Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το δαιμόνιο του Σωκράτη

Σιωνιστής ο Σωκράτης; ή Ελληνιστής ο Δαυίδ;

Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν το σκοτάδι, είχαν & το φως. Η απόλυτα συμβατή Ορθοδοξία, επίσης είχε το σκοτάδι, είχε & το φως. Το δωδεκάθεο & οι Διονυσιακές λατρείες, είχαν καταδικαστεί στο σύνολό τους, στον λόγο του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Επαμεινώνδα, του Πλάτωνα & πολλών άλλων. Ο συναξαριστής & τα μυθεύματα γραιών, έχουν καταδικαστεί στο σύνολό τους, από τους Μεγάλους Πατέρες & τον Λογο του Χριστού. Ολοι εμείς λοιπόν ας επιλέξουμε ελεύθερα ποιανών απόγονος είναι ο καθένας.
 Την Πυθεία & το μαντείο των Δελφών, το είχαν οι Αρχαίοι κάτι σαν ψωμοτύρι, κάτι σαν το σημερινό φλιτζάνι & τις καφετζούδες που το "λένε". Οταν λοιπόν πήγαιναν & η μαστουρωμένη Πυθεία, τους έλεγε ακαταλαβίστικα, ζητούσαν & την γνώμη των σοφών μεταξύ των οποίων & του Σωκράτη, για το τι ενοούσαν οι χρησμοί.
Τους είχε πει λοιπόν ο Σωκράτης, ότι όταν ένας άνθρωπος είναι Δίκαιος από καρδιάς & όχι υποκριτικά, διαθέτει την κρίση να αποφασίσει σωστά για το τι πρέπει να κάνει, χωρίς να έχει ανάγκη τις συμβουλές της Πυθείας. Αρα λοιπόν τους παρότρυνε να αλλάξουν χαρακτήρα & να γίνουν αληθινά δίκαιοι, ώστε να μην έχουν ανάγκη τους χρησμούς της Πυθείας & να μορφώνουν ορθή κρίση.
Λέει & ο ψαλμός 36 του Βασιλιά Δαυίδ:
" Στόμα δικαίου μελετήσει σοφίαν και η γλώσσα αυτού λαλήσει κρίσιν. Ο νόμος του Θεού αυτού εν καρδία αυτού και ούχ υποσκελισθήσεται τα διαβήματα αυτού."
Βρε λέτε ο Σωκράτης να ήταν Σιωνιστής; (Ενας από τους αφανείς λόγους που οδήγησαν στην καταδίκη του, που εκφράστηκε με "τα καινά δαιμόνια" που εισήγαγε.)

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου