Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Εγκατάσταση καταστάσεων ανωμαλίας & εκτροπής στον Πολύγυρο. Ενημέρωση των βουλευτών της Χαλκιδικής & των φορέων

Καλούνται οι βουλευτές της Χαλκιδικής, να πάρουν δημόσια θέση, ενώπιον των κυρίαρχων πολιτών & οι φορείς, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Καλούνται άπαντες να στηρίξουν την Δικαιοσύνη & την Δημόσια Τάξη & όσους τις υπηρετούν.
Στην Πατρίδα του Αριστοτέλη, δεν γίνονται αυτά ανεκτά.

Ενημέρωση-Καταγγελία
Του
Ιακώβου Τίγκα
Επόπτη Δημόσιας Υγείας
με βαθμό Α
κατοίκου Πολυγύρου Χαλκιδικής
τηλέφωνο επικοινωνίας ..............

Προς 
  1. Κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο επιροπής περιβάλλοντος της Βουλής Δασολόγο.
  2. Κύριο Γεώργιο Βαγιωνά Βουλευτή Χαλκιδικής Νέας Δημοκρατίας Ιατρό
  3. Τεχνικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής
  4. Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής
  5. Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής
  6. ΠΑΚΟΕ

Κοινοποιείται:1.  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο.
                               2.  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Ορους & Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο.


                                                                                   Πολύγυρος 19/3/2018

Θέμα: «Οικολογική καταστροφή, περιβαλλοντικό έγκλημα, απειλή κατά της Δημόσιας Υγείας & κατά της οδικής ασφάλειας, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο & την εταιρεία Βαφειάδης ΑΤΕ.- Παρακώλυση άσκησης καθηκόντων μου ως Κρατικού Υγειονομικού οργάνου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο.
Ανησυχία για την ύδρευση του Πολυγύρου.»
Σχετ:1. Η από 19/1/2018 χειρόγραφη μηνυτήρια αναφορά μου στο ΑΤ Πολυγύρου καθαρογραμμένη
          2. Η από 12/1/2018 μηνυτήρια αναφορά μου στο ΑΤ Πολυγύρου
          3. Η από 14/7/2017 Αναφορά μου στο ΑΤ Πολυγύρου
          4. Δημοσιεύματα του ΠΑΚΟΕ
          5. Το χρονικό του περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Πολύγυρο από 7/9/2016 αίτησή μου στο ΑΤ Πολυγύρου
          6.  Η από 22/1/2018 προσκόμιση εγγράφων ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
          7.   Φωτογραφίες

        1. Αποχετευτικό Πολυγύρου.
Σε συνέχεια προφορικής ενημέρωσης, ζήτησα  την διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας από τον κύριο Αστυνομικό Διευθυντή ή εκπρόσωπό του, παρουσία της κυρίας Εισαγγελέως, στον Πολύγυρο, προκειμένου, να τους καταδείξω επί τόπου με την επιστημονική μου τεκμηρίωση που προκύπτει από την ιδιότητά μου, του Υγειονολόγου, Επόπτη Δημόσιας Υγείας, την αδιανόητη & τερατώδη οικολογική καταστροφή που συντελείται από τον Δήμαρχο Πολυγύρου & την κατασκευάστρια εταιρεία Βαφειάδης ΑΤΕ, στον Πολύγυρο & την Κεντρική Χαλκιδική, με πρόσχημα την κατασκευή αποχετευτικού έργου, σε βάρος του ανθρωπογενούς & φυσικού περιβάλλοντος, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή απειλή μόλυνσης υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, με συνεχείς απόπειρες ρίψης ακαθάρτων λυμάτων σε υπόγεια πηγή νερού, όπως διεξοδικά αποδεικνύω στην υπάρχουσα δικογραφία, & όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχω καταθέσει,  προκειμένου να σχηματίσουν ιδίαν άποψη σχετικά & να διατάξουν την σύλληψη των δραστών & την καταστολή κάθε ενέργειας για την ολοκλήρωση του αδιανόητου αποχετευτικού έργου, αφού προϋπόθεση για την λειτουργία του, είναι η ρίψη λυμάτων σε υπόγεια πηγή νερού, κακούργημα του άρθρου 279 ΠΚ, συνδυαστικά με το άρθρο 42 ΠΚ που ορίζει το αυτοτελές αδίκημα της απόπειρας.


Επισημαίνω ότι το σημείο όπου κατασκευάστηκε το ένα από τα δύο, αντλιοστάσιο λυμάτων, στα θεμέλια του οποίου βρέθηκε το υπόγειο νερό, τον Αύγουστο του 2016, δεν υπήρχε στην προηγούμενη άδεια του 2009 την οποία τροποποίησαν, & επιλέχθηκε το 2012 σκόπιμα, προκειμένου να διοχετευτούν μέρος των λυμάτων από υπερχειλίσεις & εκτονώσεις στο παρακείμενο ρέμα, που διέρχεται εξ΄επαφής με το σπίτι μου, μετατρέποντας έτσι όλη την περιοχή σε χαβούζα, & να καταλήξουν στο τέλος εκεί που & σήμερα πέφτουν, ενώ ο Δήμαρχος εξαπατάει τους Δημότες λόγω άγνοιας, περί τάχα αειφόρου ανάπτυξης, καταστρέφοντας το περιβάλλον που εκ του Νόμου υποχρεούται να προστατεύσει, & υποθηκεύοντας τον Πολύγυρο με μια μη αναστρέψιμη καταστροφή, ένα έργο που δεν θα λειτουργήσει & θα εγκαταληφθεί, λόγω του τεράστιου κόστους λειτουργίας του & εκτεταμένης τεχνικής αστοχίας, ενώ εμποδίζεται επί χρόνια, η ορθόδοξη κατασκευή αποχετευτικού, με λιγότερα χρήματα, & μικρότερο λειτουργικό κόστος, όπως αποδεικνύω διεξοδικά στην δικογραφία. & στον επισυναπτόμενο χάρτη, καθώς η ενδεδειγμένη διαδρομή για να τα πάνε στο σημείο του βιολογικού, ήταν με αντλιοστάσιο δίπλα από τα παλιά σφαγεία σε ακατοίκητη περιοχή, & από επαρχιακό δρόμο, χωρίς να ενοχλούν κανέναν.


Αντ΄αυτού επέλεξαν την παρούσα κατασκευή που τους υποχρεώνει να σκάψουν Εθνικό δρόμο απόπειρα που σταμάτησε μετά από παρέμβασή μου στην Εισαγγελία τον Μάρτιο του 2016.


Συνοπτικά αναφέρω κακουργηματικές πράξεις καταστροφής δάσους, χωρίς πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα όπως απαιτείται από την Δασική νομοθεσία, μπάζωμα ρέματος, πρόθεση διάθεσης λυμάτων σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα & ρέμα, διερχόμενο εξ΄επαφής με την ιδιοκτησία μου, καταστροφή της μόνιμης κατοικίας μου, μετατροπή σε χαβούζα του Αγιονερίου αφού στον πυθμένα του αντλιοστασίου έχουν αφήσει ανοίγματα-τάφρους για την με πρόθεση διάθεση των λυμάτων στο ρέμα, με υπεδάφια διάθεση,  κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, τα οποία γίνονται με την συνεπικούρηση ανεπαρκών & επίορκων υπαλλήλων Υπηρεσιών οι οποίοι έχουν μηνυθεί, η αδειοδοτούσα αρχή ΔΙΠΕΧΩ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αδειοδότησε από τα γραφεία, το Δασαρχείο Πολυγύρου, η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, το Τμήμα Περιβάλλοντος Χαλκιδικής & οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου, όπως διεξοδικά αποδεικνύω στην υπάρχουσα δικογραφία.
Για το θέμα έχουν υπάρξει δύο δημοσιεύματα του ΠΑΚΟΕ τα οποία επισυνάπτω, μετά από εμπεριστατωμένες καταγγελίες μου με στοιχεία.

Τέλος σας γνωρίζω ότι τα ανωτέρω θα σας έστελνα & επίσημα Υπηρεσιακά, με την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εάν δεν παρακωλυόταν επί τρία χρόνια η άσκηση των καθηκόντων μου ως Κρατικού Υγειονομικού οργάνου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, με παράνομη τοποθέτησή μου στο Γραφείο του, εκτός Υγειονομικής Υπηρεσίας, χωρίς καθήκοντα, ενώ υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης ελέγχονται με τεκμήρια που έχω καταθέσει ως προς τους τίτλους σπουδών τους.


2. Ανησυχία για την ύδρευση του Πολυγύρου.
Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι του Πολυγύρου γίναμε αποδέκτες προειδοποιήσεων προσωρινής ακαταλληλότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για λόγους βλάβης, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.
Το τελευταίο δημοσίευμα του Αετού Χαλκιδικής περί αποκατάστασης της βλάβης, δημιουργεί ανησυχία: εδώ:
https://aetoshal.blogspot.gr/2018/03/blog-post_96.html 


Ερωτηματικά προκαλεί το δημοσίευμα για το νερό του Πολυγύρου με πλήθος ανακριβειών.
Ειδικότερα:
Στις επισυναπτόμενες εξετάσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ δεν υπήρχαν μικροβιολογικές, αλλά μόνον φυσικοχημικές εξετάσεις. Δεν υπήρχαν επίσης, μέτρηση για υπολειμματικό χλώριο, μια & το δείγμα πάρθηκε από την βρύση του ΚΕΠΑΜΑΧ όπως γράφει. Δεν υπήρχε αναφορά σε τοξικές ουσίες & βαρέα μέταλλα, ανάλογα & με τα ευρήματα που διαπίστωσαν.

Ενα γεωλογικό φαινόμενο με υπόγεια εκβολή ποταμού, το γνώριζα από το 2000 & είχα πει να το προσέξουμε.
Μέχρι σήμερα & από τις εξετάσεις μέχρι το 2015 που έχω στα χέρια μου, δεν φαίνεται τίποτε απολύτως μεμπτό στο νερό του Πολυγύρου, ενώ διαβάσαμε για ανακοινωθέντα περί προσωρινής ακαταλληλότητας, του νερού, για άδειασμα της κεντρικής δεξαμενής, καθαρισμού της & ξαναγέμισμα!!!

Εύλογα ερωτηματικά:
Τι συνέβη ξαφνικά;
Τι είναι αυτό που προκάλεσε & μάλιστα για τρίτη φορά συνεχόμενα μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ανακοινωθέντα για ακαταλληλότητα του νερού του Πολυγύρου;
Τι είναι αυτό που προκάλεσε την ανάγκη να αδειάσει η δεξαμενή να καθαριστεί & να ξαναγεμίσει;
Τι ακριβώς γίνεται; 

Ακούσαμε για λήψη σοβαρότατων μέτρων, (άδειασμα δεξαμενής & ξαναγέμισμα), που δεν δικαιολογούνται από τις παρατιθέμενες περιγραφές του δημοσιεύματος.
Τι έπεσε μέσα στην δεξαμενή; Για τι είδους γεωλογικό φαινόμενο ψάχνουν;
Για ποια ασφαλή λύση μιλάει το δημοσίευμα;
Δεν έχει καμία σχέση η κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού με το όποιο γεωλογικό φαινόμενο & η αναφορά του Δημάρχου σε χρηματοδότηση από τα  ΕΣΠΑ
Δεν γνωρίζω τι συμπτώματα είχαν & κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ούτε
ποια είναι τα σπάνια φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούν να προβλεφθούν όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στο Δημοσίευμα.

Οπως είναι γνωστό & αναγράφεται στα δείγματα που παραθέτουν οι μετρήσεις αφορούν το συγκεκριμένο δείγμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι επικουρικές & δεν μπορούν μόνον αυτές να στηρίξουν  συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή ακαταλληλότητα ενός νερού.

Το γεγονός ότι παρουσίασαν μόνον φυσικοχημικές εξετάσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ χωρίς μικροβιολογικές & καμία αναφορά σε τοξικές ουσίες & βαρέα μέταλλα, ανάλογα & με τα ευρήματα που διαπίστωσαν (ποιοί άραγε & με τι γνώσεις;) για να καθησυχάσουν τον κόσμο, συνδυαστικά & με αδιανόητες συμπεριφορές του Δημάρχου, να ρίξουν λύματα σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα,  μόνο καθησυχαστικά δεν είναι, αλλά δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την ασφάλεια του πόσιμου νερού του Πολυγύρου.

Και ενώ χρειάζεται άμεσα Υγειονομική διερεύνηση & αναγνώριση του προβλήματος, από έμπειρο Υγειονολόγο,  εγώ είμαι κλεισμένος παράνομα σε ένα γραφείο, με παρακώλυση άσκησης καθηκόντων Κρατικού Υγειονομικού οργάνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, μετά από αποκαλύψεις που έκανα για υπερβάσεις καυσίμων κίνησης, & 28 έγγραφα που μου έστειλαν καθ΄υπαγόρευση, στα πλαίσια σφοδρής ψυχικής παρενόχλησης για παραπομπή σε επιτροπή ψυχικών νόσων, προς διερεύνηση του ακαταλόγιστου, & προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις, πρόκληση βλάβης της υγείας μου με καρδιακό νόσημα κολπικής μαρμαρυγής, (σχετική δικογραφία),  ο οποίος συνδυαστικά με τις ενέργειες του Δημάρχου Πολυγύρου, με εξουθενώνουν με την οικογένειά μου εδώ & τρία χρόνια με 35 χρόνια Υπηρεσία πλέον, προκαλώντας μας ηθικές & υλικές βλάβες κατ΄εξακολούθηση, & ζημιές μη αναστρέψιμες, απειλώντας με καταστροφή την μόνιμη κατοικία μου, & χρησιμοποιώντας τις δομές της Διοίκησης ως εγκληματική οργάνωση σε βάρος μας, ενώ η εκκρεμοδικία διαρκεί βασανιστικά εδώ & τρία χρόνια.
Με την Δημόσια Υγεία ενός πληθυσμού & όσον αφορά την διαχείρηση του νερού, κανείς δεν παίζει, όταν μάλιστα υπάρχει ιστορικό από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση απόπειρας ρίψης λυμάτων σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, που δεν καταστέλεται αναιτιολόγητα.
Ολα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους αναφερόμενους ισχυρισμούς μου, εκτός από την πρόσφατη ιστορία με το νερό, έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής & βεβαίως βρίσκονται εις χείρας μου.
Επειδή ο Δήμαρχος δεν απαντάει ούτε στο τηλέφωνο σε ότι τον αφορά & ειδικά τι έχει να πει για την πρόθεσή του να μολύνει υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα ρίχνοντας μέσα λύματα & να καταστρέψει τις γεωτρήσεις της Κεντρικής Χαλκιδικής & όχι μόνον, θέτοντας σε επισφάλεια ακόμη & το νερό που πίνουμε, καλείστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, & αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενημέρωση των πολιτών, & την αποκατάσταση της έννομης τάξης στον Πολύγυρο. 
Οι κ.κ. Βουλευτές Χαλκιδικής καλούνται να πάρουν θέση δημόσια για το εκτεταμένο παρακράτος που έχουν εγκαταστήσει στον Πολύγυρο, ο Δήμαρχος Πολυγύρου & ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής


                                                                              Ο   Συντάκτης

                                                                             Ιάκωβος Τίγκας
                                                                       Επόπτης Δημόσιας Υγείας
                                                                                  βαθμός Α
Διαβάστε επίσης:
https://iaktigas.blogspot.gr/2018/02/blog-post_16.html
https://iaktigas.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html
https://iaktigas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_10.html                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου