Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το "χρέος"

Ποιό χρέος;
 Είναι επωνίδιστο & απεχθές, άρα δεν είναι βιώσιμο & δεν αποδίδεται δεν εξυπηρετείται.
Στηρίχθηκε σε μιά δανειακή σύμβαση που την υπέγραψαν δυό άνθρωποι χωρίς εξουσιοδότηση για λογαριασμό της Ελλάδας, άρα αυτοί είναι οφειλέτες αφού η Ελλάδα διά των πολιτών της δεν το αναγνωρίζει.
Η ντόπια & ξένη ολιγαρχία με τα κλεμμένα ζημίωσε την Ελλάδα, άρα τα οφείλουν πίσω. Και είναι πολλά τα λεφτά ικανά να ξεπληρώσουν όλα όσα καταλογίζονται ως οφειλόμενα από την Ελλάδα.
Το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο & οι Γερμανικές αποζημιώσεις, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες στην Ελλάδα, άρα πρέπει να αποδοθούν.
Η χρηματοδότηση της ένωσης της Γερμανίας μετά το γκρέμισμα του τείχους, επιβάρυνε τις οικονομίες όλου του κόσμου & την Ελλάδα.
Η Ευρώπη σήμερα διαλύεται. Αυτό που έγραφα εδώ & χρόνια, τώρα πλέον το βλέπουν & επίσημα & οι Βρετανοί κάνουν έκτακτες συσκέψεις για την προστασία της οικονομίας τους. Το ίδιο έκαναν & οι Ελβετοί, ο παγκόσμιος κουμπαράς που διαχώρισαν την θέση τους.
Και η Ελλάδα; Διαπραγματεύεται το χρέος. Ποιό χρέος; Ολα. Και αυτά που μας χρωστάνε & αυτά που λένε ότι τους χρωστάμε.
Η κατάληξη αυτής της κωμοδίας δεν θα είναι ευχάριστη αν η Ελλάδα δεν λάβει άμεσα μέτρα.
Η ευθύνη είναι μεγάλη για να την πάρει μόνη της η Κυβέρνηση. Αρα θα πρέπει να απευθυνθεί στον Ελληνικό Λαό με ένα διακύβευμα & να τον καλέσει να πάρει αυτός την απόφαση. Πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, να εξηγήσει στον Λαό ότι την από χρόνια σχεδιαζόμενη διάλυση της Παγκόσμιας οικονομίας, προσπαθούν να την φορτώσουν στους Ελληνες & στην Ελλάδα. Την ανάγκη που θα προκύψει από αυτήν την διάλυση, που είναι το ψηφιακό νόμισμα, επίσης θα την χρεωθεί η Ελλάδα.
Και πως θα την χρεωθεί; Ως ρεαλιστική λύση προτεινόμενη από τον Βαρουφάκη; ή ως επιβαλόμενη από άλλα ξένα κέντρα εξουσίας;
Υπάρχει βέβαια & η λύση του Εθνικού Νομίσματος με αυτάρκεια, λιτό βίο με ότι αυτό συνεπάγεται, το οποίο ως κατάσταση θα προκαλέσει άλγος μικρότερο στην Ελληνική Κοινωνία από αυτό που τώρα υφίσταται.
Αυτό λοιπόν είναι το διακύβευμα: Η συνεχίζουμε την προσπάθεια παραμονής στο Διεθνές γίγνεσθαι που διαλύεται, εντασόμενοι & αποδεχόμενοι την ανάγκη του ψηφιακού νομίσματος που θα προκύψει, με ότι αυτό συνεπάγεται ή αποχωρούμε από το Διεθνές γίγνεσθαι & ζούμε μόνοι μας Ελληνικά & ανάδελφα, με λιτό βίο, Εθνικό νόμισμα, & αυτάρκεια. Ιδού λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ, η Ρόδος, ιδού & το πήδημα. (Ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοεί αυτό)

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου