Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΘΥΕΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Θύελα αντιδράσεων για τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ξεσπάσει στις αιρετές Περιφέρειες της Χώρας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα. Η Πολιτική ηγεσία της ΠΚΜ εμφανίζεται στο πλευρό των εργαζομένων υπαλλήλων τους οποίους όπως λέει στηρίζει. Η πραγματικότητα είναι ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το πολιτικό τους συμφέρον, το οποίο στην παρούσα φάση, ταυτίζεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 
Εχω ξαναπεί ότι οι πρακτικές των κυβερνώντων αυτήν την Χώρα σε όλους τους τομείς & κατά συνέπεια & στο ζήτημα της απόλυσης υπαλλήλων, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα εσκαμένα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τρόποι αντιμετώπισης δεν μπορεί να είναι οι συνήθεις, απεργίες, καταλήψεις, στάσεις εργασίας κλπ. Θα πρέπει & η αντιμετώπιση να ξεπεράσει τα εσκαμένα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ήδη εξαθλιωμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, είναι αδύναμοι & απροστάτευτοι, αφού εκτός των άλλων, παραμένουν στο έρμεο κάθε ένα που θα θελήσει να εκβιάσει ή να κατηγορήσει κάποιον, αφού το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται & θεσπίστηκε το τεκμήριο της ενοχής. Οποιος κατηγορηθεί τείθεται σε διαθεσιμότητα με το ένα τρίτο των αποδοχών του, μέχρι τελεσίδικα να αποδειχθεί αν αποδειχθεί, η αθωότητά του.
Γίνεται σαφές λοιπόν ότι προωθείται επίσημα πλέον η ρουφιανιά & η απόλυτη χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τέτοιους υπαλλήλους θέλουν. Αν λοιπόν η πολιτική ηγεσία της ΠΚΜ, στηρίζει όπως λέει τους υπαλλήλους της, ας απεργήσουν αυτοί οι αιρετοί & ας κλειδώσουν τις Υπηρεσίες, υφιστάμενοι αυτοί τις συνέπειες της απεργίας & όχι οι εξαθλιωμένοι υπάλληλοι. Και άν το κάνουν όλοι θα είμαστε μαζί τους & θα τους στηρίξουμε. Αλλωστε εκτός από Πολιτικοί μας προϊστάμενοι, ζητάνε & την ψήφο μας. Διαφορετικά ας αφήσουν τις μεγαλοστομίες & τους Λεονταρισμούς δεν πείθουν κανέναν.
Ιάκωβος Τίγκας.   

1 σχόλιο:

  1. Ένα από τα μέτρα είναι και το ωράριο..! Αυτό μάλιστα θα αναγκάσει και "αυτούς" τους υπαλλήλους που δεν χτύπησαν ποτέ κάρτα μέχρι τώρα , ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΩΡΑ. Υπάρχουν λοιπόν υπάλληλοι που ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχουν κάρτα ή ποτέ δεν την χτύπησαν με αποτέλεσμα να έρχονται ότι ώρα τους καπνίσει και να φεύγουν ότι ώρα θέλουν με την ανοχή των προϊσταμένων τους και φυσικά με την ανοχή όλων μας. Για "αυτούς" λοιπόν τι ποινή πρέπει να τους επιβληθεί μέχρι τώρα; έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;Ρωτάω τον εν λόγω συντάκτη. Συμφωνώ δε ότι οι αιρετοί πρέπει να πάρουν αποφάσεις και πιστεύω ότι για να δουλέψει καλά αυτό που λέγεται δημόσιο θα πρέπει σε τέτοιες καίριες θέσεις να μην εκλέγονται αιρετοί.

    Αν νομίζεις φίλε μου ότι θα πάρουν θέση οι αιρετοί είσαι γελασμένος και πλανεμένος. Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά να ψηφίσουμε έχοντας ως κριτήριο το κοινωνικό σύνολο και όχι το ατομικό. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή