Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Χριστός. Ο Μοναδικός Θεός, ή ένας καλός άνθρωπος;


Υπάρχουν πολλές αποδείξεις & όχι απλά ενδείξεις που ο Θεάνθρωπος Ιησούς άφησε,που μιλούν για την Θεότητά Του. Οι αποδείξεις αυτές εμπεριέχονται σε αυτό που λέμε στην Θεολογία Απολογητική. Ενας κλάδος της Θεολογίας, που δεν είναι γνωστός στους ανθρώπους ενώ θα έπρεπε, αντίθετα προβάλονται ως πειστήρια της Θεότητας του Ιησού, γεγονότα που ονομάζονται θαύματα, με εικόνες που κλαίνε, παρουσίες Αγίων & Αγγέλων, & βεβαίως ευρίσκονται στην διάσταση του Υπερφυσικού & του Υπέρλογου. Από αυτά άλλα υπάρχουν πραγματικά & άλλα είναι κατασκευασμένα.
Τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει το διαδύκτιο με τέτοια περιστατικά. Τα άφθαρτα λείψανα των Αγίων επίσης, είναι μιά αδιαμφισβίτητη πραγματικότητα, που & αυτή έχει αμφισβητηθεί ενίοτε, σε σημείο γελοιότητας, από δήθεν επιστήμονες, οι οποίοι γελοιοποιούνται. Οπως έγινε πρόσφατα με το σκήνωμα του Βησαρίωνα.
Υπάρχουν & τα προσωπικά βιώματα, τα οποία όμως δεν μπορούν να προβληθούν, καθ΄όσον, αφ΄ενός δεν επιτρέπεται, αφ΄ετέρου γιατί αποτελούν μιά υποκειμενική αντίληψη-αποκάλυψη, που γίνεται στον καθέναν ανάλογα με το που & πως αυτό κρίνεται & τις ιδιαίτερες συνθήκες, κάθε φορά.
Πέραν όμως αυτών υπάρχουν κάποια τρανταχτά χοντρά για να το πω έτσι γεγονότα, τα οποία φτάνουν & αποδεικνύουν την Θεότητα του Ιησού.
1. Είναι ο μοναδικός ιδρυτής Θρησκείας & Λατρείας, ο οποίος καταξευτελίστηκε, ανεβαίνοντας στον Σταυρό, ονειδίστηκε όσο κανείς άλλος & ονομάστηκε "επικατάρατος", ως κρεμάμενος επί ξύλου, & μεταξύ ανόμων ελογίσθη.
2. Είναι η μοναδική ιστορικά καταγεγραμμένη περίπτωση, όπου ΕΠΙΣΗΜΑ του επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου με ταυτόχρονη κήρυξη της αθωότητάς του από τον Δικαστή του Πιλάτο. Οταν έπλυνε τα χέρια του & τον παρέδωσε να σταυρωθεί, είπε: "Νίπτω τας χείρας μου από το αίμα του Αθώου τούτου".
Και ο όχλος των Εβραίων μη ξέροντας τι λένε είπαν: "Το αίμα αυτού επί τας κεφαλάς ημών, & επί των κεφαλών των παιδιών μας & των παιδιών των παιδιών μας". Και ότι ευχήθηκαν τους δόθηκε. Από το 70 μ.Χ. όταν ο Τίτο έκαψε την Ιερουσαλήμ & κατάστρεψε τον Ναό, μέχρι το 1948 μ.Χ. όταν επανίδρυσαν το Κράτος του Ισραήλ με εκείνον τον πόλεμο των έξι ημερών, ήταν χωρίς Πατρίδα. Και ακόμη & σήμερα είναι χωρίς θυσία & Λατρεία, αφού δεν έχουν τον Ναό & Ιερείς αλλά μόνο τους ραββίνους, οι οποίοι δεν είναι Ιερείς να τελέσουν θυσία στον Θεό.
Ποιός άλλος άνθρωπος, μέσα από τέτοιο εξευτελισμό εκούσιο, & τέτοια αδικία, λογιζόμενος μετά ανόμων, & φέρων την επωνυμία του επικατάρατου, θα κατάφερνε να φτιάξει Θρησκεία, που να κρατάει 2000 χρόνια;
3.
Είναι ο μοναδικός ιδρυτής Θρησκείας που κατονόμασε εαυτόν ως Θεό & απαίτησε Λατρεία Θεού, & το πέτυχε εξευτελιζόμενος εκούσια. Ο ίδιος θέλοντας να τονίσει την ενσάρκωσή του, & τις ιδιαίτερες συνθήκες που αυτό έγινε, συχνά πυκνά, ονόμαζε τον Εαυτό του "Υιό του Ανθρώπου" που έχει την Δύναμη & Εξουσία. Μα όλοι είμαστε υιοί ανθρώπου. Ολοι οι άλλοι ιδρυτές Θρησκειών, κανείς δεν διεκδίκησε για τον εαυτό του την ιδιότητα του Θεού, κανείς δεν καταξευτελίστηκε, κανείς δεν υπέφερε, κανείς δεν θανατώθηκε με ανακήρυξη της αθωότητάς του, κανείς δεν ονομάστηκε επικατάρατος & κανείς δεν ελογίσθη μετά ανόμων.
Κανείς άνθρωπος δεν θα εδιανοείτο να φτιάξει θρησκεία με αυτόν τον τρόπο. Καμιά μάζα ηλιθίων που θα πίστευε σε τέτοια ηλιθιότητα δεν θα άντεχε 2000 χρόνια.Γιατί έγιναν όμως όλα αυτά; Γιατί επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος από τον ίδιο τον Θεό & όχι κάποιος άλλος; Ισως ποιό ανώδυνος; Ισως ποιό κατανοητός;
Η απάντηση είναι πολυσύνθετη αλλά & απλή. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να καταστραφεί το κακό & ο άνθρωπος να παραμείνει ελεύθερος. Για να μην παραβιαστεί η ελευθερία της βούλησης & ο άνθρωπος με δική του θέληση, να προσεγγίσει την Θεότητα & να υλοποιήσει την ιδιότητα του "καθ ομοίωσιν" που του έχει δοθεί. Ελεύθερα όμως όχι εξαναγκαστικά. Αυτό είναι που ο Αντίχριστος θα επιχειρήσει να καταστρέψει με το ζόρι. Την ελευθερία της βούλησης. Και γι αυτό του επιτρέπεται, ώστε να εξαντλήσει όλο του το μένος, που οι άνθρωποι του έδωσαν το δικαίωμα, & στο τέλος να υπάρξουν άνθρωποι που θα του πουν όχι, παρά την υπεροχή & δύναμη που έχει. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα του πουν ότι "το καθ ομοίωσιν" που αμφισβήτησε υπάρχει, & δεν έκανε ο Θεός λάθος αλλά αυτός έχει κάνει λάθος. Και δεν έχει δίκαιο όπως νομίζει, γιατί το Δίκαιο είναι ο ίδιος ο Θεός, το Δίκαιο είναι η Ελευθερία της βούλησης, το Δίκαιο είναι η Αγάπη & Αγάπη είναι η Αλήθεια & Αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός ο Ναζωραίος & μόνον Αυτός. Ο Δημιουργός του Σύμπαντος & των Δυνάμεων που το κρατούν σε ισορροπία χιλιάδες χρόνια & τώρα θα σαλευτούν, από την υπερφυαλότητα του Διαβόλου & των ανθρώπων που τους παίζει με τα φόβητρά του, τις απάτες του & τις μέριμνες για την επιβίωση. Καλά πάθη & καλή μας Ανάσταση.

Ιάκωβος Τίγκας.

4 σχόλια:

  1. Η ήταν Θεός ή ο μεγαλύτερος απατεώνας των αιώνων. Το δεύτερο όμως δεν μας βγαίνει αν κρίνουμε από όλη τη ζωή Του. Εγώ δέχομαι το πρώτο και ο καθένας αποφασίζει τη στάση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ως απατεώνας τι κέρδισε; Συνήθως οι απατεώνες πριν τους πιάσουν κερδίζουν & κρύβονται. Αλλά & οι μαθητές του που κρύβονταν σαν τα ποντίκια μετά από την Σταύρωση, που στηρίχτηκαν & βγήκαν δημόσια & έχασαν τα πάντα; Σε έναν απατεώνα; Και αυτοί τι κέρδισαν; Το ότι είμαστε εμείς σήμερα Χριστιανοί; Και τι τους νοιάζει; Πως νίκησαν τον φόβο τους; Αστεία πράγματα.

      Διαγραφή
  2. Και φαντάσου, μερικοί παραπλανημένοι από μασώνους κλπ λένε ότι οι εβραίοι έφτιαξαν τον χριστιανισμό για να μας υποτάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός Λαός του Θεού. Ο Θεός των Εβραίων & ο δικός μας είναι ο ίδιος. Απλά αυτοί συνειδητά έγιναν Θεομάχοι & Θεοκτόνοι. Να μην ξεχνάμε ακόμη ότι στο Ισραήλ η κατοχή της Καινής Διαθήκης από Εβραίους, απαγορεύεται, που σημαίνει, ότι υπάρχει πρόβλημα. Για φαντάσου τον εαυτό σου Εβραία, να ξέρεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή ότι ο μισός πλανήτης διατυμπανίζει εσένα που σταύρωσες τον Θεό; Δεν θα έψαχνες να δεις τι λένε αυτοί; Εχουν καταλάβει στο πίσω μέρος του μυαλού τους τι έχει γίνει. Παράλληλα θέλουν & έναν Μεσία κοσμικό σαν αυτόν που θα στέψουν & οι ίδιοι λένε ότι δεν είναι Θεός, αλλά ο άνθρωπος που θα συντρίψει τους εχθρούς τους. Οταν στο τέλος θα καταργήσει & την δική τους Θρησκεία & θα ανακυρήξει τον εαυτό του Θεό, τότε θα καταλάβουν & όπως λέει & ο Παύλος λίγο πριν το τέλος "πας Ισραήλ σωθήσεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή