Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αναγνωρίζει το τεκμήριο αθωότητας ο Υπουργός

Με το υφιστάμενο πειθαρχικό πλαίσιο ώσπου να εκδοθεί μια αμετάκλητη απόφαση από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ακόμη και ένας αθώος διωκόμενος πειθαρχικά υπάλληλος είναι σε αργία. Αυτό είναι πολύ άδικο, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας
 Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, αναγνωρίζει τις παραβιάσεις του τεκμηρίου της αθωότητας που έχουν γίνει σε εκατοντάδες Πολιτικά διωχθέντες Δημοσίους Υπαλλήλους, & με την συνδρομή "καλοθελητών" συναδέλφων τους, & ζητά την επίσπευση των πειθαρχικών εκκρεμοτήτων, θεωρώντας πως είναι άδικο, να βρίσκονται σε αργία & οικονομική εξαθλίωση αθώοι πειθαρχικά διωκώμενοι.
Στην ουσία αναγνωρίζει ότι έγιναν πολιτικές διώξεις σε ανεπιθύμητους υπαλλήλους, είτε επιδή χαλούσαν την πιάτσα, είτε επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στις ορέξεις των μνημονιακών πολιτικών & των γκεμπελιστών εφαρμοστών τους.
 
«Φαίνεται ότι έχουν επιταχυνθεί το τελευταίο διάστημα. Αυτό που ζήτησα είναι να μην παρατείνονται οι εκκρεμότητες, ειδικά γιατί με το υφιστάμενο πειθαρχικό πλαίσιο ώσπου να εκδοθεί μια αμετάκλητη απόφαση από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ακόμη και ένας αθώος διωκόμενος πειθαρχικά υπάλληλος είναι σε αργία. Αυτό είναι πολύ άδικο, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας. Δηλαδή, να έχεις μια σημαντική μείωση των αποδοχών σου και να είσαι εκτός της δουλειάς σου απλώς επειδή κατηγορήθηκες».


Βέβαια αναμένονται εξελίξεις σε όσες περιπτώσεις κάποιοι, "τα έσπασαν" με τους διώκτες τους, καταγγέλοντας φαινόμενα διαφθοράς & δεν μάσησαν & ούτε μασάνε, υφιστάμενοι αντίποινα, καθώς πλέον τείθεται το ζήτημα ποιοί & πόσοι θα φύγουν ως πραγματικά επίορκοι καταχραστές εξουσίας.
Ιάκωβος Τίγκας
http://katrougalos.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-122015/ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου