Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ποιές Δημοκρατικές διαδικασίες;

Συντελείται έγκλημα αλλά οι "Δημοκρατικές διαδικασίες" δεν επιτρέπουν την ενημέρωση!!!
 Το θέμα της εκτροπής των λυμάτων, έφερε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κανταράς, της Λαϊκής Ενότητας προ ημερησίας διατάξεως, & ζήτησε να μου δοθεί ο λόγος, για να αναπτύξω τις αιτιάσεις μου & να ενημερωθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι & οι Δημότες του Πολυγύρου μιά & η συνεδρίαση μεταδίδεται απ΄ευθείας από το Δημοτικό ραδιόφωνο, για το έγκλημα που γίνεται & την παραβίαση του Ευρωπαϊκού κανονισμού DIN/ISO 14040. Το έγγραφο έχω επίσης καταθέσει επίσημα με αριθμό πρωτοκόλλου.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου δεν δέχθηκε να αναπτυχθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως, επειδή πήγα στην Εισαγγελία ένα έργο 27.000.000 όπως είπε & η υπόθεση είναι εν εξελίξει στην Εισαγγελία.
Σε ερώτησή μου γιατί δεν θέλει να ενημερωθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι, με παρέμβαση του Προέδρου, μου είπαν ότι το θέμα έκλεισε & δεν έχω τον λόγο διαδικαστικά.
Επειδή οι διαδικασίες αυτές ουδεμία σχέση με την Δημοκρατία έχουν, αποχώρησα ήσυχα & ας ενημερωθούν όλοι από το διαδύκτιο & ας αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους για τα όσα θα συμβούν μετά & εάν ολοκληρωθεί το φαιδρό αυτό ανοσιούργημα της ανηφορικής αποχέτευσης των 27.000.000 την στιγμή που με τα μισά & λιγότερα χρήματα, θα μπορούσε να κατασκευασθεί ο καλύτερος βιολογικός καθαρισμός της Χαλκιδικής.


Διακυβεύεται, το Ανθρωπογενές & Φυσικό Περιβάλλον, η Δημόσια Υγεία & το Δημόσιο Συμφέρον
Αναπάντητη είναι & θα είναι η παρούσα Υγειονομική Εκθεση-Γνωμοδότηση, καθώς λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
 Δυσοσμία & μέσα στα σπίτια από τις αποχετεύσεις. Οταν ξυπνήσουν οι Πολυγυρινοί θα είναι αργά. Πολύ αργά.
 

 Ας αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες που τους αναλογούν 
 
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
Του
Ιακώβου Τίγκα
Επόπτη Δημόσιας Υγείας
με βαθμό Β
                                                                    Πολύγυρος 9/3/2016

Κατασκευή αντλιοστασίου-χαβούζας στην περιοχή «Δεσπότη Πεζούλα»

Αναφέρομαι στην κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων, στην περιοχή με το προσωνύμιο «Δεσπότη Πεζούλα» Πολυγύρου, μπροστά ακριβώς από την μόνιμη κατοικία μου
Τα λύματα του Πολυγύρου επί σειρά αιώνων, ρίπτονται με φυσική ροή, σε ακατοίκητη περιοχή, σε δυσπρόσιτο λαγκάδι, ακατέργαστα, & εξαφανίζονται αποροφούμενα από το έδαφος, με φυσική επεξεργασία αερισμού & εδαφικής διήθησης.
Η ενδεδειγμένη & οικονομικά συμφέρουσα λύση, για την προστασία του περιβάλλοντος επιβάλει, την κατασκευή στο σημείο, βιολογικού καθαρισμού, με επεξεργασία προδιαγραφών άρδευσης & στην συνέχεια απόδοση στο περιβάλλον είτε με επιφανειακή είτε με υπεδάφια διάθεση.
Αντ΄αυτών, εκπονήθηκε μελέτη, εκτροπής των λυμάτων μπροστά στο σπίτι μου, όπως φαίνεται στον συνημμένο 1 χάρτη, στην άνω αναφερόμενη τοποθεσία, κατασκευής αντλιοστασίου λυμάτων, με σκοπό την προώθηση των λυμάτων ανηφορικά σε πλαγιά βουνού, άγνωστου σε μένα, για την μεταφορά τους σε βιολογικό καθαρισμό στην παραλία Καλυβών, επιβαρύνοντας & την παραλία Καλυβών.
Το άνω εγχείρημα είναι σαφές ότι δεν επιλύει προβλήματα, αλλά δημιουργεί εκ του μη υπάρχοντος προβλήματα με υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μόλυνση του εδάφους, υπεδάφους & του αέρα, από δυσοσμίες, «διαφυγόντα» λύματα & θόρυβο.
Αποτελεί καταστροφική & εγκληματική ενέργεια μη αναστρέψιμη εάν ολοκληρωθεί.
Την 8/3/2015 το συνεργείο που εκτελεί τις εκσκαφές, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου & εκτελεί εκσκαφές παράλληλα & στην ίδια πλευρά με τον αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα, να σπάσουν τον αγωγό ύδρευσης & να μείνει το σπίτι μου χωρίς νερό.
Όπως μου δήλωσαν θα το σπάσουν ξανά στην πορεία καθώς τους εμποδίζει.
Η παράλληλη τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης με αγωγό ύδρευσης στην ίδια πλευρά του δρόμου, ενώ μπορούσαν να σκάψουν στην απέναντι πλευρά, γίνεται κατά παράβαση κάθε λογικής & της Νομοθεσίας του Υγειονομικού Κανονισμού, θέτει σε επισφάλεια την Δημόσια Υγεία & την δική μου & της οικογένειάς μου, δείχνει την προχειρότητα, & επιπολαιότητα της μελέτης που έχουν, αλλά & τις προθέσεις τους καθώς δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις των ενεργειών τους στο ανθρωπογενές περιβάλλον.
Η πιστοποίηση ISO 14040 περί Ανάλυσης Κύκλου Ζωής περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διαχείρησης λυμάτων που επιχειρούν, εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε ανθρωπογενές περιβάλλον. Εάν είχαν αυτήν την πιστοποίηση, μεταξύ των άλλων, θα είχε εξεταστεί από πού περνάνε οι αγωγοί ύδρευσης.
Η άνω πιστοποίηση παρουσιάζεται μεταξύ των άλλων & στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον & Ανάπτυξη» του κ. Χρ. Κορωναίου, το οποίο αγνοούν οι κατασκευαστές του έργου, αρνούνται δε να δεχθούν την υποχρέωσή τους προς τούτο, αν & προβλέπεται από την Εθνική & Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Αναγνωρίζουν την πιστοποίηση ISO 14040 μόνον ως προς την Νομική της υφή & υπόσταση, & αρνούμενοι την υποχρέωσή τους να πιστοποιήσουν την δραστηριότητα της διαχείρησης λυμάτων που επιχειρούν, ως προς τις επιπτώσεις της σε ανθρωπογενές περιβάλλον, στην ουσία, ομολογούν την αδιαφορία τους για τον άνθρωπο εκδηλώνοντας μισανθρωπία, & την Κοινωνία, καθώς η Οικονομία, η Κοινωνία & το Περιβάλλον, αποτελούν τους τρεις πυλώνες της ολοκληρωμένης ανάπτυξης, σε αντίθεση με τα έργα καταστροφής που έχουν μετατρέψει τον Πολύγυρο τα τελευταία χρόνια σε ένα συνεχές εργοτάξιο που υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων, με άχρηστα έργα, όπως τα πεζοδρόμια με προδιαγραφές μεγάλης πόλης εκατομμυρίων κατοίκων που κατέστρεψαν το κέντρο της Πόλης, & αποκορύφωμα το αντλιοστάσιο λυμάτων, δημιουργώντας μία Πόλη τέρας.
Η άνω πιστοποίηση ISO 14040 εφαρμοζόμενη, σε καμιά περίπτωση δεν θα επέτρεπε καν σκέψεις περί εκτέλεσης του επιχειρούμενου εγκλήματος καθώς θα εξέταζε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε ανθρωπογενές περιβάλλον, κάτι το οποίο δεν έκανε η περιβαλλοντική μελέτη ως όφειλε, & το οποίο πρέπει να σταματήσει άμεσα, καθώς η ολοκλήρωσή του, θα επιφέρει βλάβες μη αναστρέψιμες στην Νοτιοδυτική Πόλη του Πολυγύρου, τους ανθρώπους της & τις περιουσίες τους.
Η Δημοτική Αρχή του Πολυγύρου, δεν ζήτησε ούτε πήρε την γνώμη & έγκρισή μου, ως όφειλε, ως Ειδικού Υγειονολόγου επιστήμονα Επόπτη Δημόσιας Υγείας & ως κατοίκου άμεσα θιγόμενου της περιοχής.
Εχοντας υπόψη τα αναφερόμενα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας & του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, το Δημόσιο Συμφέρον, από κάθε άποψη,
ΓΝΩΜΟΔΟΤΩ

1. Την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής του έργου που αναφέρθηκε, & την οριστική ματαίωση της κατασκευή αντλιοστασίου & μεταφοράς των λυμάτων του Πολυγύρου στην παραλία Καλυβών.
2. Την κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας λυμάτων, με προδιαγραφές άρδευσης στο σημείο, που πίπτουν τα ακατέργαστα λύματα του Πολυγύρου επί αιώνες.

Σχετικά έγγραφα:
1. Χάρτης περιοχής
2. Ανάλυση κύκλου ζωής
3. από 3/3/2016 αναφορά εποχούμενης περιπολίας


                                                                Ο Συντάκτης

                                                                Ιάκωβος Τίγκας
                                                        Επόπτης Δημόσιας Υγείας
                                                                  με βαθμό Β

Σχετικές διαμαρτυρίες ανά την Ελλάδα εδώ: https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%B1%CF%84%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF+%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD
Στον Πολύγυρο αγρόν αγοράζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου