Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επανάσταση απειλεί ο Κύπρου Χρυσόστομος

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ


Επανάσταση απειλεί ότι θα προκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αν δει τον Λαό να πεινάει.
Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι πρόκειται για μεγαλοστομίες;
Την ληστεία που κάνανε στην Κύπρο δεν την είδε; Την γενοκτονία του Κυπριακού Λαού & με ευθύνη της Ελλάδας δεν την είδε;
Τουλάχιστον δεν φτιάχνει αυτός το τάμα του Εθνους.
Αναδημοσίευση από Πενταπόσταγμα:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Έτοιμος να ξεσηκώσει τον λαό αν διαπιστώσει ότι οδηγείται στην πείνα, είναι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  "Φιλελεύθερος", δηλώνει ότι έχει ηθική υποχρέωση να καλέσει τον κόσμο σε επανάσταση και δεν θα περιμένει να δει το τέλος που θα είναι οδυνηρό. 
Καλεί επίσης τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου να άρει άμεσα τα περιοριστικά μέτρα για την Ελληνική Τράπεζα (μεγαλομέτοχος της οποία είναι η Εκκλησία), η οποία όπως υποστηρίζει, παρά την αρνητική κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, θα τα καταφέρει.  
Απαιτεί από τη κυβέρνηση να βρει άμεσα ένα σχέδιο λύσης στο κυπριακό και να το καταθέσει για πρώτη φορά στις συνομιλίες.
Θεωρεί ότι το φυσικό αέριο μπορεί να είναι καταλύτης λύσης αλλά μπορεί να είναι και μεγαβόμβα που θα ανατινάξει τα πάντα. 
Αναφερόμενος στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είπε ότι είναι φίλος, όμως διαφωνούσε με κάποιες επιλογές του όταν ήταν Πρόεδρος. 
Είχε το θάρρος, είπε, να το λέει αλλά δεν το εκτιμούσε. 
Για το ΑΚΕΛ τόνισε ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι ιδεολογίες και τα κομματικά, για αυτό και έκανε το πρώτο βήμα και επισκέφθηκε το κόμμα. "Δεν θα ψώριαζα..." ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου