Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος

ΕΝ ΦΥΛΑΚΕΙ ΗΜΗΝ & ΗΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ




Ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος, είναι ο επωνομαζόμενος Αγιος των φυλακισμένων. Από το 1978 μέχρι σήμερα έχει απελευθερώσει περί τους 14000 φυλακισμένους με συνολική καταβολή ποσού 4000000 ευρώ.
Στην ανθρώπινη Δικαιοσύνη, η έννοια της μετάνοιας, αποτελεί ελαφρυντικό της ποινής & όχι ανασταλτικό παράγοντα εκτέλεσης ποινής. Η έννοια της αναστολής εκτέλεσης ποινής, είναι δικανική & προβλέπεται από τους ανθρώπινους νόμους. Επειδή πολλά εγκλήματα δεν διορθώνονται αλλά & αν διορθώνονται δεν αίρουν το αξιόποινο της πράξης, έστω & αν υπάρχει μετάνοια, επενέβη ο πατέρας Γερβάσιος, θέλοντας να δείξει στους ανθρώπους μια μορφή της Δικαιοσύνης του Θεού, απελευθερώνοντας ανθρώπους φυλακισμένους πληρώνοντας αυτός την εγγύηση -αμοιβή που απαιτείται.
Εχω πει ότι η ανθρώπινη δικαιοσύνη συμπεριφέρεται σαν πόρνη, που όποιος έχει χρήματα την απολαμβάνει. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με την Δικαιοσύνη του Θεού.
"Μάθετε Δικαιοσύνη οι ενοικούντες εις την Γην", όμως έμαθαν κάτι οι άνθρωποι; Ο πατέρας Γερβάσιος με το έργο του μας διδάσκει κάθε μέρα αλλά αμφιβάλω αν κάτι κάποιοι κατάλαβαν & αυτό γιατί τόσα χρόνια η ανθρώπινη δικαιοσύνη παραμένει η ίδια. Η μεγάλη διαφορά της δικαιοσύνης των ανθρώπων από την Δικαιοσύνη του Θεού βρίσκεται σε μια λέξη, που όσο & να ψάξετε σε όλα τα νομικά βιβλία όλου του κόσμου, δεν θα την βρείτε. ΑΓΑΠΗ. Πουθενά δεν λαμβάνεται υπόψη η αγάπη ως καθοριστικός παράγων για την επιβολή της ποινής. Και δικαιοσύνη χωρίς αγάπη, είναι ατελής & λειψή. 
Αυτό το έλλειμα ήρθε να συμπληρώσει ο πατέρας Γερβάσιος ευεργετώντας & διδάσκοντας, αυξάνοντας το τάλαντο που του έδωσε ο Πατέρας όλων μας.
Θα μου πείτε & τα θύματα του φυλακισμένου; Τα αφήνουμε έξω;
Οχι βέβαια, η Δικαιοσύνη αφορά όλους θύτες & θύματα. Και η αγάπη της απευθύνεται επίσης προς όλους θύτες & θύματα.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου