Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Γιατί αδρανεί ο Νομικός κόσμος της Χώρας; Είναι το μοναδικό μας όπλο.
Είναι το μοναδικό μας όπλο, ικανό να αποτρέψει περαιτέρω την καταστροφή. 

Η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος, δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση όλων αφού πλέον έχει καταλυθεί με την βία. Αυτό σημαίνει έμπρακτα, την εκδήλωση νόμιμης ανυπακοής σε οτιδήποτε αντισυνταγματικό & βίαιο στην καθημερινότητα.
Παρατηρούμε λοιπόν να ενεργοποιείται στην πράξη το άρθρο 120 Σ από απλούς πολίτες, ενώ δεν το ενεργοποιούν θεσμικοί φορείς & πρωτίστως ο νομικός κόσμος της Χώρας, με συγκεκριμένες δράσεις σε επίπεδο ανακοινώσεων κατ΄αρχήν, προς τους πολίτες, & οτιδήποτε άλλο που εκείνοι ως γνώστες της Νομικής επιστήμης θα κρίνουν.
Και βεβαίως δεν είναι μόνον ο Νομικός κόσμος, αλλά & τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων της Χώρας.
Τι σημαίνει αυτή η αδράνεια; Ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να δουλέψει.
Κυρίες & κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας, ο καθένας αυτές που του αναλογεί ΤΩΡΑ. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά για όλους.
Το πλήρες κείμενο του άρθρου:


'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου