Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Ξημερώνει:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

Η πιο μεγάλη νύχτα ξημερώνει.
Από το κείμενο που ακολουθεί αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr, προκύπτουν οι εξής επισημάνσεις:
1. Δημόσιοι λειτουργοί εμπλέκονται σε ανθρωποκτονία!!! Ενδιαφέρον θα έχει η αποκάλυψη του χρονικού της ανθρωποκτονίας, των δραστών, του θύματος & των κινήτρων.
2. Στις “1214 ποινικές διώξεις, 14 βουλεύματα και 39 δικαστικές αποφάσεις” εμπλέκονται μεταξύ των άλλων, ένας Περιφερειάρχης, από τους 13 συνολικά σε όλη την Επικράτεια & τρεις Αντιπεριφερειάρχες. Ενδιαφέρον θα έχει η αποκάλυψη των ονομάτων.
3. Στην “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ – ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ” αναφέρεται “στην Χαλκιδική 6” Ενδιαφέρον θα έχει η αποκάλυψή τους.
4. “ Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των ποινικών υποθέσεων, την «πρωτιά» κατέχει η Θεσσαλονίκη με 245, ακολουθεί η Αθήνα με 230, η Αλεξανδρούπολη (69), οι Σέρρες (41), η Κοζάνη (40) και η Κατερίνη (35).”


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου:

Την ανάλυση των 1267 ποινικών υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου για το 2016, που κοινοποιήθηκαν στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας ΔιοίκησηςΜαρία Παπασπύρου δημοσιεύει ηaftodioikisi.gr.
Πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις που,όπως έχει τονίσει η κ. Παπασπύρου, αφορούν μεταξύ άλλων 1214 ποινικές διώξεις, 14 βουλέυματα και 39 δικαστικές αποφάσεις για ανθρωποκτονία, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, επ’ αυτοφώρω δωροδοκία, υπεξαίρεση, πλαστογραφια, απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ. Γι’ αυτό και προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι σε αυτές εμπλέκονται, εκτός των άλλων, ένας γενικός γραμματέας υπουργείου, εκατοντάδες αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και αστυνομικοί, ιατροί του ΕΣΥ, διοικητές Οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικοί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, πλην των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν την «πρωτιά» (288), εντυπωσιακό είναι ότι στη δεύτερη θέση βρισκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι (238), στην τρίτη δημοτικοί υπάλληλοι (178), στην τέταρτη αστυνομικοί (115), στην πέμπτη αντιδήμαρχοι (63), ενώ την εξάδα συπληρώνουν οι δήμαρχοι (48)! Εκτός όμως από τους δημάρχους στην λίστα από την Αυτοδιοίκηση βρίσκονται ένας περιφερειάρχης αλλά και τρεις αντιπεριφερειάρχες, πέντε πρόεδροι κοινότητας, εφτά πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και ισάριθμα μέλη Δημαρχιακών Επιτροπών, ένας πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου αλλά και έξι υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων. Παραλληλα σε σοβαρά ποινικά αδικήματα έχουν υποπέσει 46 εκπαιδευτικοί, έξι διοικητές οργανισμών, ένας διευθύνων σύμβουλος εταιρείας του Δημοσίου αλλά και, όπως προαναφέρθηκε, ένας γενικός γραμματέας υπουργείου.
Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των ποινικών υποθέσεων, την «πρωτιά» κατέχει η Θεσσαλονίκη με 245, ακολουθεί η Αθήνα με 230, η Αλεξανδρούπολη (69), οι Σέρρες (41), η Κοζάνη (40) και η Κατερίνη (35).
Αναλυτικά τα στοιχεία:
Πίνακας 1 -Ποινικές υποθέσεις που κοινοποιήθηκαν στον ΓΕΔΔ
Ποινικές υποθέσεις που κοινοποιήθηκαν στον Γ.Ε.Δ.Δ.Συνολικές υποθέσεις1267Ποινική δίωξη1214Βούλευμα14Δικαστική απόφαση39
Πίνακας 2 – αριθμός Ποινικών διώξεων κατά Προέλευση
Για την καλύτερη ανάγνωση των πινάκων, επειδή η αντιγραφή-επικόληση  τους βγάζει δυσανάγνωστους, ανατρέξτε στο ιστολόγιο εδώ:
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου