Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Απόστρατοι ΓΕΝ προς Σαμαρά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ.Διαβάζουμε στο makeleio.gr επιστολή απόστρατων Αρχηγών ΓΕΝ προς τον Σαμαρά. Παραθέτω το κείμενο της επιστολής & στην συνέχεια την πλήρη διαφωνία μου.

Με μια δραματική επιστολή προς τον πρωθυπουργό που υπογράφεται από τους αρχηγούς ΓΕΝ, Βασιλικόπουλο, Λαγάρα, Στάγκα, Ιωαννίδη, Γούση και Χρηστίδη, περιγράφεται η κατάσταση που βιώνει αυτός ο σημαντικός κλάδος. Διαβάστε την!
Αθήνα 23 Απριλίου 2013
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Αντώνιο Σαμαρά
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Την 14η Απριλίου του 2011 με αφορμή την σταδιακά αποκαλυφθείσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπεία της επί σειράν ετών κακής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, επτά τον αριθμό Επίτιμοι Α/ΓΕΝ απέστειλαν προς τον τότε Πρωθυπουργό ανοικτή επιστολή, δια της οποίας υπέβαλλαν ορισμένες σκέψεις, που τους απασχολούσαν, σχετικά με την ΑΜΥΝΑ της χώρας στο πλαίσιο της καλπάζουσας οικονομικής κρίσεως.
Ετόνιζαν τότε οι Επίτιμοι Αρχηγοί στην επιστολή τους ότι δεδομένων των διεθνών προβλημάτων στην περιοχή μας και των εξ΄αυτών αυξανόμενων εθνικών απειλών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών δια της αποτροπής, αλλά και αποτελεσματικής ενεργούς αντιμετωπίσεως εάν εκ των πραγμάτων παραστεί τέτοια ανάγκη .
Ετονίζετο επίσης στην επιστολή ότι το ηθικό του στρατεύματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος.
Δυστυχώς, φάνηκε έκτοτε εκ των πραγμάτων, ότι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, εκείνοι των Επιτίμων Α/ΓΕΝ ουδόλως επηρέασαν τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτές αφορούσαν στο υλικό, είτε αφορούσαν στις αποδοχές του προσωπικού, οι οποίες με τις αλλεπάλληλες περικοπές και προσαρμογές ήχθησαν στις έσχατες βαθμίδες των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, κατέστησαν ανεπαρκείς και βεβαίως δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με το είδος, τους όρους και τις συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών εκ μέρους των στρατιωτικών.
Στο προκείμενο διερωτόμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους.
Επί του ερωτήματος αυτού νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη προς απάντησή του.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα και σε σχέση με τα όσα ως άνω επιγραμματικά για το θέμα που πραγματευόμεθα αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής σε ότι αφορά στο ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσεως.
Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσηςθυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται.
Η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα.
Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Με ιδιαίτερη τιμή
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ,Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ,Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Κύριοι απόστρατοι Αξιωματικοί. Δεν συμφωνώ με την άνω επιστολή σας, 
Πρώτον: Διότι το πρόσωπο προς το οποίο την απευθύνετε, δεν είναι αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός, αλλά Προδότης δοσίλογος Πρωθυπουργός.
Δεύτερον: Οι Ελληνες Αξιωματικοί δεν απευθύνονται στους προδότες οι οποίοι εκτελούν εντολές του κατακτητή της Πατρίδας μας ζητώντας του το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά στους εν ενεργεία Αξιωματικούς & οπλίτες, εφιστώντας τους την προσοχή ότι υπακούοντας στους δοσίλογους πολιτικούς τους προϊσταμένους, γίνονται επίορκοι αφού έχουν ορκιστεί πίστη & αφοσίωση στην Πατρίδα την οποία οφείλουν να λευτερώσουν.
Η Λευτεριά της Πατρίδας μας είναι υπόθεση όλων μας.
Ιάκωβος Τίγκας.
http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15200:-----6-----&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2 
  

2 σχόλια:

  1. To άρθρο 120 του συντάγματος είναι σαφές για το τι πρέπει να γίνει από εμάς τους ίδιους... Αφού βλέπουμε τι μας έχουν κάνει και ξέρουμε τι ακολουθεί εξακολουθούμε να τους ανεχόμαστε.
    Οργάνωση χρειαζόμαστε. Είμαστε πλέον πολλοί, αλλά πρέπει να ενεργήσουμε οργανωμένα. Σαν μονάδες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ας οργανωθούμε και στη συνέχεια ας επικαλεστούμε το άρθρο 120 για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας....αλλιώς θα μείνουμε απλοί παρατηρητές της καταστροφής, της υποδούλωσης και του ξεπουλήματος της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή