Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Θεωρία “περιγραφής” της ψυχής, κατά την υποκειμενική, βιωματική μου αντίληψη.

Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα, λένε.

Σκηνή από την υπέροχη ταινία Τζο Μπλακ
Το τι ακριβώς είναι η ψυχή, δεν θεωρώ ότι έχει προσδιοριστεί ακριβώς ούτε από τις θρησκείες & δοξασίες-φιλοσοφίες, ούτε από την επιστήμη, ούτε από την τέχνη, καθώς έχουν ασχοληθεί με την ψυχή, άπαντες. Για τον λόγο αυτό, οτιδήποτε προστίθεται στα υπάρχοντα, καλοπροαίρετα, θεωρείται χρήσιμο & καλό είναι να γίνεται γνωστό.
Υπό την έννοια αυτή θα παραθέσω υποκειμενική αντίληψη “βασισμένη” αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη ως αδόκιμη, επάνω σε προσωπικές βιωματικές εμπειρίες.
Το 1989, έζησα την οδυνηρή εμπειρία του θανάτου του πατέρα μου μετά από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Εκεί, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω & άλλους ασθενείς πριν την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, τους οποίους, είχα την εμπειρία να αποχαιρετήσω κατά την αποχώρησή τους από το Νοσοκομείο, ενώ εγώ περίμενα, την έκβαση του πατέρα μου στην εντατική, η οποία δεν ήταν καλή, μετά από 40 ημέρες.
Διαπίστωσα ότι αυτοί που είχαν αναρρώσει & αποχωρούσαν από το Νοσοκομείο, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι, που είχα γνωρίσει πριν την επέμβαση, είχαν παράξενη συμπεριφορά, είχαν χάσει τον αυθορμητισμό τους, ήταν λίγο σαν χαμένοι, πιο σοβαροί, σφιγμένοι θα έλεγα, & ενίοτε χαζοκουβέντιαζαν.
Τα ίδια σημεία, παρατήρησα & στον πατέρα μου, το πρώτο 48ωρο μετά την επέμβαση που είχε συνέλθει & όλα έβαιναν καλώς, με τις προσδοκείες των ιατρών για τα καλύτερα, πάντα με επιφύλαξη, μέχρι που άρχισαν οι αλυσιδωτές ανεπάρκειες όλων των οργάνων & έπεσε σε κώμα.
Επειδή έμεινα αρκετά στο Νοσοκομείο, είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τους καρδιοχειρουργούς, για την παράξενη συμπεριφορά των ασθενών, μετά την επέμβαση. Εκείνο που μου είπαν, είναι ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες & οφείλεται σε υπεροξυγόνωση του εγκεφάλου, ή το αντίθετο, & ότι με την πάροδο του χρόνου, συνέρχονται σταδιακά. Για να είμαι ειλικρινής η απάντηση δεν με έπεισε.
Με τον πατέρα μου είχα μια παράξενη επικοινωνία στην εντατική όπου τον επισκεπτόμουν, όσο ήταν σε κώμα. Οταν τον πλησίαζα & του μιλούσα, παρατηρούσα αύξηση των σφιγμών του στην οθόνη του καρδιογράφου που ήταν μόνιμα συνδεδεμένος, από 85 σε 110-120. Ενώ όλες οι μετρήσεις έδειχναν ότι δεν ήταν ο εγκέφαλός του σε εγρήγορση, αλλά σε βαθιά ύπνωση & ούτε έβλεπε ούτε άκουγε, ήταν προφανές, ότι αντιλαμβανόταν την παρουσία μου & καταλάβαινε τι του έλεγα. Επιβεβαιώθηκε αυτό όταν τον καθησύχασα λέγοντάς του ότι ξέρω ότι με ακούει & αυτό είναι καλό σημάδι & να μην αγχώνεται μεταφέροντάς του τάχα & την διαβεβαίωση του γιατρού περί παροδικής κατάστασης, & οι σφιγμοί, έπεφταν στους 85. Αυτά τα είδαν οι γιατροί & δεν μπόρεσαν να δώσουν εξήγηση.
Το 2013 προσβλήθηκα ο ίδιος από την νόσο του καρδιακού, κολπικού ταχυπτερυγισμού-ταχυαρυθμίας, κοινώς κολπική μαρμαρυγή, η οποία με “κράτησε” 3 χρόνια, παρά το γεγονός ότι συνήθως ανατάσσεται το πρώτο 48ωρο στην μονάδα αυξημένης φροντίδας, με μπόλικα μπουκάλια Angoron ενδοφλεβίως, & η οποία ανατάχθηκε άγνωστο πως, μετά από τρία χρόνια!!! Αγνωστα παραμένουν επίσης τα αίτια της νόσου, καθώς προσδιορίζεται ως διαταραχή του ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτεί τον φλεβόκομβο που ρυθμίζει τους παλμούς της καρδιάς.
Κατά την διάρκεια των 3 χρόνων, η νόσος είχε υφέσεις & εξάρσεις τις οποίες ένοιωθα ως χειροτέρευση ή καλυτέρευση του απαίσιου συναισθήματος του ταχυπτερυγισμού, τροποποιώντας τις δοσολογίες των αντιαρυθμικών φαρμάκων, με ιατρικές οδηγίες.
Εχοντας υπόψη αρκετά από όσα έχουν ειπωθεί για την ψυχή, & τις δύο βιωματικές εμπειρίες, οδηγήθηκα σε υποκειμενικές εικασίες, τις οποίες βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω με την μέθοδο του πειράματος, της δοκιμής & του αποτελέσματος.
Στις Ιατρικές σχολές, όταν οι φοιτητές ρωτάνε για το ηλεκτρικό ρεύμα που τροφοδοτεί τον φλεβόκομβο, από που & πως παράγεται, & ποιοί είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τάση, την ένταση & την συχνότητα, δεν παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις.
Πρόσφατα έβλεπα στην εκπομπή “προσωπικά” της Ελενας Κατρίτση, τον Μαγκντί Γιακούμπ, τον γνωστό καρδιοχειρουργό, να λέει ότι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται στο έμβρυο, όσον αφορά την ανάπτυξη & δημιουργία της καρδιάς, & τον μηχανισμό παραγωγής της πρώτης ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα ανάφερε ότι για τις παρατηρήσεις τους, χρησιμοποιούν ένα ψάρι το οποίο είναι διαφανές,(!!!) & επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του & ειδικά στην καρδιά του ψαριού!!!
Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Θεανθρώπου, που παρότρυνε τους ανθρώπους, να ανοίξουν την καρδιά τους για να κατανοήσουν όσα δεν μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους, το μυαλό, ο εγκέφαλος. Θυμήθηκα τα τραγούδια που μιλούν για αγάπη, την οποία επικεντρώνουν στην καρδιά, αλλά & τόσα άλλα μεταφορικά, που μιλάνε για την καρδιά, ως κέντρο συναισθημάτων, & την μεταφορική ταύτιση της καρδιάς με την ψυχή, η οποία όπως φαίνεται δεν είναι & τόσο μεταφορική.
Από εδώ & πέρα, αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς τα όσα γίνονται αντιληπτά, δεν βρίσκουν τον κατάλληλο λόγο για να εκφραστούν, & θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν αδόκιμες λέξεις & εκφράσεις, αφού ο λόγος, παράγεται στον νου, τον εγκέφαλο.
Φαίνεται λοιπόν ότι η ψυχή, είναι μια μορφή απροσδιόριστης ενέργειας, κάτι μεταξύ ηλεκτρισμού & ακτινοβολίας, μη μετρήσιμη, η οποία εδράζεται & αναπτύσσεται μεταξύ καρδιάς & εγκεφάλου, μεταφέρεται σε όλο το σώμα, την μορφή & τις πληροφορίες του οποίου καταγράφει, με το αίμα, μέσω των αγγείων.
Επειδή έχω & το “προνόμιο” όπως άλλωστε πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου, της περιφερειακής αγγειοπάθειας κάτω άκρων, & το περπάτημα επιβάλλεται για την ανάπτυξη παράπλευρης κυκλοφορίας & την σωστή αιμάτωση των ιστών, έχω παρατηρήσει ότι ανεξήγητα ιατρικά, το περπάτημα άλλωτε γίνεται σχεδόν ασυμπτωματικά, & άλλωτε με πρώιμα συμπτώματα κόπωσης. Ο παράγοντας που διαφοροποιείται & εντόπισα ότι έχει άμεση σχέση, είναι η ψυχική διάθεση, η οποία ελέγχει όπως λένε & οι Ιατροί το συμπαθητικό & παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο ρυθμίζει την αγγειοσύσπαση ή αγγειοδιαστολή. Ομως δεν είναι μόνον αυτό, αλλά & η “ποιότητα” της απροσδιόριστης ενέργειας της ψυχής, που διαχέεται με το αίμα στους ιστούς.
Ο νούς, οι λειτουργίες του εγκεφάλου, φαίνεται ότι καταγράφονται στην ψυχή, όπως & οι λειτουργίες του σώματος, τα έργα & οι πράξεις, κάτι σαν ψηφιακή αποθήκευση αρχείων στον σκληρό δίσκο, (εντελώς αδόκιμη έκφραση).
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η ψυχή όπως “περιγράφηκε” είναι ορατή ως ακτινοβολία η οποία φωτογραφίζεται με ειδικές μηχανές, η λεγόμενη “αύρα” των ανθρώπων η οποία άλλωστε γίνεται αισθητή στον χώρο ως καλή ή κακή ενέργεια.
Στην απεικόνιση των Βιβλικών μορφών & όχι μόνο, τοποθετείται φωτοστέφανο γύρω από τα κεφάλια τους, σημείο που δείχνει αντίληψη της ενέργειας & της φωτεινότητας που είχαν & έχουν αυτοί οι άνθρωποι.
Κατά την αφύσικη στιγμή του αποχωρισμού της ψυχής από το σώμα, φαίνεται ότι ανοίγει πύλη επικοινωνίας με κόσμους σε άλλες διαστάσεις που δεν είναι ορατοί & αισθητοί σε εμάς.Υπάρχουν καταγραφές αλλά & βιωματική δική μου εμπειρία από τον θάνατο του παππού μου, που αναφέρουν παράξενη συμπεριφορά κατοικίδιων ζώων, που βρίσκονται κοντά σε άνθρωπο που πεθαίνει & μετά, σαν να αντιλαμβάνονται μια άγνωστη παρουσία. Ειδικά αν το ζώο ήταν αγαπημένο του εκλιπόντος, έχουν καταγραφεί συμπεριφορές σχεδόν “συνομιλίας” του ζώου με κάτι που εμείς δεν βλέπουμε.
Ολα δείχνουν χωρίς να μπορούν ωστόσο να αποδειχθούν, ότι η ψυχή όχι μόνο δεν είναι άϋλη αλλά θα πρέπει να είναι & μορφοποιημένη, έχοντας όψη όπως το σώμα που εγκατέλειψε, & δεν είναι ορατή με γυμνό οφθαλμό, όπως τόσες μορφές ενέργειας δεν είναι ορατές, ενώ η ίδια η ψυχή αισθάνεται, βλέπει, ακούει & άπτεται. Θυμηθείτε το “μη μου άπτου” του Θεανθρώπου στην Μαρία Μαγδαληνή, την πρώτη που παρουσιάστηκε, αμέσως μετά την Ανάσταση, ενώ αργότερα, κάλεσε τους πάντες να τον αγγίξουν!!!
Ο νους, οι λειτουργίες του εγκεφάλου, είναι & αυτές ενσωματωμένες όπως & το υπόλοιπο σώμα στην ψυχή, την απροσδιόριστη αυτή μορφή ενέργειας, & τα δυό μαζί συνιστούν αυτό που λέμε πνεύμα.
Με την θεωρία αυτήν δικαιολογείται & ο όρος πνευματικός (καθοδηγητής) που αναφέρεται σε πρόσωπα τα οποία έχουν τόσον οι Χριστιανοί αλλά & άλλοι πιστοί άλλων δογμάτων, ο ρόλος του οποίου είναι η καθοδήγηση για την επίτευξη της αρμονίας της ψυχής του νου & του σώματος, όσο & οι Τέκτονες, ο σκοπός του οποίου εκεί διαφοροποιείται & δεν είναι του παρόντος.
Δικαιολογείται επίσης & ο όρος πνευματιστής, ο οποίος αναφέρεται σε πρόσωπα που επιχειρούν απαγορευμένες & επικίνδυνες επικοινωνίες με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς η επικοινωνία αυτή επιτρέπεται & είναι ασφαλής & ακίνδυνη, μόνο μέσα στην Εκκλησία & υπό τους κανόνες & περιορισμούς που αυτή Θεόπνευστα έχει θέσει. (Αυτά ας τα έχουν υπόψη τους οι Τέκτονες ορισμένοι από τους οποίους πατάνε με τα δύο πόδια σε δύο βάρκες).
Στον κόσμο των πνευμάτων λοιπόν η ψυχή, ως πνεύμα, δηλαδή ως μορφοποιημένη ενέργεια με την όψη του σώματος που εγκατέλειψε & ενσωματωμένη την νοητική λειτουργία, επικοινωνεί ανάλογα με την ζωή της είτε με ευχάριστα πρόσωπα-πνεύματα, είτε με δυσάρεστα & είτε ευφραίνεται, είτε υποφέρει, υπό την εξουσία δυσάρεστων προσώπων, τα οποία απέκτησαν δικαιωματική εξουσία επάνω της. Αλίμονο.
Προφανώς λοιπόν, με τον πατέρα μου μέσα στην εντατική, επικοινωνούσα με την ψυχή του, η οποία ήταν ακόμη εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα.
Προφανώς η παράξενη μετεγχειρητική συμπεριφορά, οφειλόταν σε “πείραγμα” αυτής της απροσδιόριστης ενέργειας της ψυχής, που έγινε κατά την επέμβαση.
Προφανώς οι ανεξήγητες καρδιακές αρρυθμίες, οφείλονται σε εξωγενή διατάραξη αυτής της απροσδιόριστης ενέργειας της ψυχής.
Σκόπιμο είναι να θυμηθούμε στο σημείο αυτό τα λόγια του Θεανθρώπου περί μεριμνών: Μη νοιάζεστε έλεγε τι θα φάτε & με τι θα ντυθείτε. Το σώμα έλεγε είναι σημαντικότερο από το ένδυμα που το περιβάλει & η ψυχή σημαντικότερη από το σώμα που την περιβάλει. Μην φοβάστε έλεγε αυτούς που μπορούν να σκοτώσουν το σώμα, αλλά μετά δεν έχουν εξουσία να κάνουν τίποτε άλλο. Να φοβάστε αυτούς που έχουν εξουσία να πειράξουν την ψυχή.
Δικαιώνεται με την θεωρία αυτήν, η ανάκτηση & πάλι του σαρκικού σώματος, & η αναμενόμενη & πολυπόθητη ανάσταση των νεκρών.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου