Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εκθεση ευαλοίωτων τροφίμων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από τα Lidl

Mε συσκευασία & τυποποίηση, αθέμιτος ανταγωνισμός.

 Η έκθεση ευαλοίωτων τροφίμων σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από τα Lidl με συσκευασία & τυποποίηση, αποτελεί πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Καμιά νομοθεσία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση. Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε ότι το τρόφιμο-πίτσα έχει κολημένη ετικέτα που αναγράφει τα συστατικά του, την ημερομηνία παραγωγής, & ανάλωση κατά προτίμηση εντός της ίδιας ημέρας παραγωγής, & όχι ανάλωση εντός 4 ωρών. Δηλαδή ακόμη & τον χρονοέλεγχο που προβλέπει ότι μετά τις 4 ώρες, τα εκτεθειμένα εκτός ψυγείου & θερμοθαλάμου ευαλοίωτα τρόφιμα, πρέπει να απορρίπτονται, τον παραβαίνουν & το δηλώνουν & έγγραφα!!!Ο χρονοέλεγχος που προβλέπει ότι τα ευαλοίωτα τρόφιμα που εκτείθενται εκτός ψυγείου, μετά από δύο ώρες πρέπει να ψύχονται & μετά από τέσσερεις ώρες να απορρίπτονται, στην πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, ούτε από τα συστήματα αυτοελέγχου, (πως θα μπορούσαν άλλωστε να λειτουργήσουν σε αυτήν την περίπτωση), ούτε από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό της Διοίκησης.
Το ζήτημα της συσκευασίας & τυποποίησης μετά από παρασκευή, & ψήσιμο, επίσης αποτελεί ζήτημα νομοθεσίας εργαστηρίων τροφίμων, τα οποία εν προκειμένω λειτουργούν μέσα σε υπεραγορά τροφίμων (σούπερ μάρκετ), προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στα εργαστήρια τροφίμων & στα αρτοποιεία.
Η ιστορία με τα σούπερ μάρκετ & τον αθέμιτο ανταγωνισμό με δραστηριότητες Υγειονομικού ενδιαφέροντος άλλων καταστημάτων, είναι παλιά. Η ιστορία όμως με παρασκευή, συσκευασία & τυποποίηση, καθώς & έκθεση προς πώληση, εκτός ψυγείου & θερμοθαλάμου ευαλοίωτων τροφίμων, όπως πίτσες, τυρόπιτες, σπανακόπιτες & κάθε είδους πίτας, είναι κάτι καινούργιο & δεν συνάδει με τις στοιχειώδεις αντιλήψεις διαφύλαξης & προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Καμία νομοθεσία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας. Οι φωτογραφίες είναι από το Lidl Πολυγύρου, 5/12/2014

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου