡ ὁποία ὁδηγεῖ εἰς τήν συμπόρευσιν πρός ἐκπλήρωσιν τῆς Διαθήκης τοῦ Σωτῆρος μας Χριστοῦ: «ἵνα ἕν ὦσιν», καί δή ἔχει θησαυρόν ἀνεκτίμητον τάς ἀξίας της, αἱ ὁποῖαι σκορπίζουν τήν εἰρήνην, τήν ἐλπίδα, τήν ἀγαλλίασιν, τήν εὐλογίαν τοῦ Θεοῦ...." http://fanarion.blogspot.co.uk/2014/11/blog-post_46.html
Στις 26/10/2014 διαβάζουμε στο Αγιορείτικο Βήμα άρθρο που προσδιορίζει την συνάντηση 28-30 Νοεμβρίου 2014 στο Φανάρι.
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/item/46075-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%C2%AB%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%C2%BB-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82
Τα αίτια του Σχίσματος μεταξύ των Εκκλησιών, χρεώνονται αποκλειστικά στον Πάπα, με αφορμή την αξίωσή του για επικυριαρχία & αρχηγία, η οποία έφτασε μέχρι την εγκατάλειψη της Πόλης & την τελική άλωσή της αφού οι Φράγκοι αρνήθηκαν βοήθεια το 1453.
Τα δείγματα γραφής των Παπικών από τότε & μέχρι σήμερα, δεν είναι ότι καλύτερο, από την "Ιερά Εξέταση" που στο όνομα της Αγάπης δολοφόνησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς λόγο, & την εισαγωγή πολλών καινοτομιών, όπως το "Φιλιόκβε" αλλά & οι σοβαρές διαφοροποιήσεις στην Αγία Κοινωνία όπου δίνουν άζυμα στον κόσμο, αποκλείοντας από το Αίμα τους πιστούς, το οποίο μεταλαμβάνουν μόνον οι Ιερείς, αλλά & την σοβαρή παρέμβαση & "πείραγμα" του Αιωνίου Πασχαλίου & πολλά άλλα.
Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή, είναι ότι επί αιώνες ο ίδιος ο Θεός, με την Αφή του Αγίου Φωτός, δείχνει ξεκάθαρα την βεβαιότητα ότι όσον αφορά την προσέγγισή του, αυτή γίνεται με τον καλύτερο τρόπο από τους Ορθοδόξους, χωρίς αυτό να αποκλείει από την Χάρη & ευλογία ετεροδόξους αλλά & αλλοδόξους, αφού ανάβουν κεριά ακόμη & σε αυτούς.
Είναι άλλο πράγμα όμως η απόδοση της Χάρης του Θεού & άλλο πράγμα ο τρόπος της Λατρείας & της Πίστης. Ο ίδιος ο Χριστός το κατέδειξε αυτό μιλόντας στην Σαμαρείτιδα, λέγοντάς της ότι οι Ιουδαίοι έχουν την Αλήθεια, αλλά θα έρθει καιρός & ήδη ήρθε που ο Θεός θα Λατρεύεται εν Πνεύματι & Αληθεία. Οι Ιουδαίοι τον Σταύρωσαν που είχαν την Αλήθεια & τους Σαμαρείτες έδωσε για παράδειγμα προς μίμηση του πλησίον, με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, ενώ αποκλείστηκαν Ιουδαίοι.
Οταν λοιπόν γίνει η Ενωση, με το χάλι που έχουν οι Παπικοί, αυτό στην ουσία σημαίνει προσχώρηση των Ορθοδόξων στην Παπική Εκκλησία. Αρα γε, σε ποιόν θα ανάψει το Φως; Πως θα Κοινωνούν οι άνθρωποι; Πως θα διαβάζεται το Σύμβολο της Πίστεως; Πότε & πως θα εορτάζεται το Πάσχα; Τι θα κάνουν οι άλλοι Πατριάρχες, Ρώσσοι, Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας, Αμερικής, κλπ;
Για να γίνει Ενωση, πρέπει να επιστρέψει αυτός που έφυγε & όχι να φύγει & ο άλλος που έμεινε.

"Η Συνάντησις εις την Καθέδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Φανάριον, θα είναι «Πάσχα», θα είναι Ανάστασις, θα είναι χαράς Ευαγγέλια, με αναστάσιμον αγαλλίασιν, με άγκυρα ελπίδος, θα είναι μία Πασχαλινή αδελφική πορεία και συμπόρευσις, με προορισμόν την εκπλήρωσιν και τελείωσιν της «Διαθήκης του Θεού», η οποία θα είναι διά την Στρατευομένην Εκκλησίαν ανεπανάληπτη και λίαν ευπρόσδεκτη εορτή μετά την περίοδον του μεγάλου Σχίσματος, η εορτή της Ενότητος των Χριστιανών...."
"Aρα γε ευρήσω την Πίστη μου επί της γης;....." είχε αναρωτηθεί ο Χριστός φεύγοντας.....Προαναγγέλουν Πάσχα-Πέρασμα, αλλά αυτό που πάνε να κάνουν έτσι όπως πάνε να το κάνουν, δεν θα έχει Ανάσταση αλλά μόνον Σταύρωση. Το Πάσχα των Εβραίων, σήμαινε το πέρασμά τους από την δουλεία της Αιγύπτου στην Γη της Επαγγελίας. Το Πάσχα του Χριστού, σημαίνει το πέρασμα εκ του θανάτου στην Ζωή. Αυτό το "Πάσχα" που αναγγέλουν, αν το κάνουν θα είναι πέρασμα εκ της ζωής στον Θάνατο.
Είναι βέβαιο ότι θα σκοτεινιάσει ο ήλιος, αν γίνει κάτι τέτοιο.

Ιάκωβος Τίγκας

1 σχόλιο:

  1. εχω διαβασει ότι και πριν την αλωση της κωσταντινουπολης παλι ειχαν ερθει σε συμφωνια για την ενωση των εκκλησιων αλλα δεν προλαβανε , μηπως η ιστορια επαναλαμβάνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή