Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πεντηκοστή & Παράκλητος
Διπλή Γιορτή αυτό το τριήμερο. Αύριο Κυριακή της Πεντηκοστής, εορτάζουμε την ημέρα εκείνη την θαυμαστή, όταν οι Απόστολοι αλλά & πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί, δέχθηκαν την επιροή του Αγίου Πνεύματος του Τρίτου Προσώπου του Τριαδικού Θεού.
Τότε μπόρεσαν & ένοιωσαν την βιωματική εμπειρία των όσων είχαν ακούσει, & από φοβισμένα ποντίκια που κρύβονταν, μετεστράφησαν σε φλογερούς κήρυκες της Αλήθειας του Χριστού.
Την Δευτέρα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Τρίτο Πρόσωπο του Τριαδικού Θεού, τον ονομαζόμενο όπως μας τον αποκάλυψε η Ιησούς Χριστός & Παράκλητο.
Είναι αυτός που μας έστειλε φεύγοντας, ώστε να στηριχθούμε όσοι τον ζητάμε & να νοιώσουμε την βιωματική, σκληρή όμως, Παρουσία του Θεού στην ζωή μας, ο καθένας στο δικό του δυνατό μέτρο.
Είναι αυτός που μας συμφέρει & μας προετοιμάζει & μας στηρίζει, στις χαλεπές αυτές μέρες, ώστε να κατανοήσουμε βιώνοντάς το ότι η απολύτρωσή μας είναι κοντά, με την εκ νέου Παρουσία του Υιού του Θεού & του Ανθρώπου & μας χαριτώνει ώστε να μπορέσουμε όσοι το ζητάμε να σταθούμε μπροστά του με ειρήνη & αγαλίαση έχοντας περάσει διά πυρός & σιδήρου.
Εύχομαι από καρδιάς σε αυτήν την επέτειο-Γιορτή, ο Παράκλητος να χαριτώσει όλους μας, να μας στηρίξει ώστε να κατανοήσουμε τον λόγο εξ αιτίας του οποίου βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι. Την Αποστασία από τον Θεό. Οσοι το κατανοήσουν & το βιώσουν, δεν θα χαθούν ούτε με θάνατο, έχοντας ελπίδα στην Αθανασία & την Αιωνιότητα. Χρόνια πολλά σε όλους.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου