Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η Μεγάλη Θλίψη

Ο "γυαλαντζί θεός"
Με αφορμή συζητήσεις με φίλους για το τι μέλει γενέσθαι, στο τέλος του 2013 εν΄όψει της νέας χρονιάς που έρχεται, αλλά & διαβάζοντας τις ευχές & τους ευσεβείς πόθους των συνανθρώπων μου, αλλά & διαφόρων ιστοσελίδων, για λευτεριά της Πατρίδας μας, να επισημάνω μερικά πραγματάκια για τα οποία έχω ξαναγράψει, αλλά τα οποία καλό είναι να τα ξαναθυμηθούμε γιατί στο άμεσο μέλον πρόκειται να συμβούν διάφορα.
Εχω γράψει & εγώ για την ανάγκη λευτεριάς της Πατρίδας, όμως δεν πρόκειται για την έννοια όπως εκφραζόταν μέχρι τώρα. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Κάτι που ξεκίνησε από την Ελλάδα & θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα.
Και ένα μικρό παιδί πλέον καταλαβαίνει ότι το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, είναι εντελώς τελείως κατασκευασμένο στα εργαστήρια της χειραγώγησης των ανθρώπων. Για να κατανοήσουμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να αντιληφθούμε τον σκοπό & τον στόχο αυτής της χειραγώγησης.
Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως αριστερών πεποιθήσεων, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα & θεωρούν ότι ο στόχος είναι ο πλουτισμός εις βάρος του Λαού. Βάζουν το ζήτημα σε πολιτική θεώρηση σοσιαλιστικής προσέγγισης, ενάντια στον καπιταλισμό. Δεν βλέπουν ότι & ο ίδιος ο καπιταλισμός όπως αυτοί τουλάχιστον τον εννοούν, βλάπτεται από αυτήν την ιστορία. Και βέβαια ο καπιταλισμός στηρίζεται στην καταναλωτική κοινωνία την οποία ο ίδιος έχει κατασκευάσει. Χωρίς καταναλωτές ο καπιταλισμός δεν ζει. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει ότι οι καταναλωτές, γίνονται όλο & πιό αδύναμοι, όλο & πιό ανήμποροι. Οι άνθρωποι πλέον δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει, δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτε, όλοι λένε ότι δεν πάει άλλο, & όλοι περιμένουν κάτι ν΄αλλάξει.
Δηλαδή οι άνθρωποι ζουν χωρίς προοπτική. Αυτό είναι το αίτιο που τους προκαλεί την Μεγάλη Θλίψη.Βλέπω ελάχιστα μπαλκόνια στολισμένα, ένας φίλος με διέγραψε από το Facebook επειδή η Ελλάδα πενθεί & εγώ δεν συμμερίζομαι το πένθος.
Ο φόβος, η ανασφάλεια, η αναμονή του αγνώστου, οι απειλές από το ίδιο το Κράτος, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ψυχολογία της Μεγάλης Θλίψης.
Αφού λοιπόν δεν είναι ο πλουτισμός ο στόχος μιά & τον πλούτο τον κατέχουν ούτως ή άλλως, κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό το άλλο είναι η κατάκτηση από κάποιον, κάποιους, της ανθρώπινης ψυχής. Γι αυτούς λοιπόν η ανθρώπινη ψυχή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τον υλικό πλούτο. Και αυτό γιατί η ψυχή μένει αναλοίωτη εκτός χρόνου.Ποιοί νοιάζονται όμως για ανθρώπινες ψυχές; Είναι απλό. Ο Θεός & ο Διάβολος.
Στην Εσχατολογία της Αγίας Γραφής τόσον στην Αποκάλυψη όσο & στα λόγια του ιδίου του Χριστού & των Αποστόλων, αναφέρονται ορισμένα "σημεία των καιρών", από τα οποία άλλα υπήρχαν ανέκαθεν & άλλα κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά. Ενα βασικό σημείο των εσχάτων χρόνων συνδέεται άμεσα με την οικονομία. Είναι το σημείο όπου αναφέρεται ότι κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πωλήσει παρά μόνον όποιος έχει επάνω του το 666. Ηδη έχει γίνει εξαγγελία της ψηφιακής οικονομίας, & ήδη όλοι μιλάνε για διαγραφή χρεών, Κρατικών & φυσικών προσώπων, για γενικευμένη "σεισάχθεια", & ξεκίνημα από την αρχή από το μηδέν. Με την πολυπλοκότητα όμως των οικονομικών συστημάτων του πλανήτη, κάτι τέτοιο, προαπαιτεί απόλυτο έλεγχο ο οποίος δεν μπορεί παρά να είναι ψηφιακός. Η λύση στην κρίση που κατασκεύασαν μπορεί να δοθεί μόνον από την ψηφιακή τεχνολογία, με ψηφιακή χρηματοπιστωτική μονάδα, & ψηφιακό πορτοφόλι-τσιπάκι.
Επειδή κάποιοι ενδεχομένως θα πουν & τί δηλαδή δαιμονοποιείς την ψηφιακή τεχνολογία; Οχι βέβαια. Δεν έχει κάτι επιλήψιμο η τεχνολογία αλλά όπως & άλλη φορά έχω πει η χρήση της είναι ή γίνεται επιλήψιμη.Ενα άλλο βασικό σημείο που έχει κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά είναι η αύξηση της γνώσης, όταν θα αυξηθεί η γνώση.Αλλο σημείο είναι η ψύξη της αγάπης των πολλών. Βλέπουμε όλοι ως καθημερινό φαινόμενο των πολλών, "τον αγώνα περί πάρτης". Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του χωρίς ουσιαστική αλληλεγγύη.Και βέβαια από τα μεγαλύτερα σημεία είναι "η Μεγάλη Θλίψη που δεν ξανάγινε πάνω στην Γη & ούτε πρόκειται να ξαναγίνει..." Τα σημεία αυτά δεν είναι βέβαια τα μοναδικά υπάρχουν & πάμπολλα άλλα, τα οποία όμως δεν είναι επί του παρόντος.

Ολοι μας πίσω από τα ευχολόγια, την ευμάρεια όσοι την έχουν, είμαστε πειραγμένοι. Και όχι εδώ μόνον στην Ελλάδα αλλά & στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό σε λίγο θα γενικευτεί σε όλον τον Πλανήτη & θα αφορά όλους, πλούσιους & φτωχούς ελεύθερους & δούλους. Η μεγάλη θλίψη αφορά το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι πλέον πάσχουν άλλος λίγο & άλλος πολύ από αυτήν, συνθέτοντας το μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του Πλανήτη, της ομαδικής κατάθλιψης. Η έλειψη προοπτικής ζωής & η συνήθεια των ανθρώπων στην καταναλωτική ζωή, είναι αυτή που αποτελεί το αίτιο της ομαδικής θλίψης, ή μεγάλης θλίψης που δεν ξανάγινε ούτε θα ξαναγίνει ποτέ.
Είναι χρήσιμο εδώ να θυμηθούμε τα λόγια του Χριστού στο σημείο αυτό, που προτρέπει τους ανθρώπους όταν τα δουν αυτά, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Επάρατε τας κεφαλάς υμών ότι η απολύτρωσις υμών εγγύς. Μας λέει λοιπόν ότι όταν τα δείτε αυτά σηκώστε ψηλά το κεφάλι & μην πτοείστε γιατί η απολύτρωσή σας είναι κοντά. Εχοντας υπόψη το ανθρώπινο φρόνημα προτρέπει τους ανθρώπους να μην παραδώσουν την ψυχή τους, να μην πέσει η ψυχολογία τους.
Μιλάει για το τέλος το οποίο όμως προσδιορίζει & λέει ότι είναι ακόμη η αρχή των ωδίνων. Και λέει & κάτι ακόμη σημαντικό. Οτι θα κολοβώσει τις μέρες θα μειώσει τον χρόνο του βασανισμού, γιατί δεν θα μείνει όρθια πάσα σαρξ.
Εχοντας λοιπόν αυτά υπόψη τα οποία, επαληθεύονται με εκπληκτική ακρίβεια, η μόνη πραγματική προοπτική είναι αυτή της Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού ο οποίος με την παρέμβασή του πάνω στην Γη, έρχεται να ανακόψει την καταστροφή που οι άνθρωποι ξεκίνησαν, & ακολουθώντας τον αφέντη τους, τον Παγκόσμιο Ηγέτη, οδηγούνται στον όλεθρο.
Αυτήν την επικείμενη παρέμβαση του Θεού στον πλανήτη, πρόκειται να καπηλευτεί ο "γυαλαντζί θεός", παρουσιαζόμενος ως δήθεν σωτήρας, για να γλυτώσει τους ανθρώπους από τις καταστροφές που οι υπηρέτες του δημιούργησαν & δημιουργούν, ώστε να πλανήσει εί δυνατόν & τους εκλεκτούς.
Ετσι έχουν τα πράγματα & έτσι θα πορευτούμε στο εξής.
Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να διευκρινήσω για άλλη μιά φορά, ότι δεν τείθεται ζήτημα καταστροφής του κόσμου από τον "τιμωρό Θεό". Οτι καταστροφές γίνουν δεν θα προέρχονται από τον Θεό αλλά από τις ανοησίες των ανθρώπων. Αντίθετα πρόκειται για ανάκαμψη της καταστροφής & απονομή της Δικαιοσύνης.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου