Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αυτά, είναι καλά νέα

Περίεργη μετακίνηση του βόρειου μαγνητικού πόλου προβληματίζει τους επιστήμονες.
Είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μου ότι Άλλαξαν λέει τα ανεμολόγια & οι ορίζοντες έχοντας υπόψη την μεταφορική έννοια.
Κοίτα να δεις που θα βγει στην κυριολεξία,...άμα λέω ότι είμαστε σε καλό δρόμο,.....είμαστε."Σωτήριο έτος 2018 μ.Χ., 7526 από Αδάμ.
Στραβά αρμενίζουμε, στραβός είναι & ο γυαλός, οι φάροι όλοι σβηστοί, τα ανεμολόγια & οι ορίζοντες πεπαλαιωμένα δεν ισχύουν πλέον, ο βυθός της θάλασσας καθίζησε, τα νερά ανακατεύονται με την φωτιά, οι Καπετάνιοι τύφλα από το μεθύσι, το πλοίο στο έλεος των λοστρόμων. Η ναυσιπλοϊα κουτουρού, η βύθιση προδιαγεγραμμένη. Ολα καλά, σε καλό δρόμο.
Καλή Χρονιά. σε έναν άλλο κόσμο."

"Η κίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, η οποία οφείλεται στις μετακινήσεις του λιωμένου σιδήρου στον καυτό πυρήνα της Γης, είναι τόσο γρήγορη, που οι ειδικοί στονγεωμαγνητισμό από όλο τον κόσμο αναγκάζονται να προχωρήσουν εσπευσμένα σε κάτι ασυνήθιστο: στην αναθεώρηση του Παγκόσμιου Μαγνητικού Μοντέλου στις 15 Ιανουαρίου.

Το εν λόγω Μοντέλο περιγράφει το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας και αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης πλοήγησης, από τα συστήματα των πλοίων ως το Google Mapsστα κινητά τηλέφωνα. Η τελευταία αναθεώρηση του μοντέλου είχε γίνει το 2015 και η επόμενη προγραμματιζόταν για το 2020, όμως θα επισπευσθεί εξαιτίας της απρόσμενα γρήγορης κίνησης του μαγνητικού πόλου του Βορρά, κάτι που έχει ως συνέπεια τομοντέλο να εμφανίζει πλέον ολοένα μεγαλύτερο σφάλμα."

Δηλαδή για όσους δεν ξέρουν, υπάρχει ένα θεματάκι με την ναυσιπλοία & την αεροπλοία. 
Οντως στραβά αρμενίζουμε, αλλά στραβός είναι & ο γυαλός.

Σαλεύονται & οι ελκτικές δυνάμεις. "Επάρατε τας κεφαλάς υμών, ότι η απολύτρωσή σας είναι εγγύς επί θύραις". 
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου