Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δεν υπήρξε ψυχασθενής πιλότος

Αθλια ψέμματα τα περί ψυχασθενούς πιλότου.
Εχω ξαναπεί & θα το ξαναπώ, ότι δεν είναι δυνατόν να είμαι ο πλέον έξυπνος άνθρωπος του Κόσμου. Ευτυχώς υπάρχουν εξυπνότεροι & ικανότεροι από εμένα. 
Μιά & κανείς όμως μέχρι στιγμής δεν μιλάει, & μάλιστα βγήκε & μιά γνωστή περσόνα πιλότος & είπε ακατανόμαστα ψέμματα, οφείλω στην μνήμη των ανθρώπων αυτών που χάθηκαν, να επισημάνω ότι, τίποτε από αυτά που λέχθηκαν περί ψυχασθενούς πιλότου δεν είναι αληθές. Πολύ απλά γιατί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, μια ψυχική νόσος που μπορεί να οδηγήσει σε ένα τέτοιο διάβημα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΗ σε καμιά περίπτωση, πόσο μάλλον από την  Lufthansa μια Γερμανική εταιρεία πρότυπο για πολλές άλλες.
Διεθνώς οι πιλότοι ελέγχονται εξονυχιστικά από τα κατά τόπους Κέντρα Αεροπορικής Ιατρικής Κ.Α.Ι.
Στην Ελλάδα το Κ.Α.Ι. βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Στην εποχή μου από αυτό περνούσαν ακόμη & οι ανεμοπτεράδες & έπαιρναν πιστοποιητικό υγείας της ανάλογης κατηγορίας,
ένα χαρτί που από πίσω του κρύβει κόσκινα από όλες τις ειδικότητες & ψυχίατρο. Και όπως φαίνεται έχω ιδίαν πείρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο, η Εταιρεία & το αντίστοιχο Κ.Α.Ι. να είχε υποψία, ότι κάτι έτρεχε & να τον είχε βάλει στο κόκπιτ. Ούτε είναι δυνατόν να μην έτρεχε & να έτρεξε ξαφνικά. Οι επανέλεγχοι γίνονται κάθε 6 μήνες με ένα χρόνο για τους επαγγελματίες & ερασιτέχνες.
Τα περί παρελθούσης διακοπής εκπαίδευσης για ψυχιατρικούς λόγους, γνώσης της Εταιρείας περί του δήθεν προβλήματος & κρυφών αναρρωτικών αδειών, είναι μπούρδες χοντρές.
Ταυτόχρονα εξαφάνισαν τους γονείς του, δήθεν σε κρυφό μέρος, & μιά κοπέλλα που είχε δεσμό. Αποτέλεσμα, από την πλευρά του νεκρού, δεν υπάρχει κανείς να μιλήσει, μιά & οι νεκροί δεν μιλάνε, ώστε να διαψεύσει τα όσα χοντρά ακούγονται ενορχηστρομένα από τα Διεθνή & βέβαια Ελληνικά ΜΜΕ.
Τι ακριβώς έγινε; Δεν γνωρίζω. Εκ του γεγονότος, ότι λέγονται χονδροειδή ψέμματα αλλά & της εξαφάνισης των συγγενικών προσώπων του πιλότου συγκυβερνήτη, σε συνδιασμό με την αύξηση ατυχημάτων στο πλέον ασφαλές μέσον μεταφοράς όπως το αεροπλάνο, αλλά & σε σχέση με το δήθεν "μυστήριο" της εξαφάνισης του Μαλαισιανού αεροπλάνου πριν από ένα χρόνο, συμπεραίνω ότι συμβαίνει κάτι πολύ χοντρό & εγκληματικό σε σχέση με δοκιμή πειραματικού Κυβερνοόπλου, είτε προς την κατεύθυνση του μπλοκαρίσματος των συστημάτων του αεροπλάνου, είτε του ανθρωπίνου εγκεφάλου από απόσταση.
Ιάκωβος Τίγκας

2 σχόλια:



  1. Είναι δύσκολο να αντιληφθείς ένα ψυχολογικό πρόβλημα σε κάποιον πιλότο ή ότι άλλο. Μπορούν να το καμουφλάρουν μια χαρά. Υπάρχουν άτομα με prestige που χτίζουν ένα αψεγαδιαστο επεγγελματικό προφίλ και όλοι στη δουλειά λένε καλά λόγια, αλλά αν ζήσης κάποιον προσωπικά, ή έστω από ένα περιστατικό στις διαπροσωπικές σχέσεις του,τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Όσοι έχετε χρόνο, διαβάτε και το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Αλεξάνδρας Συμεωνίδου <> ή κάπως έτσι. Αυτό ήταν ένα ακραίο περιστατικό κακοποίησης, όμως ο σύζυγός της, πιλότος στη Saudia εκείνο τον καιρό, ήταν από τους πιό ευυπόληπτους της εταιρείας και με ευγενή καταγωγή...τρομάρα του. Ώσπου κατάφερε να τον καταγγείλη. Πόσα τέτοια δεν γίνονται, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό; Σε τελευταία ανάλυση όλοι οι άνθρωποι κάτι έχουν.Ποιός είναι ο τελείως υγιής; Πώς ορίζεται; Οι πιλότοι, τσιτωμένοι και από τη δουλειά, αν είναι και από τη φύση τους απαιδιόδοξοι και δύστροποι, καταλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφεις Ηρα, απέχουν παρασάγγες από αυτό που έγινε. Καμία σχέση.

      Διαγραφή