Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΑΝΕΠΑΦΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΒΗΣΑΡΙΩΝΑ

7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΝΕΠΑΦΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΗΣΑΡΙΩΝΑ


Μετά από 7 χρόνια ανέπαφο παραμένει το λείψανο του Γέροντα Βησαρίωνα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδας. Θυμάστε τότε όλοι αυτοί οι ξερόλες, βλάσφημοι, προοδευτικοί, επιστήμονες & κάθε λογής συναπάντημα τι έλεγαν & τι έκαναν; Τι έχουν να πουν τώρα; Μάλον τίποτε...έχουμε άλλα τώρα να ασχοληθούμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι άνθρωποι, ενώ δέχονται την ένοια του απείρου ως ανεξήγητο μαθηματικό μέγεθος, & αυτό όχι γιατί το εφηύραν αλλά γιατί υπάρχει, όπως & οι αριθμοί,...δεν την δέχονται ως Πρόσωπο του Θεού, επειδή δεν μπορούν να το εξηγήσουν, λες & το μαθηματικό μέγεθος το εξήγησαν.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας αναδημοσίευση από makeleio.gr
 
ΘΑΥΜΑ! 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ
Θυμάστε την ακατάπαυστη ελεεινολογία και λυσσασμένη επίθεση των αντιχρίστων υποκειμένων με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, 7 χρόνια πριν; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΩΡΑ;;; Ιδού η απάντηση, από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος:

Μνήμη ανακομιδής του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου (3 Μαρτίου 2006)
Πέρασαν επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο Θεός απεκάλυψε το θαυμαστό σημείο στην Εκκλησία, το άφθαρτο λείψανο του εναρέτου Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδος Γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου. Είναι και παραμένει κατά θεία οικονομία και ευαρέσκεια άφθαρτο και αναλλοίωτο, όπως ήταν την πρώτη ημέρα της ανακομιδής.
Που είναι τώρα εκείνοι που συνετάραξαν μέσω τηλεοράσεων το σύμπαν, υβρίζοντες και βλασφημούντες και διακηρύττοντες με κομπασμό, ότι είναι μουμιοποίηση και θα λιώσει και άλλα παρόμοια;
Ο αείμνηστος ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλλος είχε τότε ειπεί: «Εάν στο διάστημα ενός έτους δεν λιώσει, τότε να πάρετε λαμπάδες και να πάτε να τον προσκυνήσετε».
Ο Γέροντας Βησσαρίων κρίθηκε από το λαό και τιμήθηκε από το Θεό. Το άγιο λείψανό του είναι σημείο ουράνιο που ενισχύει την πίστη και την ελπίδα. Και ο χρόνος και ο τρόπος της φανερώσεως του ιερού λειψάνου του έχει την πνευματική ερμηνεία.
Μετά την δυσωδία των σκανδάλων που είχαν γίνει αφορμή χλεύης και ονειδισμού της πίστεως στα στόματα των εκκλησιομάχων, ήλθε ο Θεός να μας πει, ότι υπάρχουν άγιοι κληρικοί, άγνωστοι και ταπεινοί με χάρη και ευωδία Χριστού. Και τον καιρό που ήταν στην επικαιρότητα η καύση των νεκρών απεκάλυψε ο Θεός την αξία και αγιότητα των σωμάτων δια της αφθαρσίας του σώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος. «Θεός που βούλεται, νικται φύσεως τάξις»
Εάν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που τότε αμφέβαλαν και ονείδισαν την Εκκλησία, είναι πράγματι υπηρέτες της αλήθειας, ας έχουν το θάρρος να αποκαταστήσουν την αλήθεια που κακοποίησαν.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩ
Ιάκωβος Τίγκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου