Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ακουσε λοιπόν λαέ

Ηρθε η ώρα να σου τα ψάλω.
Ακουσε λαέ.
Το πρόβλημα δεν είναι οι δυνάστες σου. Το πρόβλημα είσαι εσύ, που δεν καταλαβαίνεις ότι άγεσαι & φέρεσαι σε κατευθυνόμενη αντίσταση, αναχώματα που αποροφούν τους κραδασμούς, αφήνοντάς τους να σε δυναστεύουν.
Μέσα από τις συλλογικότητες που σε δραστηριοποιούν, σε κατευθύνουν όπου θέλουν αυτοί, οι ηγεσίες των οποίων, διαπλέκονται με τους πνευματικούς πατέρες αυτών που σε καταδυναστεύουν.
Το πρόβλημα είσαι εσύ, που δεν αντιδράς κατά συνείδηση, αλλά παίρνεις γραμή, γιατί δεν έχεις συνείδηση, ούτε αυτοπεποίθηση.
Ενώ τα πράγματα είναι απλά, & θα μπορούσες να λευτερωθείς, κάνοντας εκείνο που πρέπει κατά συνείδηση, τρέχεις δεξιά & αριστερά, χωρίς να γνωρίζεις τι είναι εκείνο που πρέπει, & χωρίς να αναγνωρίζεις ποιος είναι ο εχθρός.
Και αυτό γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει φίλαυτος, φιλάργυρος, αλαζόνας, βλάσφημος, αχάριστος, ανόσιος, άστοργος,  άσπονδος, ακρατής, ανήμερος, αφιλάγαθος, προπέτης, ξερόλας, φιλήδονος,  & αρνείσαι την δύναμη της μόρφωσής σου, ενώ κατατρέχεις την αλήθεια & το δίκαιο το οποίο αναγνωρίζεις, όταν αυτά ανακαλύψεις ότι προσκρούουν στους πνευματικούς σου καθοδηγητές & ανήκουν σε κάποιον ανεξάρτητο κατά συνείδηση δρώντα, εκτός συλλογικοτήτων, που δεν είναι του χεριού τους.
Χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου, όταν ανακαλύπτεις ότι τα ινδάλματά σου, είναι σάπια & βρώμικα & προτιμάς να μην το συζητήσεις στρέφοντας την προσοχή σου αλλού, αλλάζοντας κουβέντα.
Είσαι ώριμος τώρα πλέον να ακολουθήσεις τον πρώτο ηγέτη που θα σου φανεί αγαθός, & τότε θα έχεις τα αποτελέσματα που είχε ο λαός των Ινδών όταν ακολουθώντας τον Γκάντι, έδιωξε τους Αγγλους. Αλλά επειδή δεν θα είναι αγαθός, όπως & εσύ δεν είσαι αγαθός, θα σε οδηγήσει σε μια «λευτεριά», ανάλογη των άνω χαρακτηριστικών σου.
Θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες, μέρες αλλά δεν θα σου πω τίποτε άλλο. Σου έχω πει πολλά.

Α,... & μην ξεχάσεις. Σε λίγο, είναι η εποχή που βγαίνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ στους δρόμους. Δεν έχει δουλειές βλέπεις αυτήν την εποχή. Επετειακό είναι πλέον το ζήτημα, έτσι για να μην ξεχνιώμαστε.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου