Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αλ6ς με πολλές ομοιότητες

Πολλές συμπτώσεις ρε παιδιά, πολλές συμπτώσεις.
Αφού ερήμωσε την Ελλάδα, με γενικευμένη ανομία, με μια επιστολή του που έστειλε στους 10 πολιτικούς αρχηγούς & δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναγγέλει, "νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος, με επέκταση λαϊκών θεσμών συμμετοχής..."!!!.
Τα αναχώματα, μούγκα στην στρούγκα, δέκα οι αποδέκτες της επιστολής, όσα & τα δέκα κέρατα, που ακόμη δεν έλαβαν βασιλεία, (να δεις που αυτοί θα ομονοήσουν), απειλές από Ανατολή & από Βορρά,....η επικείμενη επίσκεψη στο Αγιο όρος, το κόκκινο χρώμα, ηγετικές επαφές με Ευρωπαϊκές & Αραβικές Χώρες, & όχι μόνον, η περυσινή επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο, η δηλωμένη αθεία του,  και πως του είχε έρθει να πει πριν γίνει Πρωθυπουργός σε μια συνέντευξή του, τότε που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με έναν Νόμο, σε αποστροφή του λόγου του τάχα, «δεν συζητάμε για το τι θα γίνει αν επαληθευτεί η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εμείς θα κάνουμε το πρόγραμμά μας».
Πολλές συμπτώσεις ρε παιδιά, πολλές συμπτώσεις, στο τέλος θα μας το παίξει & Crimes Against...
Ιάκωβος Τίγκας

Η επιστολή με τους 10 αποδέκτες:

«Nα μη χάσουμε την ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τη βούληση των πολιτών»

Ενόψει της πρωτοβουλίας για την εκκίνηση της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε στους Προέδρους των Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την ακόλουθη επιστολή:
Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και η λήξη της περιόδου των Μνημονίων με τη συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την καθαρή έξοδο στις 21 Αυγούστου 2018, έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τη δημοκρατία, τους κρατικούς θεσμούς, την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
H οκταετία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έπληξε μόνο μέρος της οικονομικής μας κυριαρχίας, αλλά απαξίωσε θεσμούς αντιπροσώπευσης και πολιτικούς φορείς, διέρρηξε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό μας σύστημα, αλλά κλόνισε και την πίστη πολλών εξ’ αυτών στην ίδια τη δημοκρατία.
Τώρα που αφήνουμε πίσω μας αυτή τη σκληρή εποχή, οφείλουμε όλοι χωρίς να παραμερίζουμε τις πολιτικές διαφορές μας, να αναλογιστούμε τι πρέπει να αλλάξουμε για να ξανακερδίσει το πολιτικό μας σύστημα την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ενισχύσουμε τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Και κορυφαία πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος που αποτελεί ώριμη απαίτηση και ανάγκη, τόσο της ελληνικής κοινωνίας όσο και του πολιτικού κόσμου.
Η νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος και η επέκταση λαϊκών θεσμών συμμετοχής, οι διακριτοί ρόλοι κράτους και εκκλησίας, η ενίσχυση του κράτους δικαίου, η τροποποίηση της διάταξης για την ποινική ευθύνη των μελών της Κυβέρνησης και η θεσμική θωράκιση της Πολιτείας από τη διαφθορά, η ενίσχυση της προστασίας των κοινών αγαθών, αποτελούν αιτήματα που έχουν πια ωριμάσει στη συνείδηση των πολιτών και άρα μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων.
Η ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού φάσματος, απέναντι στους πολίτες είναι να μη χάσουμε μια ακόμη ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τη βούλησή τους.
Να μην αφήσουμε στις καλένδες της επόμενης πενταετίας, ώριμες αλλαγές στο Σύνταγμά μας, που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και να ενισχύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος.
Και τούτο είναι εφικτό, αρκεί να επιδείξουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη διαδικασία της αναθεώρησης μακριά από τις σκοπιμότητες και τις δουλείες του βραχέος πολιτικού χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας καλέσω, με συναίσθηση του θεσμικού βάρους του Συντάγματος, να συμβάλετε εποικοδομητικά στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εκκινήσει στη Βουλή, τις αμέσως επόμενες μέρες, καταθέτοντας τους δικούς της προβληματισμούς, θέσεις και προτάσεις.
Θα ήθελα, τέλος, να σας υπενθυμίσω ότι από τον Ιούλιο του 2016 κατέθεσα συγκεκριμένες θέσεις στο δημόσιο διάλογο.
Στη συνέχεια οι θέσεις αυτές έγιναν μεταξύ άλλων αντικείμενο του εκτεταμένου και συμμετοχικού εθνικού διαλόγου με ευθύνη της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Οι προβληματισμοί και τα συμπεράσματα αυτού του διαλόγου αποτελούν το αντικείμενο του τόμου, υπό τον τίτλο: Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, τον οποίο και σας επισυνάπτω στην παρούσα επιστολή, με την ελπίδα ότι αυτά θα ληφθούν υπόψη στις τοποθετήσεις και στις προτάσεις που θα καταθέσετε.
Η επιστολή απευθύνεται στους:
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
κα. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο ΚΙΝΑΛ
κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα ΚΕ Κ.Κ.Ε
κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο Ανεξαρτήτων Ελλήνων
κ. Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων
κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Επικεφαλής του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ
κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
κα. Κατερίνα Παπακώστα, Πρόεδρο της Νέας Ελληνικής Ορμής
κ. Γιώργο Παπανδρέου, Πρόεδρο ΚΙΔΗΣΟ
κ. Νικόλαο Νικολόπουλο, Πρόεδρο Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου