Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αδιανόητη απόφαση του Δημάρχου Πολυγύρου, να προκαλέσει βαριά μόλυνση με πρόθεση, του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της Κεντρικής Χαλκιδικής, με λύματα

Συνεχείς απόπειρες διάπραξης κακουργήματος, που δεν καταστέλονται πλέον.
Το κτίσμα της φωτογραφίας, έχει κατασκευαστεί για να χρησιμεύσει ως αντλιοστάσιο ακαθάρτων λυμάτων, όπως είναι γνωστό, από προηγούμενες αναρτήσεις, στον Πολύγυρο.
Στον πυθμένα του κτίσματος που έσκαψαν, βρέθηκε υπόγειο νερό πηγής από τον Αύγουστο του 2016 εδώ: "Το χρονικό του Περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής"
http://iaktigas.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html

Γνωστοποίησα το γεγονός στις Αρχές, με την ιδιότητά μου του Επόπτη Δημόσιας Υγείας, & μαζί με άλλες παραβάσεις, έχει σχηματιστεί εμπεριστατωμένη δικογραφία με βαρύτατες ποινικές ευθύνες.
Και ενώ είχε σταματήσει το έργο επί ένα & πλέον έτος, τον Ιούνιο του 2017, τοποθετήθηκε πινακίδα που έλεγε ότι θα βελτιωθεί & θα συνεχίσει η κατασκευή του, & ενώ γνώριζε επίσημα ο Δήμαρχος Πολυγύρου, την ύπαρξη του νερού στα θεμέλια του κτίσματος, με το 6628/6-9-2016 έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩ Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η αδειοδοτούσα Αρχή, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πολυγύρου & το έχω στα χέρια μου, μαζί με καταγγελία μου.
Στην συνέχεια έφεραν & εναπόθεσαν εκεί τούβλα, προκαλώντας την άμεση αντίδρασή μου με την από 14/7/2017 αναφορά μου προς την Αστυνομική Αρχή, όπου τους γνωρίζω ότι διαπράττεται απόπειρα τέλεσης κακουργήματος, κατά παράβαση του άρθρου 42 ΠΚ, συνδυαστικά με το άρθρο 279 ΠΚ, περί δηλητηρίασης πηγών & τροφίμων, πράξη που προβλέπει κάθειρξη, & ζήτησα την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής & του Δημάρχου, οι οποίοι έλεγαν τάχα πως δεν γνώριζαν τίποτε για το νερό, η οποία ενημέρωση έγινε.
Και ενώ από τότε είχαν σταματήσει, στις 11/1/2018 επιχειρήθηκε η πρώτη εν γνώσει του Δημάρχου απόπειρα η οποία προκάλεσε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εδώ: "Θρασύτατη απόπειρα διάπραξης κακουργήματος, από την Δημοτική αρχή Πολυγύρου & τον εργολάβο"
http://iaktigas.blogspot.gr/2018/01/blog-post_11.html
Από τότε & μέχρι σήμερα, γίνονται εργασίες χτίσιμο τούβλων, ώστε να πέσουν λύματα επάνω σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, πράξεις προπαρασκευαστικές για την διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 279 ΠΚ της δηλητηρίασης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, οι οποίες δεν καταστέλονται πλέον αναιτιολόγητα.
Σήμερα κατέθεσα & δεύτερη μηνυτήρια αναφορά σχετικά χειρόγραφη με κλήση της άμεσης δράσης, & άφιξη περιπολικού στο σημείο, όπου υποδείχθηκε στους Αστυνομικούς το νερό στον πυθμένα του κτίσματος, ώστε να κινηθεί η διαδικασία καταστολής, καθώς το νερό παραμένει εκεί, όπως είναι φυσικό,  παρά τις συνεχείς αντλήσεις που του έκαναν στο παρελθόν.
 Πρωτοφανής απειλή απροκάλυπτη & συνεχείς απόπειρες, για πρόκληση βαριάς βλάβης της Δημόσιας Υγείας, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, εν γνώσει του, & ενώ από την σχετική ΚΥΑ του 2001 όπως τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ του 2017 σε εναρμόνηση με κοινοτική οδηγία, η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη πρωτοβάθμια Αρχή για την προστασία των επιφανειακών & υπόγειων υδάτων.
Εδώ δεν πρόκειται για την παραβίαση του δικαίου ενός ανθρώπου & της οικογενείας του, αλλά για απειλή με πρόθεση κατά της Δημόσιας Υγείας, αφού εάν ριφθούν ακάθαρτα λύματα εκεί μέσα, θα μολυνθεί όλος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της Κεντρικής Χαλκιδικής, & όχι μόνον, θα αχρηστευθούν οι γεωτρήσεις της περιοχής, ιδιωτικές, αγροτικές & δημόσιες, & θα γίνει επισφαλές ακόμη & το νερό που φτάνει στις βρύσες μας.   
Δεν απαντάει ο Δήμαρχος Πολυγύρου για τις προθέσεις του αυτές, & δεν σηκώνει το κινητό του τηλέφωνο, αν & του άφησα μήνυμα σχετικά, ζητώντας να επικοινωνήσει μαζί μου καθώς & στον έναν από τους Αντιδημάρχους του εχθές καταγεγραμμένα, ενώ οι εργασίες-απόπειρες συνεχίζονται & δεν καταστέλονται.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, επισπεύδοντας την δικογραφία & διατάσσοντας την άμεση καταστολή των συνεχιζόμενων αποπειρών, πριν να είναι πολύ αργά, καθώς υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας & κατασπαταλώνται δημόσια χρήματα.
Οι μη αναστρέψιμες βλάβες της Δημόσιας Υγείας, δεν αποτιμώνται με τα εκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλάει ο Δήμαρχος μαζί με τον εργολάβο σε αυτό το ανούσιο & επιβλαβές έργο, ενώ εμποδίζει την ορθόδοξη κατασκευή βιολογικού καθαρισμού με πολύ λιγότερα χρήματα.
Ούτε αποτιμώνται με τις κομματικές προτιμήσεις των οπαδών του της Νέας Δημοκρατίας που τον ψηφίζουν.
Το έργο πρέπει να απενταχθεί άμεσα από την όποια χρηματοδότηση & να γίνει βιολογικός καθαρισμός εκεί που πέφτουν τα λύματα εδώ & αιώνες, & να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της κατεστραμένης περιοχής που ακόμη είναι μικρή.
Αναμένουμε.
Ιάκωβος Τίγκας
Επόπτης Δημόσιας Υγείας
βαθμός Α 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου