Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τα μπλόκα & το Κιλελέρ

Σε τρέμουν αγρότη
Εσύ λοιπόν αγρότη, βγαίνεις & λες ότι απειλείται η ύπαρξή σου & βγαίνεις στα μπλόκα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν σε σένα αγρότη, ότι θα σώσεις την Ελλάδα, γιατί με την δύναμη των τρακτέρ σου, είσαι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τις αύρες. Μόνο με τεθωρακισμένα κολώνεις.
Ακου λοιπόν αγρότη τα καθέκαστα:
Τον καιρό που έπαιρνες τις επιδοτήσεις & ξεπάτωνες αμπέλια, ελιές & στάρια, & σου φώναζα μη, αλλά εσύ τα έκανες ζιβανσί & στα ποδάρια σου, δεν σκεφτόσουν την ύπαρξή σου;
Τον καιρό που σε πούλαγε ο Πατάκης, & έκανες πίσω, δεν σκέφθηκες την ύπαρξή σου;
Δεν σε νοιάζει για την ύπαρξή σου αγρότη, γιατί έπαψες εδώ & καιρό να είσαι έντιμος, όπως οι πρόγονοί σου του Θεσσαλικού κάμπου. Πρόδωσες τους αγώνες τους & έγινες & εσύ άρχοντας, ίδιος με αυτούς που έχυσαν το αίμα των προγόνων σου. Και βγήκες & φώναζες ότι δικαιώθηκες. Σε έβλεπα όμως κρυφά κάθε φορά που προβαλόταν η ιστορία του Κιλελέρ, που έστριβες, μιά το ένα, μιά το άλλο. Το ζιβανσί σε νοιάζει αγρότη. Γι αυτό δεν μπορείς να σώσεις την Ελλάδα αγρότη & κανείς άλλος γιατί απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η εντιμότητα. Και αυτή έχει εκλείψει από τους πολλούς, εδώ & χρόνια.

Θα αρκεστείς λοιπόν πάλι στα μπλόκα, θα ξεπαγιάσεις, θα πεινάσεις, & στο τέλος πάλι θα σε πουλήσουν οι Πατάκηδες που έχεις στις συνελεύσεις σου, οι βολεμένοι, με ψεύτικες υποσχέσεις ενώ αυτοί θα συμφωνήσουν κρυφά. Ποτέ σου δεν θα αποφασίσεις να μπλοκάρεις τις εισόδους της Αθήνας, πόσο μάλον να κάνεις επέλαση με τα τρακτέρ σου στο κέντρο.
Είσαι αήτητος αγρότη & σε τρέμουν, μπας & καταλάβεις την δύναμή σου. Αλλά σε έχουν εκμαυλίσει & σε πότισαν ζιβανσί & στα ποδάρια σου. Γι αυτό & είναι σχετικά ήσυχοι. Μακάρι να διαψευστώ αγρότη. Εγώ μαζί σου. Στους αγώνες όμως όχι στα ζιβανσί.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου