Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Υψωση του Τιμίου Σταυρού

Των δαιμόνων το τραύμα.


Υψωση του Τιμίου Σταυρού σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, των δαιμόνων το τραύμα.
Από την Σταύρωση μέχρι την εύρεση του Σταυρού το 326 μ.Χ. περίπου, πέρασαν χρόνια, τα Ευαγγέλια γράφτηκαν 20 έως 60 χρόνια μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα της Ιερουσαλήμ, & τίποτε δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε.
Οσοι θυμούνταν τι έγινε το είχαν ξεχάσει, μια φούσκα που ξεφούσκωσε. Οι περισσότεροι ούτε καν γνώριζαν τι είχε συμβεί. Ποιός να φανταζόταν τότε τι θα ακολουθούσε έως σήμερα.
Και σήμερα, που όλα δείχνουν την επανέλευση του Θεανθρώπου, ακόμη & οι πέτρες φωνάζουν, χαμπάρι χαμπαράκι. Ακόμη & από ιερείς, υπάρχουν & εδώ μέσα κάποιοι.
Μάλιστα ένας ιερέας έγραφε πρόσφατα, ότι γνώρισε πολλούς που έζησαν & πέθαναν με το "άγχος" της Β Παρουσίας, που δεν έγινε, & δεν χάρηκαν την ζωή τους!!! Και ποιός σου είπε πάτερ ότι όσοι βλέπουμε & περιμένουμε την επανέλευση του Θεανθρώπου έχουμε άγχος; Ποιός σου είπε ότι δεν χαιρόμαστε & μάλιστα παραπάνω από εσένα την ζωή μας; αφού ξέρουμε ότι τα βάσανά μας θα τελειώσουν σύντομα;
Αγχος λοιπόν έχουν όλοι αυτοί που φοβούνται, που έχουν λόγους ασεβείας να φοβούνται. Και όχι όσοι φοβούνται για λόγους ευσεβείας. Κατάλαβες πάτερ μου;
"Σώσε Κύριε τον Λαό σου, & ευλόγησε την κληρονομία σου. Νίκες δώρησε στους Βασιλείς, τους αγωνιζόμενους κατά βαρβάρων, φυλάτων τους δικούς σου, διά του Πολιτεύματος του Σταυρού σου." (μια & πολύς λόγος για πολιτεύματα γίνεται τελευταία)

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου