Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Αθώος μεν, εις θάνατον δε

Η πλέον τρισάθλια Δίκη καταγεγραμμένη στα Ιστορικά Χρονικά
Ακολουθία των Παθών του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, θυμόμαστε όλοι, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν.
Άλλους έσωσε, Εαυτόν δεν έσωσε. Επίτηδες, εκούσια, άφησε να εξελιχθεί, η πλέον τρισάθλια Δίκη που κατέγραψε η ανθρώπινη Ιστορία. Και παρά την τρισαθλιότητά της, δεν κατάφερε να βγάλει καταδικαστική απόφαση, αφού δεν στάηκε η κατηγορία Ιησούς Ναζωραίος Βασιλιάς Ιουδαίων Ι.Ν.Β.Ι. η οποία γράφτηκε στην ταμπέλα πάνω στον Σταυρό.
Δεν είναι ορθό ότι ο Χριστός δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Είπε ξεκάθαρα, ότι είναι Βασιλιάς, αλλά το Βασίλειό του δεν είναι στην Γη, αλλά στον Ουρανό. Είπε ακόμη, ότι εάν μιλούσε για Γήινη Βασιλεία, θα υπήρχε επέμβαση στρατιωτική. Είπε επίσης ότι η εξουσία του Πιλάτου επάνω του, του είχε δωθεί από ψηλά, άλλως ουδεμία εξουσία θα είχε επάνω του. Γιατί; Γιατί έπρεπε να αφεθεί όλο το κακό να ξεσπάσει επάνω του για να καταστραφεί.
Ο Πιλάτος αυτά τα θεώρησε φαντασιοπληξίες, δεν τα πήρε σοβαρά, & ένιψε τας χείρας του από το Αίμα του Αθώου τούτου, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενδίδοντας στις παράλογες αξιώσεις των Εβραίων, που τον απειλούσαν με διαβολές στον Καίσαρα.
Τόσο πολύ παραλογίζονταν ώστε για να στηρίξουν την κατηγορία του Ι.Ν.Β.Ι., φώναζαν τα πλήθη, ότι αυτοί μόνον τον Καίσαρα αναγνωρίζουν ως Βασιλιά τους & δεν έχουν άλλον, την ίδια στιγμή, που ζητούσαν αντιφατικά την απελευθέρωση του Βαραβά, στασιαστή, ενάντια στον Καίσαρα & την Ρωμαϊκή επικυριαρχία.
Γιατί όμως τα άφησε να γίνουν όλα αυτά, ενώ μπορούσε να τα εμποδίσει; Η απάντηση δίνεται σε ένα πολύ ωραίο βίντεο που ακολουθεί. Για να αγοράσει τα εισιτήρια εισόδου όλων μας στην Ουράνια Βασιλεία του, καθώς κανείς από εμάς, δεν μπορεί να πληρώσει το πανάκριβο ανεκτίμητης αξίας αντίτιμο.  Και να τα χαρίσει. Αρκεί να του το ζητήσουμε.
Πράγματι ποιός από εμάς δεν θα διαμαρτυρόταν εντονότατα, εάν σε μιά Δίκη όπου θα μας ανακύρητε αθώους, θα επέβαλε την εσχάτη των ποινών;
Ποιός από εμάς θα ήταν τόσο σημαντικός ώστε να προκαλέσει ένα τόσο μεγάλης έκτασης Δικαστικό ατόπημα; Κανείς & καμία.
Ευτυχώς, ας χρησιμοποιήσω αυτήν την αδόκιμη λέξη, το κακό βρήκε τον μάστορά του.
Καλή μας Ανάσταση.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου