Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

 ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ?




Πολύ ακούγεται τελευταία αυτή η λέξη.
Σεισάχθεια: Σύνθετη αρχαία Ελληνική λέξη από το σείω, ταρακουνάω & άχθος που σημαίνει βάρος,φορτίο.
Λέγεται για το Παγκόσμιο χρέος αλλά & το Ελληνικό χρέος.
Εμπνευστής ο Σόλων ο οποίος στην Αρχαία Αθήνα εφάρμοσε τολμηρά & αποφασιστικά μέτρα για το οικονομικό χρέος ιδιωτών με εγγύηση την προσωπική τους ελευθερία.
Οποιος χρωστούσε & δεν μπορούσε να ξεχρεώσει, γινόταν δούλος του δανειστή του.  
Επειδή το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο, ο Σόλων κατάργησε όλα τα χρέη & ξεκίνησαν όλοι από την αρχή από το μηδέν με αφετηρία ότι είχε ο καθένας. Θέσπισε κανόνες δίκαιης ανισότητας & όχι ισότητας, όχι για την κατάργηση της δουλείας αλλά για ανακατανομή της, με δίκαιο τρόπο. Οι ερευνητές μέχρι σήμερα διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επέβαλε το μέτρο αυτό το οποίο ονομάστηκε "Σεισάχθεια" δηλαδή ταρακούνημα γκρέμισμα του οικονομικού βάρους.
Να λοιπόν γιατί μας μιλούσαν οι Καμμένος & Τσίπρας & Παπαρήγα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Διαγραφή μονομερής του χρέους. Διεθνούς κύρους οικονομολόγοι όλο & περισσότερο μιλούν για διεθνές χρέος που δεν είναι βιόσιμο & πρέπει να διαγραφεί. Μιλάνε δηλαδή για μια Παγκόσμια σεισάχθεια λύση. Να διαγραφούν όλα όλων & να ξεκινήσει ο καθένας από εκεί που είναι. Ως γνωστόν τα χρήματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι έχουν ένα αντίκρυσμα σε χρυσό. Κάποιοι μαζεύουν το χρυσάφι στα χρηματοκιβώτιά τους & δανείζουν τους άλλους χαρτιά μετοχές ή νομίσματα. Φανταστείτε με το Παγκόσμιο πολύπλοκο Τραπεζικό σύστημα που υπάρχει & χαρακτηρίζεται από την απληστία & την αισχροκέρδεια, πώς θα μπορούσε να εξασφαλιστεί σταθερότητα με μια σεισάχθεια. Θυμηθείτε τώρα όλες τις αναφορές που έχουν γίνει από επώνυμους για Παγκόσμια διακυβέρνηση, για Παγκόσμια οικονομία, Παγκόσμιο νόμισμα, & συνδέστε τα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να επινοήσει τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει ώστε χωρίς κλυδωνισμούς να εφαρμοστεί μιά σεισάχθεια. Την Παγκόσμια ισοτιμία συναλλαγών. Με την τεχνολογία που διαθέτουμε δεν χρειάζεται κάν η κοπή νομίσματος. Το νέο νόμισμα μετά την σεισάχθεια, θα έχει ηλεκτρονική μορφή & θα εκφράζεται σε ηλεκτρονικές χρηματοπιστωτικές μονάδες που θα έχουν αντίκρυσμα σε χρυσό. Οι οικονομίες των ανθρώπων θα αποθηκεύονται σε αρχεία σε ηλεκτρονικό αποθηκευτικό μέσον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται & στον Νόμο για την μορφή & τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, που ήδη ισχύει & εν δυνάμει εφαρμόζεται από τον Σεμπτέβριο. Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα μικροσκοπικό τσιπάκι σε μέγεθος κόκκου ρυζιού.
Νά λοιπόν γιατί η αντιπολίτευση δεν έριξε την κυβέρνηση. Γιατί πρέπει να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο. Πρέπει από όλους να αναγνωριστεί η επιτακτική ανάγκη για μια σεισάχθεια η οποία θα εξασφαλίσει ανάπτυξη, ασφάλεια, σταθερότητα, απόλυτη τάξη. Για να φτάσουμε εκεί όμως πρέπει να υπάρξει ύφεση, ανασφάλεια, αστάθεια, απόλυτη αταξία & χάος. Αυτό το σχέδιο εφαρμόζουν με το θέατρο του καλού & κακού αστυνόμου. Οι μεν δημιούργησαν το χάος & οι δε θα δημιουργήσουν την απόλυτη τάξη κάνοντας μια ωραία σεισάχθεια. Το μεγαλύτερο ψέμα του δήθεν Παγκόσμιου χρέους & της δήθεν ανάγκης για σεισάχθεια, η οποία αναγκαστικά θα εξασφαλίσει την απόλυτη Παγκόσμια χειραγώγηση, βρίσκεται σε εξέλιξη με βήμα ταχύ.
Ιάκωβος Τίγκας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου