Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Το σπέρμα της Γυναικός, που έτεκε τον Αρρενα.

"καὶ ἔχθραν θήσω ἀνὰ μέσον σοῦ καὶ ἀνὰ μέσον τῆς γυναικὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματός σου καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματος αὐτῆς· αὐτός σου τηρήσει κεφαλήν, καὶ σὺ τηρήσεις αὐτοῦ πτέρναν."

Ανάμνηση της Κοίμησης της Θεοτόκου 15 Αυγούστου, της Γυναίκας αυτής που επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Θεό, για την τέλεση του μυστηρίου της Σωτηρίας των ανθρώπων.
Της Γυναίκας με τα εκατοντάδες προσωνύμια, που σκεπάζει όλη την Ελλάδα. Ενα σκεύος εκλογής της Δυνάμεως, για να σαρκώσει τον Λόγο.
Ενα πρόσωπο που είναι συνδεδεμένο με εκατοντάδες θαυμαστά γεγονότα & επεμβάσεις στον Ελλαδικό χώρο.
Ηταν αυτή που εξουδετέρωσε τα Γερμανικά άρματα που πήγαν να κάψουν τον Ορχομενό. (Πριν από λίγο το συζητούσα με την πεθερά μου, καθώς ήταν σύγχρονη των ανθρώπων που το έζησαν, καταγόμενη από κοντινό χωριό).
Των δαιμόνων το τραύμα, είναι αυτή που έτεκε τον Αρρενα, & κυνηγήθηκε από τον Δράκοντα, ο οποίος πλέον αφού δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε, στράφηκε σε πόλεμο με τους λοιπούς του σπέρματος αυτής.
Η πρώτη αναφορά στο πρόσωπό της, είναι αυτή της Γέννεσης, όταν ο Θεός μετά την πτώση των ανθρώπων, αναφερόμενος στον Οφη, που τους εξαπάτησε, αποκαλύπτει τα περί αυτής με τα λόγια: “ καὶ ἔχθραν θήσω ἀνὰ μέσον σοῦ καὶ ἀνὰ μέσον τῆς γυναικὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματός σου καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματος αὐτῆς· αὐτός σου τηρήσει κεφαλήν, καὶ σὺ τηρήσεις αὐτοῦ πτέρναν. “ (Γέννεση 3 15), όπερ & εγένοντο με την Σταύρωση & Ανάσταση του Θεανθρώπου & την σκύλευση του Αδη, την ανόρθωση του Αδάμ & της Εύας & όσων πίστεψαν, από τον θάνατο στην Ζωή.
Σαν να γνώριζε & ο Μέγας Αλέξανδρος γι αυτήν, καθώς όταν του πρότειναν να σκαλίσουν την μορφή του στον Άθωνα, τους απάντησε, “αφήστε τον Άθωνα στην ησυχία του, για άλλο πράγμα είναι προορισμένος”. Είναι το Αγιον Ορος, το Περιβόλι της Παναγίας, που ζήτησε ως δώρο & έλαβε από τον Υιό της.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς γι αυτήν, & τι να γράψει.
Δόξα & τιμή & ευχαριστίες, στην Μητέρα του Θεού, των Ανθρώπων & των Αγγέλων. Σε αυτήν που της χαρίστηκαν τα Δευτερεία της Αγίας Τριάδας, που με τις μεσιτείες της υπέρ ημών, κρατιέται ο κόσμος & οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της Δημιουργίας.
Ευχόμαστε την επίσκεψη & παρουσία της πάντοτε & τώρα ειδικά, που καλούμαστε ως ανθρώπινο γένος, να δώσουμε την μάχη των μαχών, με τον Δράκοντα που ήδη κάνει πόλεμο με τους λοιπούς του σπέρματος αυτής: “ καὶ ὠργίσθη ὁ δράκων ἐπὶ τῇ γυναικί, καὶ ἀπῆλθε ποιῆσαι πόλεμον μετὰ τῶν λοιπῶν τοῦ σπέρματος αὐτῆς, τῶν τηρούντων τὰς ἐντολὰς τοῦ Θεοῦ καὶ ἐχόντων τὴν μαρτυρίαν ᾿Ιησοῦ.” (Αποκάλυψη 12 17) Καθώς διακυβεύεται η σωτηρία ή ο χαμός μας.
Χρόνια πολλά κυριολεκτικά σε όλους μας. 
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου