Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κυνήγι. Χόμπυ ή διαστροφή;

Ο άνθρωπος κυνηγός 

Είναι περίοδος κυνηγιού & γύρω από το σπίτι μου απλώνεται ένας μεγάλος κυνηγότοπος με αποτέλεσμα να ακούω τους πυροβολισμούς των κυνηγών.
Ας δούμε όμως τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.
Το κυνήγι είναι ιδιότητα των σαρκοφάγων ζώων, τα οποία το ασκούν ως ανάγκη επιβίωσης, χρησιμοποιώντας τα φυσικά όπλα που το καθένα έχει. Τα φυτοφάγα ζώα δεν κυνηγούν.
Δεν γνωρίζω εξ΄αρχής αν ο άνθρωπος ήταν φυτοφάγο ζώον, πάντως με αυτό που κάνει σήμερα είναι σίγουρα ζώον.
Επειδή τα φυσικά του όπλα δεν αρκούσαν για το κυνήγι επιβίωσης, χρησιμοποίησε το μυαλό του που μόνον αυτός διέθετε, & κατασκεύασε τεχνητά όπλα, τόξα, βέλη, δόρατα, τσεκούρια, & με αυτά έστεινε καρτέρι & σκότωνε τα ζώα των οποίων το κρέας έτρωγε για την επιβίωσή του.
Αργότερα οργάνωσε τις κοινωνίες του με την παραγωγή & εμπορία τροφίμων, μέχρι την σημερινή μορφή, & σταδιακά το κυνήγι, έπαψε να αποτελεί ανάγκη επιβίωσης. Παράλληλα εμπλούτισε & το οπλοστάσιό του με πυροβόλα όπλα, από την χρήση των οποίων είτε για κυνήγι είτε για αλληλοεξόντωση, κατέστη απόλυτο ζώον. Ο Βασιλιάς των ζώων.Οι θυασώτες του "αθλήματος" του κυνηγιού υποστηρίζουν ότι επιδίδονται σε σπορ, χόμπυ, & την αρχέγωνη ανάγκη του ανθρώπου, να κυνηγήσει θυράματα.
Θα μπορούσα να το δεχτώ ως ανάγκη χόμπυ, εάν γινόταν ισότιμα με τόξα, βέλη, δόρατα & τσεκούρια.
Οποιος λοιπόν από τους σύγχονους κυνηγούς είναι μάγκας, να πάει να κυνηγήσει με αυτά τα όπλα & όχι με πυροβόλα, τα οποία καθιστούν τον αγώνα άνισο, αφού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στα θυράματα να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους οπλικούς αμυντικούς μηχανισμούς.
Διαφορετικά ας περιοριστούν στην κατανάλωση κρέατος από την παραγωγή, & ας αφήσουν τα ψευτοκαυχήματα ότι δήθεν κάτι κάνουν. Γιατί το μόνο που κάνουν, είναι να αποδεικνύουν την βαθιά διαστροφή τους, η οποία δυστυχώς προβλέπεται ως νόμιμη από την Διεθνή "ανθρώπινη" κοινότητα.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου