Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τα Γενέθλια του Παλαιού των ημερών

2018 Γενέθλια του Παλαιού των ημερών, 25 του Δεκέμβρη.
 Ηταν τότε πριν από 2018 χρόνια, όταν ο Παλαιός των ημερών, προέβη στο αδιανόητο εγχείρημα της ενανθρώπισης χωρίς σπέρμα ανδρός, από την Παρθένο Μαρία. Ενα μωρό ταπεινό & φτωχικό, ο Ποιητής των πάντων, επέλεξε μια φάτνη σε ένα σταύλο της Βηθλεέμ, να κουρνιάσει το Μεγαλείο του, εκπλήσσοντας τους Αγγέλους, & κρυμμένος από τους ανθρώπους. 
Φανερώθηκε όμως στους ισχυρούς της Ανατολής, στους παίδες των Χαλδαίων, που είδαν το άστρο του & κατάλαβαν & πήγαν να τον προσκυνήσουν.
Ηταν τότε που ο Πανάγαθος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του, γεννήθηκε για να πεθάνει για όλους εμάς, τα αποστατημένα πλάσματα των χειρών του, που κάτω από την πλάνη του Διαβόλου, του κατήγορου των αδερφών ημών ημέρας & νυκτός, με συνεχείς επικλήσεις της Δικαιοσύνης, απαιτούσε & έπαιρνε ανθρώπινες ψυχές.
Ο πρώτος στην τάξη Αρχάγγελος του φωτός Εωσφόρος, έχει πρόβλημα με το γένος των ανθρώπων, υπερόπτης & αλαζόνας  δεν συγχωρεί τα λάθη, & απαιτώντας δικαιοσύνη, διέπραξε την μεγαλύτερη αδικία, Σταύρωσε έναν Αθώο, τον ενανθρωπήσαντα Υιό του Θεού, αυτόν που υπήρχε πριν Αβραάμ γεννηθεί. 
Δεν μπορούσε να διανοηθεί όπως κανείς Αρχάγγελος, την αδιανόητη ενανθρώπιση του Υψίστου. Μόνο που οι άλλοι, αν & δεν καταλάβαιναν, τι πρόκειται να γίνει, εξεπλάγησαν μεν, υποτάχθηκαν δε στις ανεξερεύνητες βουλές του Θεού του ζώντος.
Σκεφτόταν ο ανθρωποκτόνος, ότι δεν μπορεί, εάν είναι αυτός ο Υιός του Θεού, θα κατέβει από τον Σταυρό. Δεν μπορεί ο Παντοδύναμος να κάτσει να πεθάνει.
Δεν μπορούσε να φανταστεί από πριν τι τον περίμενε. Το κατάλαβε μετά την θανάτωση του Ιησού, όταν δικαιωματικά, εκείνος εισέβαλε στον Αδη, & δικαιωματικά ελευθέρωσε τις δέσμιες ψυχές των ανθρώπων που κρατούσε εκεί "δικαιωματικά" ο διάβολος.
Και μπορεί η αδικία που διέπραξε ο Εωσφόρος, να μην φάνηκε τότε στους ανθρώπους, φάνηκε όμως στους Αγγέλους & Αρχαγγέλους, ενώπιον των οποίων δεν μπορούσε να πει τίποτε.
Είναι αυτή η άλλη ποίμνη που είχε πει ο Ιησούς, που δεν είναι από της αυλής ταύτης, & πως έπρεπε να πάει & εκεί καθώς περίμεναν να ακούσουν της φωνής του, για να γίνουμε Μία Ποίμνη, εις Ποιμήν.
Πριν φύγει μετά την Ανάσταση επί των νεφελών, μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει, πάλι με τον ίδιο τρόπο επί των νεφελών, μετά δυνάμεως & δόξας πολλής. Μας παρηγόρησε λέγοντας ότι δεν μας αφήνει μόνους & ότι μας συμφέρει να φύγει τότε, γιατί θα μας έστελνε τον Παράκλητο, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Αγιο Πνεύμα, να μας αποκαλύψει πράγματα & να μας καθοδηγεί, όπως & το έκανε.
Μας αποκάλυψε τα σημεία των καιρών, που θα μαρτυρούν πριν την έλευσή του, ότι ο καιρός πλησίασε για να είμαστε έτοιμοι & να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι.
Μας αποκάλυψε πολλά ακόμη, αλλά & άφησε να σκοτιστούν τα μυαλά αυτών που ήθελαν να σκοτιστούν, με κριτήριο την ανιδιοτελή δικαιοσύνη & αγάπη.
Από τότε, όσοι καταλάβαμε διαχρονικά στους αιώνες, κάθε Χριστούγεννα, κάθε Πάσχα, αλλά & κάθε μέρα, περιμένουμε την ημέρα εκείνη, που θα γεμίσει ο ουρανός από μυριάδες Αγγέλων, τις Στρατιές των Αρχαγγέλων, που θα τον ξαναφέρουν στο Βασίλειό του την Γη.
Τότε που θα φοβηθούν φόβο μέγα όλοι, & όσοι δεν κατάλαβαν αλλά είναι δίκαιοι, θα αγαλλιάσουν, αναφωνώντας: Τελικά εσύ είσαι αυτός που μας αναπαύει. Αυτός που ζητούσαμε, αλλά δεν ξέραμε. Και θα τον καλοδεχθούν & θα τον προσκυνήσουν με ευγνωμοσύνη.  
Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε & να δεχτούμε Βασιλιά μας, κανέναν άλλον παρά εκείνον που μας έπλασε, τον Πατέρα, τον Πρωτότοκο Αδερφό μας. Εκείνον που αυτήν την ημέρα την μεγάλη, θα αναστήσει από τους τάφους, όσους αυτός θέλει, ελπίζοντας να αναστήσει & τους δικούς μας προσφιλείς νεκρούς, εγκαθιστώντας την Βουλή των Δικαίων, Μία Ποίμνη Εις Ποιμήν, όπως μας υποσχέθηκε, όπου οι αναστημένοι νεκροί, συνυπάρχοντας με όσους θα είναι ζωντανοί, θα ποιήσουν την ειρήνη για χίλια χρόνια, υπό την Βασιλεία του Ιησού Χριστού, του Παλαιού των ημερών, μέχρι να φτάσουμε στην Τελική Κρίση, της Ανάστασης των πάντων.
Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρηγορηθήσονται.

Οπως τα παιδιά & τ΄αδέρφια & οι γυναίκες των ναυτικών, χαίρονται χαρά μεγάλη, όταν γυρίζουν πίσω οι ναυτικοί τους πατέρες & αδέρφια & σύζυγοι, τι πιο φυσικό να χαιρόμαστε & να ποθούμε ακατάπαυστα τον Πλάστη μας, ως πλάσματα των χειρών του.
Οπως κάθε Χριστούγεννα, κάθε Πάσχα, αλλά & κάθε μέρα, ευχόμαστε αυτή η Αγια Νύχτα απόψε, να πλημμυρίσουν οι Ουρανοί από Στρατιές Αγγέλων, με τους Αρχαγγέλους, & να ξαναφέρουν πίσω στο Βασίλειό του τον Αγαπημένο μας, τον Γεννήτορά μας, που θα ποιήσει την κρίση, εν ευθύτητι, την ειρήνη & την αγαλλίαση ανάμεσά μας, ποιώντας το θέλημά του, με θεραπεία της δυστυχίας μας,εξαλείφοντας τα σκάνδαλα & τους ποιούντες την ανομία..
Που θα πιεί μαζί μας το φετινό γέννημα της αμπέλου, γράφοντάς μας στο Βιβλίο της Ζωής, καθαρίζοντάς μας από πάσης κηλίδας, στην Μεγάλη Γιορτή του.

 Ελθέτω η Βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου, ως εν Ουρανώ & επί της Γης. Αμήν. 
Καλά Αληθινά Χριστούγεννα για όλους.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου