Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Ελατο: Αληθινό ή ψεύτικο;

 Με αφορμή τις ημέρες που έρχονται, αν υπάρχουμε & αν ζούμε, να απαντήσουμε στο τεχνητό ερώτημα που τίθεται κάθε χρόνο για τα έλατα.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το έθιμο είναι ξενόφερτο & καταστροφικό για τα δάση μας. Το Ελληνικό έθιμο είναι το καραβάκι. Κάνουν λάθος είτε εν γνώσει τους είτε εξ επίτηδες από ύποπτα κέντρα κινούμενοι.
Στην ουσία πρόκειται για ψευτοοικολόγους οι οποίοι εδώ & πολλά χρόνια αγωνίζονται ενάντια στα Ελληνικά ελατοδάση χιλιάδων στρεμμάτων.
Τα Ελληνικά ελατοδάση χιλιάδων στρεμμάτων, είναι ιδιωτικές εκτάσεις καλλιεργούμενων δέντρων ειδικά για την ελεγχόμενη κοπή τους τα Χριστούγεννα. Τα εδάφη που ευδοκιμούν τέτοιες καλλιέργειες, είναι ορεινά & δεν κάνουν παρά μόνο ίσως για πατάτες. Δεν ξέρω αν ως έθιμο είναι ξενόφερτο ή όχι, πάντως είναι ευεργετικό για την Ελλάδα αφού χάρη σε αυτό χιλιάδες στρέμματα μετατράπηκαν σε πυκνά ελατοδάση, που δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε αυτή η όμορφη συνήθεια.
Για κάθε έλατο που κόβεται φυτεύονται 2 ή 3 στη θέση του. Ετσι συντηρείται η ανάπτυξη & δημιουργία δασών.
Οσον αφορά το καραβάκι, είναι νησιώτικο έθιμο για τον απλούστατο λόγο ότι στα νησιά δεν υπάρχουν έλατα.
Το ζήτημα κατά των ελάτων κινείται από ύποπτους κύκλους ψευτοοικολόγων, οι οποίοι εδώ & πολλά χρόνια κινούνται ενάντια στην Ελληνική αγορά δέντρων, με δεδομένο τον ανταγωνισμό από Βουλγαρία, Σκόπια & Αλβανία, οι οποίοι εισάγουν δέντρα δεύτερης διαλογής συνήθως μπαγιάτικα ή άρρωστα που μαραίνονται γρήγορα, σε φθηνότερες τιμές.
Ολα τα νόμιμα δέντρα φέρουν μολυβδοσφραγίδα του οικείου Δασαρχείου.
Για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται μέσα στα αναγκαία η αγορά & στολισμός αληθινού ελάτου Ελληνικού. Στολίζοντας Ελληνικό Αληθινό έλατο, στηρίζεις ολόκληρο ελατοδάσος.
Η προέλευσή του φαίνεται από την μολυβδοσφραγίδα.
Ιάκωβος Τίγκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου