Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ;

Ξεκίνησαν ήδη & φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Υπάρχει όμως εορτασμός επετείου ή ανάγκης επανάλειψης της εξέγερσης; Το ερώτημα αυτό απευθύνεται προς όλους & για να απαντηθεί, προϋποτείθεται απλή συλογιστική διεργασία. 
Γιορτάζεις κάτι όταν το κεκτημένο από το γεγονός που εορτάζεται ισχύει. Εν προκειμένω το κεκτημένο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ήταν η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Ισχύει όμως σήμερα το κεκτημένο αυτό; Οχι βέβαια, παρά μόνον κατ΄όνομα. 
Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία θεμελιώνεται στο Σύνταγμα & τον όρκο των βουλευτών. Σήμερα έχουν καταλυθεί & τα δύο αφού αποδεδειγμένα & πασιφανώς υπάρχει επιορκία & κατάλυση του Συντάγματος, γενική διάλυση & ξεπούλημα του Κράτους, Εθνική Προδοσία, εξόντωση των Ελλήνων πολιτών από το ίδιο το Κράτος που θα έπρεπε να τους προστατεύει. Με τον μανδύα του Κοινοβουλευτισμού, η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη μορφή Χούντας που βίωσε ποτέ, με το πρόσχημα της δήθεν οικονομικής κρίσης & της δήθεν ανάγκης σωτηρίας της.
Προς τί λοιπόν εορτασμός επετείου εξέγερσης όταν τα κεκτημένα της εξέγερσης δεν ισχύουν; Και μάλιστα όταν υπάρχει καθεστώς κατοχής της Ελλάδας από την Τρόϊκα & αυτούς που εκπροσωπεί;
Ο φετεινός εορτασμός θα έχει αξία μόνον εάν θεωρήσει τα κεκτημένα του 1973 ως καταλυθέντα & μετατραπεί σε επανάλειψη των γεγονότων.
Ιάκωβος Τίγκας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου