Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΓΙΑΝΚΟΥ

ΡΕΚΟΡ ΥΨΟΥΣ ΜΕ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ 6927 ΜΕΤΡΑ.





Δυό νέοι άνθρωποι ταπεινοί, αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες κατέριψαν ρεκόρ ύψους με ανεμόπτερο διθέσιο χωρίς κινητήρα 6927 μέτρων, με παγκόσμιο ρεκόρ στα διθέσια 7150 μέτρα.
Σε μια εποχή που όλοι βαδίζουν σκυφτοί στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι υψιπέτησαν, πάνω από τον Παρνασσό στους Ελληνικούς ουρανούς, δείχνοντας σε όλους μας ότι σ΄αυτήν την χώρα υπάρχουν ακόμη Ικαροι.Αποτελεί τιμή για όλο τον ανεμορικό κόσμο το επίτευγμά τους, & αξίζει μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας. Από εμένα τον ελαχιστότερο εξ΄όλων, έως τους δυνατούς των αεραθλητικών σωματείων αυτής της Χώρας.
Δεν γνωρίζω προσωπικά αυτά τα νέα παιδιά, έχω την τιμή να τους γνωρίζω από το Facebook. Οσο όμως & να θέλουν να παραμείνουν αθόρυβοι, το επίτευγμά τους δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό, όπως δεν μπορεί να μείνει κρυφό κάθε τί που λάμπει. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που χάρισαν στην Ελληνική ανεμοπορία, με ευχές να βρούν μιμητές & η προσπάθειά τους αυτή να αποτελέσει έναυσμα για την ανάσταση της ανεμοπορίας στο επίπεδο που της αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι η Χώρα μας διαθέτει όλες τις μορφολογικές προϋποθέσεις, ώστε να είναι κατ΄εξοχήν Χώρα της ανεμοπορίας όπως & της ιστιοπλοίας.
Δυστυχώς το Ελληνικό "ταπεραμέντο" δεν έχει επιτρέψει στην ανεμοπορία να βρίσκεται εκεί που της αξίζει.
Καλά φτερά & ανάλαφρες προσγειώσεις. Σύνδεσμος:

 
Ιάκωβος Τίγκας.

 

4 σχόλια:

  1. οσοι τους γνωριζουν, ξερουν οτι ο ενας ειναι πολυ καλος και σεμνος ανεμοπορος....ο αλλος απλα φαφλατας και φιγουρατζης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε φιλε αν το σχολιο το εγραψες για να γελασουμε τοτε το χιουμορ σου ειναι πολυ φτηνο,αν το πιστευεις ομως ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! Και να εχεις το θαρρος να χρησιμοποιεις το ονομα σου ΔΕΙΛΕ!

    Κωστας Ρωσσιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χαρακτηρισμοί ευμενείς ή δυσμενείς, δεν έχουν καμία σχέση με το οποιοδήποτε επίτευγμα, του οποίου η αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Δυσμενείς χαρακτηρισμοί οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν την αξία ενός επιτεύγματος, πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο, πόσο μάλον όταν είναι κακόβουλοι & ανώνυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή