Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Κλείνουν τις Πρεσβείες οι ΗΠΑ

ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΓια λόγους προληπτικούς λένε σε ανακοίνωσή τους οι ΗΠΑ θα κλείσουν τις πρεσβείες τους στον κόσμο, την Κυριακή όπως διαβάζουμε στο makeleio.gr.
Αναδημοσίευση κειμένου:

Διφορούμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Δεν αναφέρουν για ποιο λόγο ακριβώς πρεσβείες και προξενεία θα παραμείνουν κλειστά.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε χθες ότι πολλές από τις αμερικανικές πρεσβείες και τα αμερικανικά προξενεία της σε διεθνές επίπεδο δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.
Μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μέρι Χαρφ, διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο "προληπτικού χαρακτήρα", αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες για κάποια συγκεκριμένη απειλή ή να πει για ποιες ακριβώς πρεσβείες και ποια ακριβώς προξενεία πρόκειται.
"Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σε πολλές πρεσβείες και προξενεία να μην λειτουργήσουν ή να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους την Κυριακή 4η Αυγούστου", είπε η εκπρόσωπος αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, "προληπτικά", ώστε να προστατευθούν "το προσωπικό μας και όσοι θα ήθελαν να επισκεφθούν τα κτίρια μας", πρόσθεσε η Χαρφ.
Μετά την ημερομηνία αυτή –κατά την οποία λήγει το Ραμαζάνι– η αμερικανική κυβέρνηση θα μελετήσει την επαναλειτουργία των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών που θα έχουν κλείσει, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Ωστόσο, επισήμανε πως "είναι πιθανό ότι [ορισμένες] θα μείνουν κλειστές για πολλές ημέρες
Τι να ετοιμάζουν άραγε; (Γιατί δεν υπάρχει κάτι που να φοβούνται & δεν το έχουν φτιάξει οι ίδιοι). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι.
Ιάκωβος Τίγκας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου